Πώς να κλείσετε και να επανεκκινήσετε τις εφαρμογές iPhone και iPad

Οι εφαρμογές στο iPhone ή το iPad σας ενδέχεται περιστασιακά να παγώνουν ή να αρχίζουν να συμπεριφέρονται ακανόνιστα. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη δυνατότητα App Switcher. Η επανεκκίνηση της εφαρμογής είναι το καλύτερο στοίχημά σας για τη διόρθωση των περισσότερων προβλημάτων—δείτε πώς να το κάνετε.

Αρχικά, εκκινήστε το App Switcher

Για να κλείσετε μια εφαρμογή σε iPhone ή iPad, θα χρειαστεί να ανοίξετε τον ενσωματωμένο App Switcher. Αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη για πολλαπλές εργασίες. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ποιες εφαρμογές εκτελούνται και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους εύκολα.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης Nvidia

Δείτε πώς μπορείτε να εκκινήσετε το App Switcher:

Σε iPhone X ή νεότερη έκδοση/iPad με iOS 12 ή μεταγενέστερη έκδοση: Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης, κάντε παύση κοντά στο μέσο της οθόνης και, στη συνέχεια, σηκώστε το δάχτυλό σας.
Σε iPhone και iPad με κουμπιά Home: Πατήστε δύο φορές γρήγορα το κουμπί Home.

Χρησιμοποιώντας το App Switcher, θα αναγκάσουμε μια εφαρμογή να κλείσει. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή θα πρέπει να επανεκκινήσει και να φορτώσει ξανά την επόμενη φορά που θα την πατήσετε. Αυτή η μέθοδος μπορεί να διορθώσει ορισμένα προσωρινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με μια εφαρμογή.

Κλείσιμο εφαρμογής με το App Switcher στο iPhone

Μόλις εκκινηθεί το App Switcher στο iPhone σας, θα δείτε μια οθόνη που μοιάζει με αυτήν που φαίνεται παρακάτω. Μεγάλες μικρογραφίες όλων των εφαρμογών που ανοίξατε πρόσφατα θα είναι ορατές στην οθόνη. μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να τα κοιτάξετε.

  Πώς να αφαιρέσετε όλους τους υπερσυνδέσμους σε ένα φύλλο Excel

Σύρετε μέσα από τις μικρογραφίες μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε και να την κεντράρετε στην οθόνη.

Σύρετε γρήγορα προς τα πάνω στη μικρογραφία της εφαρμογής μέχρι να εξαφανιστεί από την οθόνη.

Στη συνέχεια, η μικρογραφία δεν θα εμφανίζεται πλέον στην οθόνη του App Switcher επειδή είναι πλέον κλειστή.

Για να επανεκκινήσετε μια εφαρμογή, βρείτε το εικονίδιό της στην Αρχική οθόνη και πατήστε την.

Κλείσιμο εφαρμογής με το App Switcher στο iPad

Μετά την εκκίνηση του App Switcher στο iPad σας (όπως καλύπτεται παραπάνω), θα δείτε ένα πλέγμα με μικρογραφίες όλων των Εφαρμογών που ανοίξατε πρόσφατα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει πολλές εφαρμογές πρόσφατα, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά μεταξύ τους μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε.

  Πώς να μετακινήσετε καρτέλες Safari μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Σύρετε γρήγορα προς τα πάνω στη μικρογραφία μιας εφαρμογής μέχρι να εξαφανιστεί. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα δάχτυλα για να απορρίψετε περισσότερες από μία εφαρμογές τη φορά.

Αφού σύρετε μακριά τη μικρογραφία μιας εφαρμογής, είναι κλειστή και δεν θα εμφανίζεται πλέον στην οθόνη του App Switcher.

Για επανεκκίνηση μιας εφαρμογής, πατήστε το εικονίδιο της στην Αρχική οθόνη. Αυτό θα πρέπει να επανεκκινήσει την εφαρμογή και (ελπίζουμε) να λειτουργήσει σωστά αυτή τη φορά.

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια εφαρμογή;

Εάν, μετά από όλα αυτά, μια εφαρμογή εξακολουθεί να κολλάει, να παγώνει ή να σας δημιουργεί προβλήματα, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το iPhone ή το iPad σας. Αν αυτό δεν βοηθήσει, υπάρχουν κάποιες άλλες τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης ή της επανεγκατάστασης μιας εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή της εφαρμογής και να εξηγήσετε το πρόβλημα. Καλή τύχη!