Πώς να παραμερίσετε τις καρτέλες στο Microsoft Edge στα Windows 10

Το Creators Update για τα Windows 10 πρόκειται να φέρει πολλές νέες δυνατότητες στην επιφάνεια εργασίας. Ένα αρκετά συναρπαστικό χαρακτηριστικό που έρχεται στα Windows 10 είναι η δυνατότητα “Set tabs aside” στο Microsoft Edge. Η δυνατότητα ουσιαστικά σάς επιτρέπει να ξεφορτώνετε και να αφήνετε στην άκρη καρτέλες. Μπορείτε να τα ανακαλέσετε αργότερα όποτε θέλετε. Μοιάζει, εν μέρει, με την προσθήκη σελιδοδείκτη σε έναν σύνδεσμο, αλλά έχει σκοπό να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε και να συνεχίσετε την περιήγηση σε περιόδους σύνδεσης. Είναι πολύ φοβερό. σπάνια θα χρειαστεί να ανησυχείτε μήπως ανοίξετε ξανά πολλές καρτέλες. Αν ερευνάτε κάτι, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε καλούς συνδέσμους στις καρτέλες που έχετε αφήσει στην άκρη και να τις επισκεφτείτε αργότερα. Οι καρτέλες που έχουν παραμεριστεί παραμένουν ακόμη και μετά την έξοδο από το Edge. Δείτε πώς μπορείτε να παραμερίσετε τις καρτέλες στον Microsoft Edge.

  Πώς να διορθώσετε το κατεστραμμένο PowerShell στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10

Ανοίξτε το Edge και ξεκινήστε την περιήγηση. Όταν έχετε ανοιχτές μερικές καρτέλες που θέλετε να αφήσετε στην άκρη, κάντε κλικ στο κουμπί του παραθύρου με το βέλος προς τα αριστερά στη γραμμή τίτλου. Το κουμπί με το βέλος παραμερίζει όλες τις τρέχουσες καρτέλες.

Μόλις αφήσετε τις καρτέλες στην άκρη, το δεύτερο κουμπί, αυτό που μοιάζει με δύο στοιβαγμένα παράθυρα, συμπληρώνεται. Υποδεικνύει καρτέλες που έχουν παραμεριστεί.

Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα πλαϊνό πλαίσιο με όλες τις καρτέλες σας. Κάθε φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί “Ορισμός καρτελών κατά μέρος”, δημιουργείτε μια νέα ομάδα καρτελών που βρίσκονται στην άκρη σε αυτόν τον πίνακα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να αφήσετε μόνο μία καρτέλα. Πρέπει να αφήσετε στην άκρη όλες τις καρτέλες που είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 να ανοίγουν ξανά τις εφαρμογές που ανοίγουν τελευταία κατά την εκκίνηση

Για να επαναφέρετε μια καρτέλα, κάντε κλικ στη μικρογραφία της στον πίνακα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις καρτέλες κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Επαναφορά καρτελών» δίπλα σε μια ομάδα καρτελών που έχετε παραμερίσει.

Το κουμπί περισσότερα δίπλα στον σύνδεσμο «Επαναφορά καρτελών» έχει επιλογές για την προσθήκη μιας ομάδας καρτελών στα αγαπημένα σας και για την κοινή χρήση τους.

Το χαρακτηριστικό είναι αρκετά εντυπωσιακό αν και εξακολουθεί να είναι τραχύ γύρω από τις άκρες. Χρειάζεται εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση των καρτελών και φυσικά τη δυνατότητα να παραμερίζει μόνο μία καρτέλα από αυτές που είναι ανοιχτές.

  Πώς να ορίσετε ένα όριο δεδομένων για μια σύνδεση WiFi στα Windows 10

Αυτή η δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο Windows Insider Build 15007. Οι χρήστες στο κανάλι σταθερής έκδοσης θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 για να το αποκτήσουν.