Πώς να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook που είναι αποθηκευμένος στα Windows 10


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει τόσο σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων που τα λειτουργικά συστήματα, τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά, έχουν ενσωματώσει δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Facebook και το Twitter ακριβώς μέσα τους. Όταν γίνονται σωστά, καθώς είναι σε Android, iOS και OS X, δεν αποτελούν πρόβλημα. Τα Windows 10 το κάνουν διαφορετικά, πολύ διαφορετικά. Μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι ακόμα κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή Facebook και ο Edge δεν έχει αποθηκεύσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, τα Windows 10 μπορεί να έχουν ακόμα αποθηκευμένα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Όταν συνδέεστε σε μια εφαρμογή, όπως το Deezer, μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook, τα Windows 10 θα συμπληρώσουν αυτόματα τα πεδία ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης για εσάς, εάν όντως το έχουν αποθηκευμένο. Δείτε πώς μπορείτε να το αφαιρέσετε οριστικά από το σύστημά σας και δείτε από πού προήλθε.

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών και Windows σε Mac

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στους Λογαριασμούς χρηστών. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση διαπιστευτηρίων Ιστού και θα μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες σύνδεσης που έχουν αποθηκευτεί για μυριάδες λογαριασμούς. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ποια εφαρμογή την έχει αποθηκεύσει αφού τα Windows 10 την προσδιορίζουν όταν μπορεί. Στην περίπτωσή μου ήταν μια άγνωστη εφαρμογή. Αναπτύξτε τις πληροφορίες σύνδεσης από το αναπτυσσόμενο βέλος και κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” στο κάτω μέρος για να καταργήσετε τις πληροφορίες.

Αυτό που είναι ανησυχητικό εδώ είναι ότι αν κάνετε κλικ στο κουμπί “Εμφάνιση”, μπορείτε πραγματικά να δείτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook. Εάν αφήσετε κατά λάθος το σύστημά σας ξεκλείδωτο, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε κάποιον που ξέρει πού να τον αναζητήσει.

  Πώς να προσθέσετε εφέ 3D σε φωτογραφίες στα Windows 10

Αν ποτέ αφήσετε τον Edge να αποθηκεύσει τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook, τότε απλώς αφαιρώντας τα από το Edge θα διασφαλιστεί ότι θα αφαιρεθούν από τα Windows 10, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για άλλες εφαρμογές που, όπως φαίνεται παραπάνω, τα Windows 10 αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν κατά καιρούς. Είναι απίθανο ο Edge ή ακόμα και η εφαρμογή Facebook να είναι οι ένοχοι, επομένως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να είμαστε επιλεκτικοί με τις εφαρμογές με τις οποίες συνδέουμε στο Facebook.