Πληκτρολόγιο με αριθμούς αντί για γράμματα (Windows 10)

Το πληκτρολόγιο είναι ένα βασικό περιφερειακό που χρειάζεστε με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Το μόνο stand-in για ένα φυσικό πληκτρολόγιο είναι μια οθόνη αφής και ένα λειτουργικό σύστημα που συνοδεύεται ή που μπορεί να υποστηρίξει ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Ένας υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ποντίκι, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πληκτρολόγιο.

Τα προβλήματα με ένα πληκτρολόγιο συνήθως σχετίζονται με το υλικό, καθώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά με ένα πληκτρολόγιο σε επίπεδο λογισμικού. Εάν έχετε πέσει το πληκτρολόγιό σας και ένα από τα πλήκτρα έχει βγει έξω, το πλήκτρο μπορεί να μην πατήσει τόσο ομαλά αφού το τοποθετήσετε ξανά. μπορεί και πάλι να σας δημιουργήσει πρόβλημα.

Όταν πληκτρολογώ αριθμούς, παίρνω γράμματα

Τα πληκτρολόγια διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά μια αξιοσημείωτη διαφορά μεγέθους που θα βρείτε είναι όταν ένα πληκτρολόγιο έχει ειδικό αριθμητικό πληκτρολόγιο και πότε δεν έχει. Ελλείψει αριθμητικού πληκτρολογίου, υπάρχουν ορισμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο που λειτουργούν ως αριθμητικά πλήκτρα εισαγωγής. Εκτός από αυτό το ένα σενάριο, τα κλειδιά μπορούν να αντιστοιχιστούν σε άλλα κλειδιά με εφαρμογές ή με σενάρια. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να κάνει το πληκτρολόγιό σας να πληκτρολογεί αριθμούς αντί για γράμματα. Δοκιμάστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0x800f081e στην Ενημέρωση Spring Creators των Windows 10

Πληκτρολόγιο πληκτρολογώντας αριθμούς αντί για γράμματα

Δοκιμάστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

1. Απενεργοποιήστε το Num lock

Ένα πληκτρολόγιο που δεν έχει αποκλειστικό αριθμητικό πληκτρολόγιο θα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πλήκτρα γραμμάτων για την εισαγωγή αριθμών. Αυτά τα πλήκτρα ενεργοποιούνται με την ενεργοποίηση του num lock.

Στο πληκτρολόγιό σας, αναζητήστε το πλήκτρο num lock.
Απενεργοποιήστε το πλήκτρο num lock πατώντας το (το πλήκτρο εναλλάσσει την κατάσταση num lock).
Δοκιμάστε να πατήσετε πλήκτρα στο πληκτρολόγιο και δεν θα εισάγουν πλέον αριθμούς.

Σημείωση: Εάν έχετε πρόβλημα να παρακολουθείτε εάν το num lock είναι ενεργοποιημένο ή όχι, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που θα προσθέτει μια ειδοποίηση στην οθόνη για το πότε είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη ή μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ήχου στα Windows 10.

2. Απενεργοποιήστε πλήρως το num lock

Σε ορισμένα πληκτρολόγια, το num lock μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς (μπορείτε ακόμα να το ενεργοποιήσετε όταν χρειαστεί). Η απενεργοποίηση της εναλλαγής θα εμποδίσει το πληκτρολόγιο να εισάγει αριθμούς, εκτός εάν το θέλετε.

Στο πληκτρολόγιό σας εντοπίστε τα πλήκτρα Fn και F11.
Πατήστε τα πλήκτρα Fn+F11 για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία num lock.
Το num lock δεν θα ενεργοποιεί ή θα απενεργοποιεί πλέον τους αριθμούς και θα υπάρχει σε κατάσταση Off.

  Αποτρέψτε την κατάσταση αδράνειας των Windows κατά τη λήψη αρχείων από το Chrome

Σημείωση: Άλλοι συνδυασμοί πληκτρολογίου που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν το Fn+F11 δεν κάνει τη δουλειά είναι το Fn+Num Lock ή το Fn+Shift+Num Lock.

3. Απενεργοποιήστε τα σενάρια και τα εργαλεία επαναχαρτογράφησης

Εάν εκτελείτε σενάρια που αντιστοιχίζουν εκ νέου τα πλήκτρα του πληκτρολογίου, ανεξάρτητα από το ποια πλήκτρα αντιστοιχίζονται ξανά, κλείστε τα όλα. Είναι πιθανό το σενάριο να μην έχει γραφτεί σωστά και να ευθύνεται για λανθασμένη εισαγωγή από το πληκτρολόγιο.

Εάν έχετε εργαλεία επαναχαρτογράφησης πληκτρολογίου που εκτελούνται στο σύστημά σας, κλείστε τα επίσης. Δεν έχει σημασία τι είδους κλειδιά αντιστοιχούν ξανά. Μπορεί να παρεμβαίνουν στην είσοδο του πληκτρολογίου.

4. Πληκτρολογήστε σε ασφαλή λειτουργία

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το πληκτρολόγιο πληκτρολογεί αριθμούς αντί για γράμματα, εκτελέστε τα Windows 10 σε ασφαλή λειτουργία. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα είναι μια εφαρμογή ή όχι.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη.
Κάντε κλικ στο κουμπί λειτουργίας.
Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο Restart.
Στην οθόνη εκκίνησης, μεταβείτε στην Αντιμετώπιση προβλημάτων>Σύνθετες επιλογές>Ρυθμίσεις εκκίνησης
Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση.
Επιλέξτε την Ασφαλή λειτουργία.
Μόλις εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία, δοκιμάστε το πληκτρολόγιο.
Εάν τα πλήκτρα δεν εισάγουν πλέον αριθμούς, έχετε πρόβλημα με την εφαρμογή ή το σενάριο στα χέρια σας.

  Πώς να επισημάνετε κείμενο στην παρουσίασή σας στο PowerPoint

5. Βρείτε προβληματικές εφαρμογές

Εάν μια εφαρμογή παρεμποδίζει την είσοδο πληκτρολογίου και δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών από το μενού περιβάλλοντος.
Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση.
Επιλέξτε κάθε στοιχείο, ένα προς ένα, και κάντε κλικ στο κουμπί απενεργοποίηση.
Επανεκκινήστε το σύστημα.
Ανοίξτε το Σημειωματάριο (δεν πρέπει να εκτελούνται άλλες εφαρμογές στο σύστημά σας).
Δοκιμάστε το πληκτρολόγιο. Εάν λειτουργεί καλά, μια από τις εφαρμογές εκκίνησης είναι υπεύθυνη.
Ενεργοποιήστε/εκτελέστε ξανά τις εφαρμογές, μία προς μία, και δοκιμάστε την είσοδο πληκτρολογίου μετά την εκτέλεση κάθε εφαρμογής για να προσδιορίσετε ποια προκαλεί προβλήματα.

6. Προβλήματα εισαγωγής για συγκεκριμένες εφαρμογές

Εάν το πληκτρολόγιό σας λειτουργεί καλά, αλλά εισάγει αριθμούς αντί για γράμματα σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις της ίδιας της εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή VoIP στο σύστημά σας, ενδέχεται να μην αναγνωρίζει την αλφαβητική είσοδο. Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και ελέγξτε πώς και αν υποστηρίζει αλφαβητική εισαγωγή. Εάν όχι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκτός από τη χρήση διαφορετικής εφαρμογής.

συμπέρασμα

Τα πληκτρολόγια είναι απλό υλικό και γενικά δεν λειτουργούν. Η βλάβη υλικού σε ένα πληκτρολόγιο θα αποτρέψει την είσοδο πληκτρολογίου, αλλά δεν θα αλλάξει ποιος χαρακτήρας εισάγεται σε ένα πάτημα πλήκτρων. Οι παραπάνω διορθώσεις θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το πρόβλημα και να το επιλύσετε γρήγορα.