Πώς να δημιουργήσετε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ iPhone δωρεάν

Η διαχείριση δεδομένων για iPhone είναι κάτι που το iTunes έχει το μονοπώλιο. Δυστυχώς, το iTunes δεν βελτιώνεται. Η προηγούμενη έκδοση έχει καταργήσει το App Store και τις λήψεις εφαρμογών. Το αντίγραφο ασφαλείας του iTunes είναι ένα μόνο αρχείο. δεν μπορείτε να εξαγάγετε συγκεκριμένες πληροφορίες από αυτό, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια εφαρμογή που μπορεί να το κάνει για εσάς. EaseUS MobiMover μπορεί να μεταφέρει δεδομένα μεταξύ iPhone. Η εφαρμογή μπορεί να μεταφέρει δεδομένα μεταξύ iPhone, αλλά μπορεί επίσης να τα μεταφέρει μεταξύ iPhone και υπολογιστή και αντίστροφα. Είναι δωρεάν για χρήση σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη θέση και υποστηρίζει την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows και είναι συμβατή με το iPhone 8 και το iPhone X.

Τρόποι μεταφοράς δεδομένων

Το EaseUS MobiMover διαθέτει τέσσερις λειτουργίες μεταφοράς δεδομένων. μεταφορά στην τρέχουσα συσκευή, μεταφορά σε άλλη συσκευή, μεταφορά σε υπολογιστή και προσαρμοσμένη.

Η λειτουργία “Μεταφορά σε αυτήν τη συσκευή” σάς επιτρέπει να μεταφέρετε μουσική, βίντεο και φωτογραφίες στο iPhone σας. Μπορείτε να μεταφέρετε μεμονωμένα αρχεία ή να επιλέξετε έναν ολόκληρο φάκελο μουσικής ή φωτογραφιών για μεταφορά στο τηλέφωνό σας. Ξεπερνά το πλήρες αντίγραφο ασφαλείας που χρειάζεται να κάνετε με το iTunes και δεν χρειάζεται να συγχρονίζετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο αρχείο.

  Πώς να μετονομάσετε μια σειρά δεδομένων στο Microsoft Excel

Η λειτουργία «Μεταφορά σε άλλη συσκευή» σάς επιτρέπει να συνδέσετε δύο iPhone και να μεταφέρετε δεδομένα από το ένα τηλέφωνο απευθείας στο άλλο. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και στη συνέχεια να τα αντιγράψετε στο δεύτερο τηλέφωνό σας. Επιπλέον, σε αντίθεση με το αντίγραφο ασφαλείας που λαμβάνετε με το iTunes, μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα μεταφέρετε στο δεύτερο τηλέφωνό σας.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διατηρήσετε φωτογραφίες στο παλιό σας τηλέφωνο, μπορείτε να επιλέξετε να μην τις μεταφέρετε στο δεύτερο τηλέφωνο.

Η λειτουργία «Μεταφορά σε υπολογιστή» σάς επιτρέπει να μετακινείτε μουσική, εικόνες, βίντεο, ebook, ήχους κλήσης κ.λπ. στον υπολογιστή σας.

Τέλος, η Προσαρμοσμένη λειτουργία σάς δίνει την επιλογή να εξαγάγετε μεμονωμένα στοιχεία, π.χ. ένα μεμονωμένο κείμενο ή iMessage ή μια επαφή στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά στοιχεία και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τους.

Ο χρόνος που χρειάζεται η εφαρμογή για τη μεταφορά δεδομένων εξαρτάται από το πόσα δεδομένα υπάρχουν για μεταφορά. Το EaseUS MobiMover είναι αρκετά γρήγορο, αλλά αν έχετε πολλά βίντεο και φωτογραφίες και μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη, η μεταφορά όλων μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Απενεργοποιήστε το iCloud

Ενώ το EaseUS MobiMover λειτουργεί εξαιρετικά, απαιτεί να απενεργοποιήσετε το iCloud όταν μεταφέρετε δεδομένα. Δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσετε εντελώς. μόνο για τα αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταφέρετε τις επαφές σας στον υπολογιστή σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud για την εφαρμογή Επαφές στο iPhone σας. Εάν δεν το κάνετε, η μεταφορά θα αποτύχει. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το iCloud μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, χωρίς να γίνει κακό.

  Πώς να ξεκινήσετε μια βιντεοδιάσκεψη Google Meet

Η εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει πότε απενεργοποιείτε το iCloud για δεδομένα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώσετε τα στοιχεία της εφαρμογής. Δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε τη συσκευή σας.

Προβολή εξαγόμενων αντικειμένων

Η μουσική, οι φωτογραφίες και τα βίντεο εξάγονται στην αρχική τους μορφή και ποιότητα. Μπορείτε να τα ανοίξετε με την προεπιλεγμένη εφαρμογή σας για τον αντίστοιχο τύπο αρχείου. Τα μηνύματα είναι μορφοποιημένα έτσι ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα. Ο αριθμός που σας έστειλε το μήνυμα περιλαμβάνεται επίσης στο εξαγόμενο κείμενο. Αποθηκεύεται ως αρχείο HTML, όπως και οι σημειώσεις, οι υπενθυμίσεις σας κ.λπ. και μπορείτε να τα δείτε όλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διαγραφή & Επεξεργασία Δεδομένων

Το EaseUS MobiMover είναι στον πυρήνα του μια εφαρμογή μεταφοράς δεδομένων, αλλά διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες που βοηθούν στη διαχείριση δεδομένων στο iPhone σας. Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα διαγραφής και επεξεργασίας που λειτουργεί με επαφές και φωτογραφίες, μεταξύ άλλων.

Με το EaseUS MobiMover, μπορείτε να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα επαφή στο τηλέφωνό σας και να προσθέσετε επιπλέον λεπτομέρειες σε αυτήν, όπως έναν άλλο αριθμό τηλεφώνου, email, ακόμα και μια σημείωση.

  Πώς να κλείσετε και να επανεκκινήσετε τις εφαρμογές iPhone και iPad

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε τις φωτογραφίες στο ρολό της κάμερας ή στη ροή φωτογραφιών σας. Το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών είναι βασικό, αλλά σας επιτρέπει να περιστρέφετε φωτογραφίες και να τις διαγράφετε μαζικά. Εάν το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας είναι φραγμένο και το iPhone σας αργεί πολύ να διαγράψει τις φωτογραφίες σε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το EaseUS MobiMover για να διαγράψετε τις φωτογραφίες εύκολα και γρήγορα.

Μια απλή, δωρεάν λύση

Το EaseUS MobiMover δεν κάνει τίποτα νέο ή μοναδικό. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ iPhone, αλλά το EaseUS MobiMover το κάνει απλά. Οι περισσότερες εφαρμογές που προσφέρουν μεταφορά δεδομένων χάνονται τόσο πολύ στην ενσωμάτωση πολλαπλών λειτουργιών που παραμελούν τη διεπαφή χρήστη. Το EaseUS MobiMover είναι εύκολο στη χρήση ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είστε με την τεχνολογία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν διευκολύνει την κατά λάθος διαγραφή δεδομένων.

Το EaseUS MobiMover έχει μια πληρωμένη έκδοση, αλλά τη χρειάζεστε μόνο εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εμπορικά. Εάν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε οικιακό υπολογιστή, είναι δωρεάν για πάντα. Η εφαρμογή δεν σας περιορίζει στη χρήση μόνο λίγων συσκευών, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να διαχειρίζεστε κάθε συσκευή iOS που έχετε στο σπίτι.