Πώς να διαχειριστείτε την ποιότητα αναπαραγωγής μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και WiFi για την εφαρμογή TV στο iOS 10

Μια αποκλειστική εφαρμογή τηλεόρασης έρχεται στο iOS. Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του στο iOS 10.2 beta που είναι διαθέσιμο για προγραμματιστές και χρήστες που ανήκουν στη δημόσια έκδοση beta. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κατεβάζετε περιεχόμενο για παρακολούθηση και να συγχρονίζετε τη βιβλιοθήκη σας με το Apple TV σας. Φαίνεται επίσης ότι η εφαρμογή θα λειτουργεί ακόμα κι αν δεν έχετε Apple TV. Η εφαρμογή TV μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη/ροή περιεχομένου τόσο μέσω WiFi όσο και μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Έχετε την επιλογή να αποτρέψετε τη λήψη περιεχομένου μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και να επιλέξετε σε ποια ποιότητα θα πραγματοποιεί λήψη του περιεχομένου. Δείτε πώς.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση πρόσβασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας

Από προεπιλογή, η εφαρμογή TV δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας ακόμη και αν τα δεδομένα είναι ενεργοποιημένα. Για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την εφαρμογή TV, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα πολυμέσων των εφαρμογών και θα δείτε μια προτίμηση για την τηλεόραση. Πατήστε το και μέσα θα δείτε έναν διακόπτη στο επάνω μέρος που ονομάζεται «Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για αναπαραγωγή». Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή της πρόσβασης σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας On/Off.

  Το SmartClose παγώνει τις εφαρμογές παρασκηνίου στο iOS για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Επιλέξτε Ποιότητα αναπαραγωγής

Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποιότητα αναπαραγωγής σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και WiFi χωριστά. Στην ίδια οθόνη προτιμήσεων, έχετε ρυθμίσεις για την ποιότητα του WiFi και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Εάν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε την πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να το ενεργοποιήσετε.

Μπορείτε να κάνετε ροή δεδομένων στην καλύτερη διαθέσιμη ποιότητα ή καλή ποιότητα. Η καλή ποιότητα καταναλώνει λιγότερο εύρος ζώνης. Δεν υπάρχει επιλογή για ροή περιεχομένου σε χαμηλή ποιότητα ή SD.

Επιλέξτε Ποιότητα λήψης

Για να επιλέξετε εάν το περιεχόμενο που κατεβάζετε στην εφαρμογή TV θα γίνεται λήψη σε HD ή SD, επιστρέψτε στον κύριο πίνακα ρυθμίσεων της εφαρμογής TV. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια προτίμηση που ονομάζεται «Αγορές και ενοικιάσεις».

  Πώς να εγγραφείτε στην προεπισκόπηση του Microsoft Edge για iOS και Android

Στην οθόνη Αγορές και Ενοικιάσεις, επιλέξτε είτε Υψηλή ευκρίνεια είτε Τυπική ευκρίνεια. Η ρύθμιση ισχύει για περιεχόμενο που αγοράζετε και νοικιάζετε εξίσου. Δεν μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε οι ενοικιάσεις να κατεβαίνουν σε SD ενώ οτιδήποτε αγοράζετε γίνεται λήψη σε HD.

Το iOS 10.2 είναι ακόμα σε beta. Εάν χρησιμοποιείτε τη σταθερή έκδοση του iOS 10, δεν θα βλέπετε την εφαρμογή TV στο iPhone ή το iPad σας.