Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Gmail χωρίς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Google

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε ταχυδακτυλουργία με μια χούφτα λογαριασμών Google, αλλά οι λογαριασμοί Gmail είναι διαφορετικοί, καθώς προσελκύουν ανεπιθύμητα μηνύματα και χάκερ. Εάν δεν το χρειάζεστε, δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Gmail.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να διαγράψετε το Gmail σας χωρίς να αγγίξετε τον λογαριασμό σας Google. Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, χάνετε την πρόσβαση στα εισερχόμενά σας και κάθε email που έχετε στείλει και λάβει, καθώς και αυτή η διεύθυνση email θα απενεργοποιηθεί. Όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα διαγραφούν σε δύο εργάσιμες ημέρες.

Προτού διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, θα πρέπει να ενημερώσετε τη διεύθυνση email σας σε όλους τους σημαντικούς λογαριασμούς (όπως τον τραπεζικό σας λογαριασμό). Θα είναι αδύνατη η ανάκτηση του λογαριασμού χρησιμοποιώντας μια διαγραμμένη διεύθυνση Gmail.

  Πώς να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα πριν τις μοιραστείτε

Μόλις διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, θα μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πριν ξεκινήσετε, επισκεφθείτε Google Takeout για να κατεβάσετε με ασφάλεια όλα τα δεδομένα από τους λογαριασμούς σας Gmail και Google. Ανάλογα με το πόσα έχετε αποθηκεύσει, αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Κάντε κλικ

Θα ξεκινήσουμε αυτήν τη διαδικασία από τα εισερχόμενα του Gmail. μεταβείτε στο Ιστοσελίδα Gmail και συνδεθείτε στον λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Μενού επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Λογαριασμός».

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Μενού επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Τώρα θα μεταβείτε στη σελίδα διαχείρισης λογαριασμού Google. Εδώ, κάντε κλικ στο «Δεδομένα και εξατομίκευση» στην πλαϊνή γραμμή.

Κάντε κλικ

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «Διαγραφή υπηρεσίας ή του λογαριασμού σας». Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει πρώτα να κάνετε κλικ στο “Λήψη των δεδομένων σας” για να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου όλων των δεδομένων σας Google. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντικό είναι αυτό το βήμα, καθώς πρόκειται να διαγράψετε οριστικά τα πάντα.

  Τι είναι το Area 51 IPTV και είναι ασφαλές στη χρήση;

Κάντε κλικ

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή υπηρεσίας”.

Κάντε κλικ

Συνδεθείτε με τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ

Στη σελίδα “Διαγραφή υπηρεσίας Google”, κάντε κλικ στο εικονίδιο Διαγραφή δίπλα στην ετικέτα του Gmail.

Εδώ, μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση email που θα χρησιμεύσει ως νέα αντίγραφα ασφαλείας και επιλογή σύνδεσης για τον υπόλοιπο λογαριασμό σας Google. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό που δεν είναι Gmail για αυτό.

Αφού πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση email, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή email επαλήθευσης”.

Κάντε κλικ

Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο “Το κατάλαβα”.

Κάντε κλικ

Στη συνέχεια, ανοίξτε τα εισερχόμενα για τη διεύθυνση email που μόλις παρείχατε και ελέγξτε για νέο email με τον τίτλο “Επιβεβαίωση διαγραφής Gmail”.

  Τιμή και προδιαγραφές για το νέο iPhone SE και το iPad Pro 9,7 ιντσών

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο στο email.

Αφού ανοίξετε τον σύνδεσμο, βλέπετε μια τελική οθόνη επιβεβαίωσης για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Gmail. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να το διαβάσετε.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διαγραφή Gmail».

Κάντε κλικ στο πλαίσιο για επιβεβαίωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο «Τέλος» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Κάντε κλικ

Ο λογαριασμός σας στο Gmail θα διαγραφεί μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail ή στο Google χρησιμοποιώντας την ίδια διεύθυνση email. Από εδώ και στο εξής, θα χρησιμοποιείτε την εναλλακτική διεύθυνση email που καταχωρίσατε.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Google μαζί με τον λογαριασμό σας στο Gmail εάν προτιμάτε.