Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone X, iPhone XR, iPhone XS ή iPhone XS Max

Έτσι, αποκτήσατε ένα γυαλιστερό νέο iPhone, αλλά όλα είναι…. διαφορετικός. Τα iPhone 2018 της Apple, μαζί με το iPhone X, είναι μια τεράστια διαφορά από όλα όσα προηγήθηκαν και θα σας πούμε πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε το iPhone τα τελευταία δύο χρόνια για να γνωρίζετε ότι η Apple αλλάζει τα πράγματα. Το iPhone X εγκαινίασε ένα νέο κύμα iPhone που είναι χωρίς το κουμπί Home και αυτό αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του iPhone με πολλούς περισσότερους τρόπους από τον τρόπο με τον οποίο αποσύρεστε από μια εφαρμογή. Η κατάργηση του Touch ID και η άφιξη του Face ID είναι μια από τις μεγαλύτερες μικρές αλλαγές που έχει δει το iPhone και επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του iOS από τον έλεγχο ταυτότητας αγορών έως την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης. Η απώλεια του κουμπιού Home ήταν τεράστια και αυτό αλλάζει μεγάλο μέρος της μυϊκής μνήμης που δημιουργήσατε με τα χρόνια.

Αλλά αγόρι, ω αγόρι, πρέπει να ξαναμάθεις κάποιες χειρονομίες, ένα μικρό τίμημα για αυτό που παίρνεις σε αντάλλαγμα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια καμπύλη μάθησης που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαία είναι τα νέα iPhone. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μια συλλογή από τις πιο χρήσιμες οδηγίες που έχουμε, με στόχο να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το νέο σας τηλέφωνο. Μέχρι να διαβάσετε τα πάντα εδώ, θα γίνετε ένας νίντζα ​​πολεμιστής που θα τα καταφέρνει iPhone.

  Τι είναι το Patch Tuesday για Windows και πότε είναι;

Με αυτά τα λόγια, ας ξεκινήσουμε.

Πατήστε την οθόνη για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας

Με την αφαίρεση του κουμπιού Αρχική σελίδα, η αφύπνιση του iPhone σας είναι πλέον ένα θέμα απλώς να αγγίξετε την οθόνη του και να το παρακολουθήσετε να δραστηριοποιείται. Τα τηλέφωνα το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια, αλλά είναι υπέροχο να μπορείς να το κάνεις με ένα iPhone. Υπάρχει επίσης κάποια φανταχτερή ανίχνευση χτυπήματος για να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα ακούσια αγγίγματα που αφυπνίζουν την οθόνη.

  Ορίστε προσαρμοσμένους κανόνες και προφίλ για διαχείριση παραθύρων [Windows]

Σύρετε το κάτω μέρος της οθόνης για εναλλαγή εφαρμογών

Τα νέα iPhone έχουν πολλές χειρονομίες για να ξεπεράσουν το iOS, αλλά η είσοδος στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών μπορεί να είναι λίγο περίεργη. Ακολουθεί ο εύκολος τρόπος εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά όταν το προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας, δεν θα θέλετε ποτέ να επιστρέψετε.

Μάθετε όλες τις χρήσιμες χειρονομίες

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια γρήγορη κίνηση και τα καλύπτουμε όλα εδώ. Ποιος ήξερε ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι να κουνάς το δάχτυλο σε μια οθόνη;

Απενεργοποιήστε το νέο σας iPhone

Θα εκπλαγείτε με το πόσο διαφορετικά είναι μερικά πολύ βασικά πράγματα με την άφιξη των νέων iPhone. Όπως, για παράδειγμα, απλά να απενεργοποιήσετε το πράγμα. Μπορεί να μην χρειάζεται να το κάνετε συχνά, αλλά όταν το κάνετε, θα ήταν βολικό αν ξέρατε ποια κουμπιά να πατήσετε.

  Το PhotoTag σάς επιτρέπει να προσθέσετε μια περιγραφή στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας [Jailbreak]

Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης

Η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης δεν έχει γίνει πιο δύσκολη με το ανανεωμένο, αλλά χωρίς το κουμπί Home, λειτουργεί διαφορετικά. Τα στιγμιότυπα οθόνης είναι υπέροχοι τρόποι για να δείξουμε στους ανθρώπους εφαρμογές ή πώς να κάνουν κάτι, και τα χρησιμοποιούμε πολύ!

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Trackpad για να επιλέξετε κείμενο

Η Apple έκανε πολύ κακή δουλειά με το να κάνει εμφανή αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να μετατρέψετε το πληκτρολόγιο του iPhone σας σε trackpad; Κάνεις τώρα. Υπάρχουν μερικές συμβουλές μπόνους που μπορεί να φανούν χρήσιμες αν έχετε επίσης ένα iPad.

Ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε το Apple Pay

Το Apple Pay εξακολουθεί να είναι ένας αφανής ήρωας του iPhone και του οικοσυστήματος της Apple συνολικά, και τα πράγματα άλλαξαν πολύ με την άφιξη του Face ID. Χωρίς Touch ID για έλεγχο ταυτότητας, πρέπει τώρα να δώσετε προσοχή στο iPhone σας προτού σας επιτρέψει να πληρώσετε. Ακούγεται αδέξιο, αλλά δεν είναι.

Ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε το Siri

Το Siri είναι συχνά το αστείο, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εξυπηρετικό αν δουλεύεις εντός των ορίων του. Πώς όμως το χρησιμοποιείτε αν δεν έχετε κουμπί Home; Μην ανησυχείτε, θα σας δώσουμε το lowdown.