Αξίζουν την επένδυση τα Έξυπνα Σπίτια;

Η μετατροπή σε ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να φαίνεται δαπανηρή και περίπλοκη στην αρχή, αλλά τα οφέλη υπερτερούν του κόστους και της ταλαιπωρίας; Ας δούμε γιατί η δημιουργία ενός έξυπνου σπιτιού είναι μια καλή επένδυση του χρόνου και των χρημάτων σας.

Ευκολία για (Σχεδόν) όλους

Όταν εγκαθιστάτε έξυπνα φώτα, βύσματα, θερμοστάτες, και πολλά άλλα, προσθέτετε μεγάλη άνεση στο σπίτι σας. Δεν είναι ότι δεν είσαι σε θέση να σηκωθείς από τον καναπέ και να γυρίσεις έναν διακόπτη φώτων, αλλά ότι έχεις δώσει στον εαυτό σου την επιλογή να μην κατευθυνθείς προς το διακόπτη φώτων.

Όλοι αποδεχόμαστε ένα ορισμένο επίπεδο άνεσης στη ζωή μας. Οι άνθρωποι γενικά δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα και διακόπτες φωτός. Ωστόσο, δεν ακούτε συχνά το επιχείρημα ότι ο ηλεκτρικός φωτισμός είναι προϊόν τεμπελιάς και οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν κεριά. Τα έξυπνα φώτα και άλλα έξυπνα gadget είναι απλώς μια φυσική επέκταση αυτής της προόδου.

Όταν ξεκινάτε να παρακολουθείτε μια ταινία, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι θα προτιμούσατε τα φώτα να χαμηλώνουν ή να σβήνουν, θα εκτιμήσετε την ευκολία να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την ταινία. Ομοίως, την πρώτη φορά που θα απαντήσετε το κουδούνι της πόρτας από το γραφείο σας ή ακόμα και όταν λείπετε από το σπίτι, θα εκτιμήσετε την ευκολία των βιντεοκουδουνιών.

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να διδάξετε σε ένα μέλος της οικογένειας πώς να χειρίζεται το περίπλοκο σύστημα ψυχαγωγίας σας, θα δείτε την ανακούφιση στα μάτια του όταν μπορείτε να του πείτε, “Απλώς πείτε, ‘Αλέξα, άνοιξε την τηλεόραση'”. Έτσι είναι έτσι. πολύ πιο εύκολο από το να “πατήσετε σε αυτό το τηλεχειριστήριο, μετά σε αυτό το τηλεχειριστήριο και μετά σε αυτό το τηλεχειριστήριο” ή να τους δώσετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης με δεκάδες κουμπιά.

  Γιατί δεν υπάρχει GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Η ευκολία μπορεί να μην είναι ανάγκη, αλλά αυτό δεν το κάνει κακό. Τα έξυπνα σπίτια παρέχουν ανέσεις σε πλάσματα που διαφορετικά δεν θα είχατε και, χάρη στις ρουτίνες, προσφέρουν ακόμη και ηρεμία γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θυμηθήκατε να σβήσετε τα φώτα στο σαλόνι.

Τα έξυπνα σπίτια λύνουν προβλήματα

Η τεχνολογία έξυπνου σπιτιού μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ορισμένες καθημερινές προκλήσεις. Πάρτε το κλασικό παράδειγμα να ζητάτε από ένα παιδί να παραδώσει ένα μήνυμα, μόνο για να το δείτε να το φωνάζει από τα δύο πόδια μπροστά σας.

Με τους βοηθούς φωνής, μπορείτε να επικοινωνείτε με όλους στο σπίτι, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, μέσω των λειτουργιών ενδοεπικοινωνίας. Η έκδοση του Google Home για αυτό είναι Broadcast και είναι εξαιρετική. Ενώ το αρχικό μήνυμα περνά από κάθε ηχείο στο σπίτι, ο Βοηθός Google στέλνει την απάντηση στο αρχικό ηχείο. Σίγουρα, μπορείτε να αγοράσετε θυροτηλέφωνα, αλλά συχνά κοστίζει τουλάχιστον τόσο ως ένα Echo Dot. Επιπλέον, οι βοηθοί φωνής σας προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα.

Ως μπόνους, όταν ρυθμίζετε τα ηχεία φωνητικού βοηθού σε πολλά δωμάτια ως ενδοεπικοινωνία, λαμβάνετε επίσης μουσική από ολόκληρο το σπίτι.

Ο φωνητικός έλεγχος των φώτων και των βυσμάτων σας λύνει επίσης ορισμένα προβλήματα. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδιά μπορούν να πουν, «Αλέξα, άναψε τα φώτα», προτού προλάβουν να φτάσουν σε έναν διακόπτη φώτων. Τα άτομα με αναπηρία θα το εκτιμήσουν επίσης. Αν προσθέσετε έξυπνους αισθητήρες Στο μείγμα, μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε τα φώτα και τα βύσματα να ανάβουν και να σβήνουν όταν μπαίνετε ή βγαίνετε από ένα δωμάτιο. Με λίγες μόνο συσκευές, το έξυπνο σπίτι σας μπορεί να υπερβεί την επίλυση προβλημάτων—μπορεί να προσφέρει ανεξαρτησία.

  Τι είναι το SD Express και πόσο πιο γρήγορο είναι;

Τα έξυπνα βύσματα μπορούν επίσης να έχουν δευτερεύοντα οφέλη. Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας εξακολουθεί να είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο διαδίκτυο. Αλλά οι δρομολογητές είναι συχνά κρυμμένοι σε άβολα μέρη.

Μπορείτε να αγοράσετε πιο έξυπνους δρομολογητές, όπως κιτ Mesh, που διαθέτουν εφαρμογές που επανεκκινούν τη συσκευή. Ωστόσο, αυτά είναι ακριβά (Το νέο Nest Wi-Fi της Google ξεκινά από $170). Εναλλακτικά, εάν ο τρέχων δρομολογητής σας λειτουργεί καλά, μπορείτε να τον συνδέσετε σε ένα Βύσμα Z-Wave και επανεκκινήστε το ρούτερ από οπουδήποτε στο σπίτι.

Εξοικονομήσετε χρήματα

Αν ξυπνήσετε μόνο για να δείτε ότι κάθε φως στο σπίτι έμεινε αναμμένο όλη τη νύχτα (και πάλι), τότε ανακαλύψατε το πιο εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λύσει ένα έξυπνο σπίτι.

Όσο περισσότερους ανθρώπους έχετε στο σπίτι σας, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να είναι να εκπαιδεύσετε όλους να κάνουν λογικά πράγματα, όπως να κλείνουν την τηλεόραση ή τα φώτα όταν βγαίνουν από ένα δωμάτιο. Εάν έχετε παιδιά, αυτή η πρόκληση συχνά μεγαλώνει.

Θα ήταν καλύτερο αν όλοι μάθαιναν και θυμόντουσαν τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά είμαστε μόνο άνθρωποι και είμαστε επιρρεπείς στη λήθη. Έτσι, οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια για να ξεπεραστεί αυτή η απουσία είναι ευπρόσδεκτη! Με βασικές ρουτίνες, μπορείτε να προγραμματίσετε τα έξυπνα φώτα και τα βύσματα να σβήνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν όλοι είναι στη δουλειά ή στο σχολείο, κάτι που σας εξοικονομεί χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας.

Ακόμα κι αν θυμάστε πάντα να σβήνετε τα φώτα και τα ηλεκτρονικά, τα έξυπνα βύσματα μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένες, πολλές συσκευές εξακολουθούν να αντλούν ρεύμα. Για παράδειγμα, οι σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών χρησιμοποιούν περισσότερη ισχύ από άλλες συσκευές όταν είναι απενεργοποιημένες επειδή εξακολουθούν να ενημερώνονται στο παρασκήνιο.

  Το Lyrics Finder βρίσκει στίχους και τους προσθέτει στα αρχεία MP3 σας

Η ενέργεια των βαμπίρ δεν αξίζει πάντα να ασχοληθείς, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μόνιτορ χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για να το μάθεις. Είναι καλύτερο να ελέγχετε είτε συσκευές που ενεργοποιούνται συχνά (όπως αφυγραντήρες) είτε περιοχές στις οποίες έχετε συνδεδεμένα πολλά ηλεκτρονικά σε ένα πολύπριζο (όπως το κέντρο ψυχαγωγίας σας).

Μπορεί να εκπλαγείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε όταν εμποδίζετε αυτές τις συσκευές να αντλούν ενέργεια. Ειδικά αν σκεφτείς τις οκτώ ώρες που περνάς στον ύπνο και τις έξι έως οκτώ ώρες που περνάς στο σχολείο ή στη δουλειά.

Η εγκατάσταση της τεχνολογίας έξυπνου σπιτιού δεν είναι πάντα εύκολη και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να την φέρουμε στην επικρατούσα τάση. Ωστόσο, εάν προχωρήσετε σε αυτό με την κατανόηση ότι περιστασιακά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα, τα οφέλη υπερτερούν των τυχόν αρνητικών πλευρών που ενδέχεται να συναντήσετε.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Όταν πρόκειται για έξυπνα σπίτια, η αστάθεια είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, το έξυπνο σπίτι σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό.

Κάποτε επαινούσαμε τα Wink Smart Hub για όλα όσα μπορούσαν, αλλά δεν μπορούμε να προτείνουμε σε κανέναν να αγοράσει πλέον το υλικό του Wink. Αυτό μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή.

Ακόμα κι αν μια εταιρεία είναι επιτυχημένη, πολλά έξυπνα οικιακά προϊόντα είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Μπορεί να βρεθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις χειρότερες πτυχές της ιδιοκτησίας ενός έξυπνου σπιτιού.

Ωστόσο, παρά όλα τα μειονεκτήματα, τα έξυπνα σπίτια μπορούν να προσφέρουν άνεση, να λύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζετε τακτικά και ακόμη και να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Αν αυτό σας ακούγεται καλό, αξίζει την επένδυση.