Πώς να διατηρήσετε τα στατιστικά της CPU του Task Manager στο δίσκο του συστήματός σας

Η Διαχείριση Εργασιών των Windows διαθέτει πλωτούς πίνακες απόδοσης, αλλά διαθέτει επίσης ένα εικονίδιο στο δίσκο συστήματος που εμφανίζει τη χρήση της CPU. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε—και πώς να ελευθερώσετε χώρο στη γραμμή εργασιών, ώστε η συντόμευση παραθύρου του Task Manager να ξεφύγει από το δρόμο σας.

Αυτό το κόλπο λειτουργεί στα Windows 10, αλλά υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Θα λειτουργήσει και στα Windows 7 ή ακόμα και στα Windows XP.

Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών

Για να βρείτε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει απλώς να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους: Πατήστε Ctrl+Shift+Esc, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε «Task Manager» ή πατήστε Ctrl+Alt+Delete και κάντε κλικ στο «Task Manager».

  Διεύθυνση MAC – Τι είναι και πώς να βρείτε τη δική σας

Πώς να βρείτε το εικονίδιο του δίσκου

Η Διαχείριση εργασιών θα εμφανίσει ένα μικρό εικονίδιο μετρητή χρήσης CPU στην περιοχή ειδοποιήσεών σας, επίσης γνωστή ως δίσκος συστήματος, στα αριστερά του ρολογιού.

Το εικονίδιο θα εμφανίζει πάντα έναν μετρητή που αντιπροσωπεύει την τρέχουσα χρήση της CPU. Για τρέχουσα χρήση μνήμης, δίσκου και δικτύου, μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο και θα δείτε μια επεξήγηση εργαλείου.

Όπως κάθε άλλο εικονίδιο ειδοποίησης (σύστημα δίσκου), μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε το εικονίδιο για να το μετακινήσετε αριστερά ή δεξιά στη γραμμή των εικονιδίων στη γραμμή εργασιών.

  Αξίζουν την επένδυση τα Έξυπνα Σπίτια;

Όσο υψηλότερη είναι η τρέχουσα χρήση της CPU του υπολογιστή σας, τόσο περισσότερο θα γεμίζει ο μετρητής στο εικονίδιο.

Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο του Task Manager στην περιοχή του δίσκου στη γραμμή εργασιών σας, κάντε κλικ στο βέλος στην αριστερή πλευρά της περιοχής ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, σύρετε το εικονίδιο χρήσης της CPU στην περιοχή ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών σας.

Πώς να αποκρύψετε τη Διαχείριση εργασιών από τη γραμμή εργασιών σας

Εάν θέλετε αυτό το χρήσιμο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεών σας συνεχώς, θα πρέπει να αφήσετε ανοιχτό τη Διαχείριση εργασιών. Όμως, με ανοιχτό το Task Manager, το εικονίδιο της εφαρμογής του θα εμφανιστεί ως πρόγραμμα που εκτελείται στη γραμμή εργασιών σας.

Μπορείτε να κρύψετε αυτό το εικονίδιο.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο παράθυρο του Task Manager και κάντε κλικ στο Options > Hide When Minimized.

  Πώς να θυμάστε σημαντικά μηνύματα στο Slack

Ενεργοποίηση

Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ελαχιστοποίηση στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου της Διαχείρισης εργασιών.

Το εικονίδιο του Task Manager θα εξαφανιστεί από τα προγράμματα που εκτελούνται στη γραμμή εργασιών σας, αλλά θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στο δίσκο του συστήματός σας. (Εάν εξακολουθείτε να το βλέπετε, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της γραμμής εργασιών και επιλέξτε “Ξεκαρφίτσωμα από τη γραμμή εργασιών.”)

Για να το ανοίξετε ξανά, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο χρήσης της CPU στο δίσκο σας ή απλώς εκκινήστε τη Διαχείριση εργασιών με έναν από τους συνηθισμένους τρόπους.

Για να κλείσετε τη Διαχείριση εργασιών, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου και επιλέξτε «Κλείσιμο»—ή απλώς ανοίξτε ξανά το παράθυρο της Διαχείρισης εργασιών και κάντε κλικ στο κουμπί «Χ» για να το κλείσετε αντί να το ελαχιστοποιήσετε.