Πώς να διορθώσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο μήνυμα συσκευής ADB στο Android

Χρησιμοποιείτε εργαλεία ADB όταν χρειάζεται να κάνετε root τη συσκευή σας Android ή να επικοινωνήσετε μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο. Τα εργαλεία ADB είναι δωρεάν και αρκετά εύκολα στη χρήση, ακόμα κι αν κάνετε root ή έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας για πρώτη φορά.

Τούτου λεχθέντος, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές Android που εκτελούν διαφορετικές εκδόσεις Android που έχουν τροποποιηθεί για τη συγκεκριμένη συσκευή τους, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν χρησιμοποιείτε το ADB. Ένα βασικό πρόβλημα που σας εμποδίζει να το χρησιμοποιήσετε είναι το μήνυμα μη εξουσιοδοτημένης συσκευής ADB.

Το μήνυμα μη εξουσιοδοτημένη συσκευή ADB εμφανίζεται όταν εκτελείτε την εντολή συσκευές adb. Θα πρέπει να επιστρέψει τον κωδικό εγγραφής της συσκευής με την ένδειξη «συσκευή» δίπλα του. Εάν επιστρέψει τον κωδικό της συσκευής αλλά έχει γραμμένο μη εξουσιοδοτημένο δίπλα του, δεν θα μπορείτε να επικοινωνείτε ελεύθερα με τη συσκευή.

Διορθώστε τη μη εξουσιοδοτημένη συσκευή ADB

Αυτό το σφάλμα επιλύεται αρκετά εύκολα.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Στη συσκευή σας

Πιθανότατα έχετε τη συσκευή σας συνδεδεμένη στο σύστημά σας. Αποσυνδέστε το και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στις Επιλογές προγραμματιστή. Μπορεί να βρίσκεται στην κύρια οθόνη Ρυθμίσεις ή μπορεί να βρίσκεται στις Ρυθμίσεις συστήματος.

Η τοποθεσία διαφέρει ανάλογα με την έκδοση Android που χρησιμοποιείτε.

Στην περιοχή Επιλογές προγραμματιστή, απενεργοποιήστε τη λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων USB. Κάτω από τον διακόπτη εντοπισμού σφαλμάτων USB, θα υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται «Ανάκληση εξουσιοδοτήσεων εντοπισμού σφαλμάτων USB». Πατήστε το και για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας.

Στον υπολογιστή σας

Εκτελέστε τις ακόλουθες δύο εντολές στη γραμμή εντολών.

adb kill-server
adb start-server

Αυτές είναι δύο εντολές, οπότε εισάγετε την πρώτη και πατήστε enter. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το δεύτερο και πατήστε ξανά enter για να το εκτελέσετε.

  Πώς να κάνετε παύση των ειδοποιήσεων στο Android

Επανασυνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή

Τώρα επιστρέψτε στις επιλογές προγραμματιστή στη συσκευή σας και ενεργοποιήστε ξανά τον εντοπισμό σφαλμάτων USB. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας.

Τραβήξτε προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων όπου σας ενημερώνει σε ποια λειτουργία είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας μέσω USB. Έχει προεπιλεγμένη λειτουργία φόρτισης. Αυτό το bit θα περιλαμβάνει λίγο πειραματισμό, αλλά επιλέξτε Μεταφορά αρχείων και, στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή συσκευές adb.

Εάν εξακολουθεί να επιστρέφει τη συσκευή ως μη εξουσιοδοτημένη, επαναλάβετε τη διαδικασία αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε Μεταφορά φωτογραφιών. Ένας από αυτούς τους τύπους σύνδεσης θα διορθώσει το μήνυμα μη εξουσιοδοτημένης συσκευής ADB.

  Προσαρμόσιμη εφαρμογή Ξυπνητήρι με βάση το περιβάλλον για Android

Αυτό το σφάλμα δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση root ή με το αν ο bootloader είναι ξεκλείδωτος ή όχι. Αυτό είναι ένα σφάλμα που κάνει τα εργαλεία ADB να πιστεύουν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένα να κάνουν αλλαγές στη συνδεδεμένη συσκευή.

Κανονικά, όταν συνδέετε τη συσκευή σας, εμφανίζεται ένα μήνυμα στο τηλέφωνό σας που ζητά να εξουσιοδοτηθεί ο εντοπισμός σφαλμάτων, αλλά αυτές οι εξουσιοδοτήσεις αποτυγχάνουν να εγγραφούν στο ADB, επομένως το σφάλμα.