Πώς να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα πριν τις μοιραστείτε

Όλοι μοιραζόμαστε στιγμιότυπα οθόνης και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι φυσιολογικό και πολλοί από εμάς δεν μαντεύουμε αν θα μοιραστούμε μια εικόνα ή όχι. Ωστόσο, εάν μοιράζεστε μια εικόνα που τραβήξατε σε δημόσιο χώρο, το πιθανότερο είναι ότι έχει υπερβολικά πολλές πληροφορίες. Νομικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με την κοινή χρήση της φωτογραφίας όπως την τραβήξατε, αλλά είναι καλή ιδέα να κρύβετε πρόσωπα ή αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας. Το ίδιο ισχύει και για τα στιγμιότυπα οθόνης. είναι καλή ιδέα να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα προτού τις μοιραστείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κοινή εφαρμογή σχεδίασης για να το κάνετε αυτό, αλλά είναι αδέξιο να σχεδιάζετε με αυτές στο τηλέφωνό σας. Το Redacted είναι μια εφαρμογή iOS αξίας 0,99 $ που έχει κατασκευαστεί για να σας βοηθά να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα προτού τις μοιραστείτε.

  6 Εργαλεία για τη διαχείριση της διαμόρφωσης δικτύου για όλες τις συσκευές σας

Το Redacted λειτουργεί σε οποιαδήποτε εικόνα στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας. Μπορεί να αποκρύψει πληροφορίες θολώνοντάς τις, τοποθετώντας τις με pixel ή κρύβοντάς τις με μια μαύρη γραμμή. Είναι πιο εύκολο στη χρήση από μια κανονική εφαρμογή σχεδίασης επειδή δεν εργάζεστε με πινέλα. Αντίθετα, επισημαίνετε περιοχές από τις οποίες θέλετε να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες με τη μορφή πλαισίων.

Εκκινήστε το Redacted και αφήστε το να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας. Επιλέξτε μια φωτογραφία από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας ή τραβήξτε μια ζωντανή μέσα από την εφαρμογή. Μόλις έχετε τη φωτογραφία σας, μπορείτε να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από αυτήν. Τα χειριστήρια βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Από αριστερά προς τα δεξιά, έχετε τα εργαλεία pixelate, blur και black box. Πατήστε το εργαλείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε και σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος της εικόνας όπου θέλετε να κρύψετε κάτι.

  Δημιουργήστε GIF από βίντεο και προσθέστε κείμενο με το νέο Imgur GIF Creator

Μέχρι να σηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη σας, μπορείτε να δείτε τι υπάρχει κάτω από το ορθογώνιο που σχεδιάζετε. Οτιδήποτε και όλα μέσα του θα είναι κρυμμένα. Μόλις σηκώσετε το δάχτυλό σας, τα πάντα θα είναι θολά, θα γίνουν pixel ή θα μαυριστούν.

Μπορείτε να σχεδιάσετε όσα ορθογώνια θέλετε και να τα μετακινήσετε, αλλά δεν υπάρχει κουμπί αναίρεσης που θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε ή να διαγράψετε ένα ορθογώνιο. Το κουμπί κλεισίματος κάτω δεξιά θα κλείσει την τρέχουσα εικόνα, χωρίς οποιεσδήποτε αλλαγές. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης κάτω δεξιά και επιλέξτε την επιλογή «Αποθήκευση εικόνας». Η εικόνα σας αποθηκεύεται ως αντίγραφο. Το πρωτότυπο εξακολουθεί να υπάρχει στο ρολό της κάμερας.

  Πώς να επεκτείνετε το πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας σε 10 στοιχεία

Μόλις αποθηκεύσετε την εικόνα, δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα πλαίσια ακόμα και αν την ανοίξετε ξανά στην εφαρμογή.

iOS 11 Screenshot Editor

Στο iOS 11, η Apple προσθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης. Σας επιτρέπει να σχεδιάζετε και να επισημαίνετε στιγμιότυπα οθόνης. Θεωρητικά, η δυνατότητα σας κάνει να αναρωτιέστε εάν χρειάζεστε το Redacted. Το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης έχει τα ίδια πινέλα που βλέπετε στις εφαρμογές σχεδίασης. Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή σχεδίασης για να αποκρύψετε προσωπικές πληροφορίες από μια εικόνα, το Redacted είναι μια καλή εναλλακτική. Είναι πιο εύκολο στη χρήση για τον ίδιο τον σκοπό της απόκρυψης πληροφοριών. Επίσης, το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης εμφανίζεται μόνο εάν έχετε τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης και δεν λειτουργεί για φωτογραφίες.

Λήψη Redacted από το App Store