Πώς να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για προγραμματισμένες εργασίες στα Windows 10

Οι προγραμματισμένες εργασίες, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι αυτοματοποιημένες εργασίες που εκτελούνται σε μια δεδομένη στιγμή ή όταν εκτελείται ένα προκαθορισμένο συμβάν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται γενικά, αλλά μια προγραμματισμένη εργασία χρησιμοποιείται συχνά για την επίτευξη μυριάδων άλλων πραγμάτων και αυτό μπορεί να απαιτεί την εκτέλεση από ένα πιο βολικό μέρος, όπως η επιφάνεια εργασίας σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για προγραμματισμένες εργασίες.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Συντόμευση επιφάνειας εργασίας για προγραμματισμένες εργασίες

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε ήδη διαμορφώσει και ενεργοποιήσει την προγραμματισμένη εργασία σας. Πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές όνομα της προγραμματισμένης εργασίας για να διαμορφώσετε τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας για αυτήν.

  Πώς να αλλάξετε εάν οι νέες συνομιλίες iMessage χρησιμοποιούν τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας

Αφού τα έχετε όλα έτοιμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για την εργασία.

Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή. Από το μενού περιβάλλοντος, μεταβείτε στο New>Shortcut.

Στο πεδίο Τοποθεσία, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα, αλλά αντικαταστήστε το TaskName με το όνομα της εργασίας που θέλετε να εκτελέσετε. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα περικλείεται μέσα στα εισαγωγικά διαφορετικά δεν θα εκτελεστεί.

C:WindowsSystem32schtasks.exe /run /tn "TaskName"

Κάντε κλικ στο Επόμενο και θα δημιουργηθεί η συντόμευση. Δεν θα έχει εικονίδιο, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να αντιστοιχίσετε μόνοι σας. Πραγματοποιήστε λήψη ενός αρχείου εικονιδίου, δηλαδή, και η εικόνα θα πρέπει να είναι σε μορφή αρχείου ICO. Εάν έχετε μια εικόνα PNG που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως εικονίδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν εφαρμογή όπως το IrfanView για να αλλάξετε το μέγεθος και να τη μετατρέψετε σε αρχείο ICO.

  Τι είναι η σύνδεση καναλιού;

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση που δημιουργήσατε και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά και κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή εικονιδίου στο κάτω μέρος. Αποδεχτείτε το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη και επιλέξτε το αρχείο ICO που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη συντόμευση.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ρυθμίσετε τη συντόμευση και να την κάνετε να φαίνεται καλή. Απλώς εκτελέστε το και η εργασία θα ενεργοποιηθεί. Η εκτέλεση μιας εργασίας με αυτόν τον τρόπο θα εκτελέσει ό,τι έχετε ρυθμίσει ως “Ενέργεια” χωρίς να χρειάζεται να πληρούνται οι προϋποθέσεις της “Ενέργειας” της.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν σκληρό δίσκο για την εγκατάσταση των Windows 10

Μπορείτε να μετακινήσετε τη συντόμευση όπου θέλετε. Πρέπει να το δημιουργήσετε στην επιφάνεια εργασίας, αλλά μόλις δημιουργηθεί, τίποτα δεν σας εμποδίζει να το μετακινήσετε αλλού. Επίσης, εάν χρειάζεται, μπορείτε να καρφιτσώσετε τη συντόμευση στο μενού Έναρξη ή στη γραμμή εργασιών. Όλα εξαρτώνται από το πώς πρέπει να το εκτελέσετε και ποιος είναι ο πιο βολικός τρόπος για να το κάνετε.