Πώς να διαχειριστείτε τη χρήση της μνήμης του Microsoft Teams

Το Microsoft Teams ενσωματώνει πολλές διαφορετικές δυνατότητες. μηνύματα συνομιλίας, βιντεοκλήσεις, συνεργασία εγγράφων, κοινή χρήση αρχείων, δημοσκοπήσεις, φόρμες, χρονοδιαγράμματα, λίστες υποχρεώσεων και πολλά άλλα. Εξακολουθεί να καταφέρνει να χρησιμοποιεί μια ονομαστική ποσότητα μνήμης όταν εκτελείται.

Το Microsoft Teams θα χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη όταν βρίσκεστε σε μια σύσκεψη ή όταν συγχρονίζει ή ανεβάζει αρχεία, αλλά η χρήση της μνήμης εξακολουθεί να είναι λογική. Εάν διαπιστώσετε ότι το Microsoft Teams χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι φυσιολογικό και υπάρχουν τρόποι για να την ελαχιστοποιήσετε.

Διαχειριστείτε τη χρήση της μνήμης του Microsoft Teams

Το Microsoft Teams χρησιμοποιεί μερικές φορές περισσότερη μνήμη, αλλά η συνεχής χρήση σημαντικής ποσότητας μνήμης RAM δεν είναι φυσιολογική για την εφαρμογή. Δεν προορίζεται να επιβραδύνει το σύστημα ή να φορολογήσει την απόδοση άλλων εφαρμογών.

  Γιατί τα Video Doorbells είναι το καλύτερο Gadget Smarthome

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε την υπερβολική χρήση μνήμης από το Microsoft Teams και να τη διαχειριστείτε μακροπρόθεσμα.

1. Κλείστε και επανεκκινήστε το Microsoft Teams

Εάν δεν επανεκκινείτε συχνά το σύστημά σας, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται τελικά να αρχίσουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερη μνήμη RAM. Αυτή η χρήση μνήμης μπορεί να διορθωθεί με επανεκκίνηση της εφαρμογής και ως πρόσθετο μέτρο, επανεκκίνηση του συστήματος.

Εάν το Microsoft Teams συνεχίσει να χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη μετά την επανεκκίνηση, προχωρήστε στις επιδιορθώσεις παρακάτω.

2. Ενημερώστε το Microsoft Teams

Το Microsoft Teams ενημερώνεται αρκετά συχνά και ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα χρήσης της μνήμης. Η Microsoft τείνει να βελτιστοποιεί την εφαρμογή, επομένως αν έχετε παρατηρήσει ότι οι ομάδες της Microsoft χρησιμοποιούν υπερβολική μνήμη, ελέγξτε και εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Ανοίξτε το Microsoft Teams.
Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις.
Το Microsoft Teams θα ελέγξει και θα πραγματοποιήσει λήψη ενημερώσεων.
Επανεκκινήστε το Microsoft Teams και η ενημέρωση θα εγκατασταθεί.

  Προβολή αποθηκευμένων εικόνων από όλα τα προγράμματα περιήγησης Ιστού στον υπολογιστή σας σε ένα μέρος

3. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Teams

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Microsoft Teams μπορεί να λύσει αρκετά προβλήματα με την εφαρμογή, μεταξύ των οποίων η υψηλή χρήση μνήμης.

Αποσυνδεθείτε από το Microsoft Teams.
Κλείστε το Microsoft Teams.
Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Πλοηγηθείτε σε αυτήν την τοποθεσία: %appdata%Microsoftteams.
Διαγράψτε τους παρακάτω φακέλους.
Κρύπτη
blob_storage
βάσεις δεδομένων
GPUCache
IndexedDB
Τοπική αποθήκευση
tmp

Επανεκκινήστε το σύστημα.
Συνδεθείτε στο Microsoft Teams.

4. Ενεργοποιήστε την επιτάχυνση GPU

Το Microsoft Teams μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιτάχυνση GPU, ωστόσο, μπορεί να συμβάλει ή να μην συμβάλει σε περισσότερη χρήση μνήμης. Εάν είναι ενεργοποιημένο, δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε και παρακολουθήστε τη χρήση της μνήμης από το Microsoft Teams. Εάν είναι απενεργοποιημένο, δοκιμάστε να το ενεργοποιήσετε και ελέγξτε πόση μνήμη χρησιμοποιεί.

Ανοίξτε το Microsoft Teams.
Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην κορυφή και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.
Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά.
Αλλάξτε την επιλεγμένη κατάσταση για Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού GPU.
Επανεκκινήστε το Microsoft Teams αφού κάνετε την αλλαγή.

  Το Volume+ προσθέτει στοιχεία ελέγχου μουσικής και περισσότερα στο HUD έντασης ήχου [Jailbreak]

5. Απενεργοποιήστε το πρόσθετο του Microsoft Teams Outlook

Το Microsoft Teams εγκαθιστά ένα πρόσθετο στο Outlook εάν έχετε εγκαταστήσει το Outlook στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό το πρόσθετο διευκολύνει τον προγραμματισμό συσκέψεων στο Microsoft Teams από το Outlook, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει υψηλή χρήση μνήμης. Δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε και ελέγξτε εάν η χρήση της μνήμης επανέρχεται στο κανονικό.

Ανοίξτε το Outlook.
Μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές.
Επιλέξτε την καρτέλα Πρόσθετα.
Αναζητήστε το πρόσθετο του Microsoft Teams και επιλέξτε το.
Κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση στο κάτω μέρος δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού Διαχείριση.
Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο πρόσθετο του Microsoft Teams.
Κάντε κλικ στο OK.
Επανεκκινήστε το Outlook.

συμπέρασμα

Το Microsoft Teams θα καταναλώσει μνήμη όπως κάθε άλλη εφαρμογή. Εάν ανησυχείτε ότι καταναλώνει υπερβολική μνήμη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση έως και 1 GB κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης είναι φυσιολογική. Μπορεί να καταναλώσει έως και 500-600MB εκτός συνάντησης. Εκτός κι αν η εφαρμογή επιβραδύνεται αποτελεσματικά, επιβραδύνει άλλες εφαρμογές ή δεσμεύει όλη τη μνήμη RAM, δεν υπάρχουν πολλά να ανησυχείτε.