Τι είναι η σύνδεση καναλιού;

Ένας υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί μόνο σε ένα δίκτυο Ethernet τη φορά. Ομοίως, μπορεί να συνδεθεί μόνο σε ένα δίκτυο WiFi. Εάν διαθέτετε και ένα δίκτυο WiFi και ένα δίκτυο Ethernet, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των δύο ποιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει αν έχετε πολλά διαθέσιμα ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα. μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα για να συνδεθείτε.

Εάν το δίκτυο υποστηρίζει πολλαπλές μεταδόσεις, μπορείτε γενικά να έχετε υψηλότερη ταχύτητα από τη σύνδεση με μια μέθοδο που ονομάζεται σύνδεση καναλιού.

σύνδεση καναλιού

Σύνδεση καναλιού

Η σύνδεση καναλιού μπορεί να γίνει με συνδέσεις Ethernet ή με συνδέσεις WiFi. Τα κανάλια που εκπέμπει το δίκτυο, συνήθως τα κανάλια 2,5 Ghz, από δύο διαφορετικά δίκτυα είναι συνδεδεμένα. Ένας χρήστης εξακολουθεί να συνδέεται σε ένα δίκτυο, αλλά με τα κανάλια συνδεδεμένα, ο χρήστης αποκτά ταχύτερη σύνδεση.

  Πώς να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Η σύνδεση καναλιού δεν μπορεί να γίνει από υπολογιστή. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε σύστημα Windows ή Mac. Η σύνδεση καναλιού εξαρτάται από παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με έναν υπολογιστή και από όλα όσα σχετίζονται με τη δομή του δικτύου σας.

Υποστηριζόμενοι δρομολογητές/μόντεμ

Για τη διοχέτευση δεσμού, ο δρομολογητής/μόντεμ σας πρέπει να υποστηρίζει πολλαπλούς συνδέσμους μεταφόρτωσης και λήψης που προέρχονται από μία μόνο σύνδεση. Για να μάθετε αν το κάνει, αναζητήστε τις προδιαγραφές του στο διαδίκτυο. Εάν ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζει σύνδεση καναλιού, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα που υποστηρίζει.

  Η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 λήγει σε 15 ημέρες

Υποστηριζόμενο καλώδιο δικτύου

Ο ISP σας πρέπει επίσης να υποστηρίζει τη σύνδεση καναλιού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει πολλαπλούς συνδέσμους μεταφόρτωσης και λήψης μέσω μιας μόνο σύνδεσης. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να παρέχουν πολλαπλούς συνδέσμους, αλλά θα χρεώνουν περισσότερο για αυτό.

Συμβατότητα δικτύου και μόντεμ

Εκτός από το δίκτυο και το μόντεμ που υποστηρίζουν τη σύνδεση καναλιού σε μεμονωμένο επίπεδο, οι διαμορφώσεις που έχουν πρέπει να είναι συνεπείς μεταξύ τους. Εάν θέλετε να μάθετε τις απαιτήσεις σύνδεσης καναλιού για τον ISP σας, ρωτήστε τους σχετικά. Θα σας πουν τον αριθμό των καναλιών λήψης και μεταφόρτωσης που υποστηρίζει και παρέχει στη σύνδεσή σας.

  Τρόπος προβολής και εκκαθάρισης της ουράς του εκτυπωτή στα Windows 10

Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε εάν ο δρομολογητής σας υποστηρίζει αυτά τα κανάλια.

Πλεονέκτημα της σύνδεσης καναλιού

Μια σύνδεση δικτύου μπορεί να λαμβάνει και να μεταδίδει δεδομένα μέσω διαφορετικών δικτύων. Οι περισσότεροι χρήστες παραμένουν στο δίκτυο 2,4 Ghz. Τα κανάλια μπορούν να συμφορηθούν σε ώρες αιχμής και εκεί έρχεται η σύνδεση καναλιών. Επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν ταυτόχρονα δεδομένα σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια αντί για ένα. Αυτό σας παρέχει ταχύτερη σύνδεση ή σταθερή και σταθερή ταχύτητα σύνδεσης κατά τις ώρες αιχμής.

Χρειάζομαι σύνδεση καναλιού;

Η σύνδεση καναλιού δεν είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε. Οι τελικοί χρήστες μπορούν να κάνουν με μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ωστόσο, εάν σκοπεύετε να καταναλώνετε μέσα HD ή 4K, όπως αυτά από το Comcast ή το Xfinity, χρειάζεστε σύνδεση καναλιού.