Πώς να συνεργαστείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής YouTube

Συχνά στέλνουμε μήνυμα με συνδέσμους για νέα μουσική που ανακαλύπτουμε με φίλους. Αλλά η κοινή χρήση συνδέσμων είναι δυσκίνητη και αν ο παραλήπτης δεν την ανοίξει αμέσως, το κείμενο μπορεί εύκολα να χαθεί στη τυχαία αναπαραγωγή. Ευτυχώς, αν είστε συνδρομητής της Μουσικής YouTube, υπάρχουν συλλογικές λίστες αναπαραγωγής.

Στο YouTube Music, έχετε τη δυνατότητα να συνεργάζεστε σε μια λίστα αναπαραγωγής και να επιτρέπετε σε άλλους χρήστες να προσθέτουν κομμάτια σε αυτήν—όπως με τον τρόπο που μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα Έγγραφο Google μαζί. Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του YouTube Music iPhone, iPadή Συσκευή Android.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube VR ή 360 μοιρών στο τηλέφωνό σας

Ανοίξτε τη Μουσική YouTube και επισκεφτείτε την καρτέλα “Βιβλιοθήκη” πατώντας το κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε «Λίστες αναπαραγωγής» και δημιουργήστε μια νέα λίστα αναπαραγωγής με την επιλογή «Νέα λίστα αναπαραγωγής».

Εισαγάγετε έναν τίτλο και ορίστε τη ρύθμιση “Απόρρητο” της λίστας αναπαραγωγής είτε σε “Δημόσιο” είτε σε “Εκτός λίστας”. Η επιλογή “Δημόσιο” σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το αναζητήσει και να αποκτήσει πρόσβαση στο YouTube Music. Το “Μη καταχωρισμένο” περιορίζει την ορατότητά του μόνο στα άτομα που έχουν άμεσο σύνδεσμο. Πατήστε «Δημιουργία» για να αποθηκεύσετε τη νέα σας λίστα αναπαραγωγής.

Στην ενημερωμένη λίστα, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στα δεξιά της νέας λίστας αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής».

  Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

Πατήστε την επιλογή «Συνεργασία».

Στην παρακάτω οθόνη, ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Οι συνεργάτες μπορούν να προσθέσουν τραγούδια και βίντεο”.

Κάτω από αυτήν την εναλλαγή, ένας νέος σύνδεσμος θα πρέπει να είναι πλέον διαθέσιμος. Για να προσκαλέσετε κάποιον ως συνεργάτη, μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση URL μαζί του.

Όταν ανοίξουν τον σύνδεσμο, θα γίνουν αυτόματα μέλη και θα έχουν την άδεια να προσθέσουν τραγούδια σε αυτόν όπως κάθε άλλη κανονική λίστα αναπαραγωγής.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνεργάτες στις υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής σας από το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες κάθε στοιχείου > Επεξεργασία μενού λίστας αναπαραγωγής. Από προεπιλογή, όλες οι λίστες αναπαραγωγής σας είναι ιδιωτικές. Θα πρέπει να επεξεργαστείτε το αναπτυσσόμενο μενού “Απόρρητο”, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κουμπί “Συνεργασία”.

  Απενεργοποιήστε τη Λειτουργία κάτω σελίδας του The Space Bar στο YouTube

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες στο Ο ιστότοπος της Μουσικής YouTube, πολύ. Τα βήματα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια. Εκεί, επισκεφτείτε την ενότητα “Βιβλιοθήκη”, κάντε κλικ στο κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες μιας λίστας αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής”.

Στην καρτέλα “Συνεργασία”, ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Οι συνεργάτες μπορούν να προσθέσουν τραγούδια και βίντεο σε αυτό το playlist”. Πατήστε “Τέλος” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Εάν δεν είστε συνδρομητής της Μουσικής YouTube, οι συλλογικές λίστες αναπαραγωγής είναι επίσης διαθέσιμες στο Spotify.