Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10

Παρά τη μακρά διαδικασία δοκιμών, έχουμε δει αναφορές για σφάλματα στην Ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10. Εάν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 και αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε την Ενημέρωση Μαΐου 2020 ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ενημέρωση των Windows 10.

Προειδοποίηση: Έχετε μόνο 10 ημέρες

Η Microsoft σάς επιτρέπει να απεγκαταστήσετε μια σημαντική ενημέρωση και να “επιστρέφετε” στην παλιά σας έκδοση των Windows 10 —πιθανότατα την Ενημέρωση Νοεμβρίου 2019—αλλά έχετε μόνο δέκα ημέρες μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης για να το κάνετε. Μετά από δέκα ημέρες, τα Windows 10 θα διαγράψουν αυτόματα τα απαιτούμενα αρχεία από τον υπολογιστή σας για να ελευθερώσει χώρο. Η Microsoft αναμένει ότι, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, θα επιστρέψετε τις πρώτες δέκα ημέρες.

  Πού πήγε η εφαρμογή Skype Desktop για Windows 10;

Εάν έχετε επιλέξει μη αυτόματα να “αφαιρέσετε προηγούμενες εγκαταστάσεις Windows” από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως η Εκκαθάριση Δίσκου εντός των πρώτων δέκα ημερών, δεν μπορείτε επίσης να επαναφέρετε. Τα απαιτούμενα αρχεία έχουν φύγει από τον υπολογιστή σας.

Σε μια χειρότερη περίπτωση όπου δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση, μπορείτε πάντα να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 ή να “επαναφέρετε” τον υπολογιστή σας για να αποκτήσετε ένα νέο σύστημα Windows 10.

Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση από τα Windows 10

Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10 κανονικά, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση. Στην ενότητα “Επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10”, κάντε κλικ στο “Έναρξη” και κάντε κλικ στον οδηγό που εμφανίζεται.

Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή εδώ, δεν μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10 επειδή τα αρχεία της έχουν αφαιρεθεί από τον υπολογιστή σας.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ήχου Bluetooth στα Windows 10

Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση από το μενού αποκατάστασης

Εάν ο υπολογιστής σας δεν εκκινείται και δεν λειτουργεί κανονικά —ή εάν συνεχίζει να εμφανίζεται μπλε οθόνη ή με άλλο τρόπο να κολλάει ενώ τον χρησιμοποιείτε— μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε την Ενημέρωση Μαΐου 2020 εκτός των Windows 10 χρησιμοποιώντας το περιβάλλον αποκατάστασης.

Για πρόσβαση σε αυτό, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στην επιλογή «Επανεκκίνηση» στο μενού Έναρξη των Windows 10 ή στην οθόνη Έναρξης των Windows 10. Εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να εκκινήσει κανονικά τα Windows, θα πρέπει επίσης να προσφέρει αυτόματα τη φόρτωση του περιβάλλοντος αποκατάστασης.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από μια μονάδα ανάκτησης USB για πρόσβαση σε αυτό το μενού.

Από εδώ, κάντε κλικ στην “Αντιμετώπιση προβλημάτων” για να βρείτε επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Επιλογή

Κάντε κλικ στο “Σύνθετες επιλογές” για να βρείτε περισσότερες επιλογές.

Η επιλογή “Επαναφορά αυτού του υπολογιστή” εδώ θα επανεγκαταστήσει τα Windows πλήρως. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν δεν έχετε την επιλογή να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση.

  Πώς να αποκτήσετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox στα Windows 10

Επιλογή

Επιλέξτε “Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων” για να απεγκαταστήσετε μια πρόσφατα εγκατεστημένη ενημέρωση, όπως η ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10.

Επιλογή

Κάντε κλικ στην «Κατάργηση εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης λειτουργιών» για να καταργήσετε την ενημέρωση Μαΐου 2020 από το σύστημά σας. Κάντε κλικ στον οδηγό.

Οι μεγάλες ενημερώσεις θεωρούνται “ενημερώσεις λειτουργιών”, ενώ μικρότερες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων όπως αυτές που φτάνουν κάθε μήνα την Τρίτη Patch θεωρούνται “ενημερώσεις ποιότητας”.

Επιλογή

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την παροχή ενός κωδικού πρόσβασης λογαριασμού χρήστη των Windows για να συνεχίσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας για να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση.

Εάν δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή απεγκατάστασης, δεν μπορείτε απλώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση και να επαναφέρετε το παλιό σας σύστημα. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 ή να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας και να αποκτήσετε ένα νέο σύστημα.

Τα Windows 10 δεν θα αφαιρέσουν κανένα από τα προσωπικά σας αρχεία εάν κάνετε επαναφορά του υπολογιστή σας και του πείτε να τα διατηρήσει, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη συνέχεια.