Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό κατά τη ρύθμιση των Windows 10

Τα Windows 10 καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας κάνουν να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft. Η επιλογή ήταν ήδη κρυφή, αλλά τώρα δεν προσφέρεται καν στα Windows 10 Home ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό ούτως ή άλλως.

Το δοκιμάσαμε με την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση των Windows 10. Αυτή είναι η έκδοση 1903, γνωστή και ως Ενημέρωση Μαΐου 2019. Θα πρέπει να περάσετε από αυτήν τη διαδικασία εγκατάστασης αφού εγκαταστήσετε μόνοι σας τα Windows 10 ή εάν αποκτήσετε έναν νέο υπολογιστή με εγκατεστημένα τα Windows 10.

Windows 10 Home: Αποσύνδεση από το Διαδίκτυο

Η αρχική έκδοση των Windows 10 δεν έχει ορατή επιλογή ρύθμισης των Windows χωρίς λογαριασμό Microsoft ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone X, iPhone XR, iPhone XS ή iPhone XS Max

Για να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη ούτως ή άλλως, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο σε αυτό το σημείο αυτού του προγράμματος εγκατάστασης. Εάν είστε συνδεδεμένοι μέσω ενσύρματης σύνδεσης, αποσυνδέστε το καλώδιο Ethernet.

Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία σύνδεσης Wi-Fi στην αρχή του οδηγού εγκατάστασης (κάντε κλικ στο εικονίδιο πίσω στην επάνω γραμμή εργαλείων στο Windows 10 Setup για να επιστρέψετε). Θα μπορούσατε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Λειτουργίας πτήσης στον φορητό υπολογιστή σας για αποσύνδεση—αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πλήκτρα λειτουργιών πάνω από τα αριθμητικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε πάντα να αποσυνδέσετε τον ασύρματο δρομολογητή σας για ένα λεπτό. Είναι δραστικό, αλλά θα λειτουργήσει.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο 360 στα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Movies & TV

Εάν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft ενώ είστε αποσυνδεδεμένοι, τα Windows 10 θα εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος και θα σας δώσουν ένα κουμπί “Παράλειψη”. Αυτό το κουμπί θα παραλείψει την οθόνη του λογαριασμού Microsoft και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν τοπικό χρήστη έναν λογαριασμό.

Windows 10 Pro: Σύνδεση τομέα

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Pro, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “Σύνδεση τομέα” με σύγχυση, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης ρύθμισης λογαριασμού Microsoft για να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό.

Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή για κάποιο λόγο, μην ανησυχείτε—το ίδιο τέχνασμα «αποσύνδεσης από το διαδίκτυο» που λειτουργεί στα Windows 10 Home λειτουργεί και στα Windows 10 Professional. Κατά την αποσύνδεση, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό.

  Πώς να παραμερίσετε τις καρτέλες στο Microsoft Edge στα Windows 10

Μετά τη ρύθμιση: Μετάβαση σε τοπικό λογαριασμό

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει έναν λογαριασμό Microsoft κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη στη συνέχεια. Στην πραγματικότητα, αυτό συνιστά επίσημα η Microsoft κατά τη διαδικασία εγκατάστασης—απλώς συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft και αφαιρέστε τον αργότερα.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Οι πληροφορίες σας στα Windows 10. Κάντε κλικ στο «Σύνδεση με έναν τοπικό λογαριασμό» και τα Windows 10 θα σας καθοδηγήσουν στη μετάβαση από έναν λογαριασμό Microsoft σε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη.

Αν σας αρέσουν οι λογαριασμοί Microsoft—υπέροχα, δεν πειράζει, τους χρησιμοποιούμε και σε πολλούς από τους υπολογιστές μας. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft, θα πρέπει να έχετε την επιλογή. Και η Microsoft θα πρέπει να κάνει την επιλογή πιο εύκολη και να σταματήσει να την κρύβει με σκοτεινά μοτίβα.