Πώς να αλλάξετε εάν οι νέες συνομιλίες iMessage χρησιμοποιούν τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας

Όταν ξεκινάτε μια νέα συνομιλία iMessage, ενδέχεται να μην προέρχεται από τον αριθμό τηλεφώνου ή το Apple ID που περιμένετε, προκαλώντας σύγχυση στον παραλήπτη. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι νέες συνομιλίες χρησιμοποιούν τον σωστό αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση email.

Αυτή η ρύθμιση είναι μια ρύθμιση που αποτελεί μέρος του iOS και του macOS εδώ και χρόνια, αλλά μπορεί να μην έχει ρυθμιστεί σωστά από προεπιλογή. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση email σας όταν ξεκινάτε μια νέα συνομιλία iMessage, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν διαμορφωθεί σωστά. Εάν δεν είναι, διατρέχετε τον κίνδυνο κατακερματισμού του μηνύματος στο άκρο λήψης, με άτομα που ενδέχεται να έχουν πολλές συνομιλίες με το ίδιο άτομο, αλλά χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς αριθμούς ή διευθύνσεις email.

  Πώς να προσθέσετε διαγράμματα ροής και διαγράμματα στα Έγγραφα ή τις Παρουσιάσεις Google

Αυτή η πιθανότητα σύγχυσης προσπάθησε να αποτρέψει η Apple μέσω πολλαπλών ενημερώσεων, και παρόλο που τα πράγματα είναι αναμφίβολα καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν μόλις πριν από μερικά χρόνια, τίποτα δεν είναι τέλειο.

Το να βεβαιωθείτε ότι οι νέες συνομιλίες iMessage ξεκινούν με έναν σταθερό αριθμό ή διεύθυνση email είναι η μισή μάχη, επομένως δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Αλλαγή του αριθμού ή της διεύθυνσης email ξεκινούν νέες συνομιλίες σε iPhone και iPad

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε “Μηνύματα”.

  Πώς να κρύψετε Subreddits από r/all

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Αποστολή και λήψη».

Στην επόμενη οθόνη, κάτω από το «Έναρξη νέων συνομιλιών από», θα δείτε τα διαθέσιμα σημεία εκκίνησης για νέες συνομιλίες iMessage. Πιθανότατα θα δείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας και τουλάχιστον μία διεύθυνση email, ξεκινώντας από το Apple ID σας. Πατήστε αυτό από το οποίο θέλετε να ξεκινούν νέες συνομιλίες.

Αλλαγή του αριθμού ή της διεύθυνσης email ξεκινούν νέες συνομιλίες σε Mac

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και κάντε κλικ στο «Μηνύματα» στη γραμμή μενού, ακολουθούμενο από «Προτιμήσεις».

Κάντε κλικ στην καρτέλα “iMessage” για να δείτε επιλογές που σχετίζονται με την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Screenshot στο Nintendo Switch

Τέλος, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από το «Έναρξη νέων συνομιλιών από» και επιλέξτε τον αριθμό ή τη διεύθυνση email που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι οι νέες σας συνομιλίες iMessage χρησιμοποιούν τον σωστό αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση email, μπορείτε να αποτρέψετε οποιαδήποτε σύγχυση για τον παραλήπτη. Εάν έχετε βρεθεί ποτέ μέρος πολλών συνομιλιών με το ίδιο άτομο, αυτό θα ήταν μια καλή ρύθμιση για να ελέγξετε και οι δύο.