Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του Chrome

Τα προγράμματα περιήγησης δεν χρειάζεται να επανεκκινούνται συχνά. Το Chrome μπορεί να αφεθεί να λειτουργεί για ώρες ή απλώς να μείνει σε αδράνεια και δεν θα κολλήσει στο σημείο που πρέπει να το επανεκκινήσετε. Πρακτικά, υπάρχει μόνο μία περίπτωση που χρειάζεται επανεκκίνηση του Chrome. όταν ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε μια σημαία. Οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται στην κατάσταση μιας σημαίας Chrome απαιτεί επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές. Υπάρχει ένα κουμπί ‘Επανεκκίνηση’ που παρέχεται δεόντως στη σελίδα Σημαίες για να γίνει αυτό ακριβώς. Το Chrome δεν δυσκολεύει την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης σε αυτήν την περίπτωση και γίνεται επανεκκίνηση με την προηγούμενη συνεδρία σας ανέπαφη. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να επανεκκινήσετε το Chrome για οποιονδήποτε λόγο, το πρόγραμμα περιήγησης σας έχει καλύψει.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux σε ένα Chromebook με το Crouton

Το Chrome έχει πολλές χρήσιμες σελίδες που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε ρυθμίσεις και πληροφορίες που κατά τα άλλα κρύβονται από την κύρια διεπαφή.

Υπάρχει μια σελίδα Chrome που, όταν την επισκεφτείτε, θα επανεκκινήσει το Chrome. Απλώς πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή URL και πατήστε Enter. Το Chrome θα κλείσει και θα επανεκκινηθεί αμέσως.

chrome://restart

Μόλις κλείσει το Chrome, εκκινείται ξανά. Ο χρόνος που χρειάζεται για την εκκίνηση εξαρτάται από το πόσες καρτέλες και παράθυρα έχετε ανοιχτά. Οι δυνατότητες πόρων του συστήματός σας θα έχουν επίσης αντίκτυπο στον χρόνο που χρειάζεται για την επανεκκίνηση του Chrome.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα Chromecast με το iPhone σας

Η επίσκεψη στη σελίδα επανεκκίνησης του Chrome θα επανεκκινήσει όλες τις παρουσίες του Chrome. Εάν έχετε ανοιχτά πολλά προφίλ του Chrome, θα κλείσουν όλα. Αυτή δεν είναι μια συγκεκριμένη εντολή για το προφίλ. Όλα τα παράθυρα incognito θα κλείσουν επίσης.

Όταν ανοίξει ξανά το Chrome, θα φορτώσει αυτόματα όλες τις καρτέλες και τα παράθυρα που είχατε ανοίξει στο παρελθόν. Οι περίοδοι περιήγησής σας θα διατηρηθούν για όλα τα προφίλ που είχατε ανοιχτά. Μπορεί να χάσετε κάποια δεδομένα, π.χ. εάν συμπληρώσατε μια φόρμα, αυτά τα δεδομένα θα χαθούν. Εάν εργάζατε σε κάτι στα Έγγραφα Google, το αντίγραφο ασφαλείας που είναι αποθηκευμένο στα δεδομένα εκτός σύνδεσης του προγράμματος περιήγησής σας είναι αυτό που θα είναι διαθέσιμο.

  Πώς να προσθέσετε προστασία Windows Defender στο Chrome