Πώς να κάνετε παύση των ειδοποιήσεων στο Android

Οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα. Είναι εξαιρετικά εύχρηστα μερικές φορές, αλλά μπορεί επίσης να αποσπούν την προσοχή. Εάν έχετε smartphone ή tablet Android, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε ένα διάλειμμα και να τα αναβάλετε.

Είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά μερικές φορές αυτό είναι πολύ επιθετικό. Ίσως χρειάζεται απλώς να σταματήσετε τους περισπασμούς για μικρό χρονικό διάστημα. Το Android Oreo έχει εισαγάγει την αναβολή ειδοποιήσεων και είναι διαθέσιμη σε πολλές συσκευές.

Οι ειδοποιήσεις αναβολής είναι διαθέσιμες σε τηλέφωνα Google Pixel και συσκευές Samsung Galaxy. Η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη (και μερικές φορές δεν είναι διαθέσιμη) σε τηλέφωνα και tablet άλλων κατασκευαστών. Ετσι δουλευει.

  Πώς να αλλάξετε το Google Maps Voice σε iPhone και Android

Σε ορισμένες εκδόσεις του Android, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα την αναβολή ειδοποιήσεων για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας) και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

Από το μενού Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις «Εφαρμογές και ειδοποιήσεις».

Επιλέξτε την επιλογή «Ειδοποιήσεις».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε την ενότητα “Για προχωρημένους”.

Ενεργοποιήστε το διακόπτη σε “Να επιτρέπεται η αναβολή ειδοποιήσεων”.

Τώρα μπορούμε πραγματικά να διακόψουμε ορισμένες ειδοποιήσεις. Αρχικά, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τη σκιά ειδοποιήσεων.

  Προτείνετε αναζητήσεις ταινιών για ταινίες ανά έτος, είδος και βαθμολογία [Android]

Στη συνέχεια, βρείτε μια ειδοποίηση από την εφαρμογή που θέλετε να αναβάλετε και σύρετέ την αργά προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

Σηκώστε το δάχτυλό σας πριν το σύρετε εντελώς μακριά. Θα δείτε ένα εικονίδιο με το γρανάζι και είτε ένα κουδούνι είτε ένα εικονίδιο ρολογιού. Πατήστε το εικονίδιο του ρολογιού.

Εικονίδια σε τηλέφωνο Google Pixel

Ή επιλέξτε το εικονίδιο του κουδουνιού.

Εικονίδια σε τηλέφωνο Samsung Galaxy

Η ειδοποίηση θα λέει “Αναβολή για 1 ώρα”. Πατήστε το κάτω βέλος για να δείτε περισσότερες επιλογές ώρας.

Οι επιλογές χρόνου θα είναι συνήθως 15 λεπτά, 30 λεπτά, 1 ώρα και 2 ώρες. Επιλέξτε μία από τις αναφερόμενες φορές (και πατήστε “Αποθήκευση” εάν εμφανίζεται αυτό το κουμπί).

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός smartphone ή tablet Android

Αυτό είναι! Μετά τη λήξη της περιόδου αναβολής, θα εμφανιστούν όλες οι ειδοποιήσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δυστυχώς, η αναβολή δεν λειτουργεί για όλες τις εφαρμογές, επομένως τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να διαφέρουν. Λάβετε αυτό υπόψη όταν δοκιμάζετε αυτήν τη δυνατότητα.