Πώς να στείλετε εφέ και να προσθέσετε αντιδράσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Η εφαρμογή Messages στο iOS 10 έρχεται με μια σειρά από νέες δυνατότητες, μερικές φοβερές όπως ο σχολιασμός της εικόνας και μερικές προστίθενται για διασκέδαση όπως τα εφέ. Τα εφέ στα μηνύματα είναι ο τρόπος της Apple να προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποτρέψουν τις παρεξηγήσεις σχετικά με τα μηνύματα κειμένου. Τα εφέ σάς επιτρέπουν να κάνετε κίνηση των φυσαλίδων κειμένου σε ένα νήμα συνομιλίας, έτσι ώστε ο παραλήπτης σας να γνωρίζει ότι είστε χαρούμενοι ή ενθουσιασμένοι. Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε κινούμενα εφέ, όπως κομφετί που πέφτουν και μπαλόνια εμφανίζονται στην οθόνη σας όταν θέλετε να συγχαρείτε κάποιον ή να του ευχηθείτε χρόνια πολλά με ενθουσιασμό. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα εφέ σε συσκευές με και χωρίς 3D άγγιγμα και πώς να αντιδράσετε σε ένα μήνυμα.

  Μετάφραση και αποστολή κειμένου από το εσωτερικό του πληκτρολογίου iOS

Εφέ μηνυμάτων

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και συντάξτε ένα μήνυμα. Τα εφέ λειτουργούν μόνο για iMessages και όχι για κανονικά μηνύματα κειμένου. Εάν διαθέτετε συσκευή αφής 3D, πατήστε δυνατά το κουμπί ‘αποστολή’ για να εμφανιστεί το μενού εφέ. Εάν δεν έχετε συσκευή αφής 3D, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί με το βέλος «Αποστολή» και θα εμφανιστεί το μενού εφέ.

Η οθόνη «Αποστολή με εφέ» χωρίζεται σε δύο καρτέλες. Η καρτέλα “Bubble” θα προσθέσει ένα εφέ κινούμενων σχεδίων στο συννεφάκι κειμένου. Τα εφέ έχουν αυτονόητα ονόματα. slam, δυνατό, απαλό και αόρατο μελάνι. Επιλέξτε το εφέ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε το βέλος αποστολής δίπλα του. Πατήστε το κουμπί ακύρωσης στο κάτω μέρος για να το στείλετε κανονικά.

  Συγχώνευση του Κέντρου Ελέγχου iOS 7 και του App Switcher με το Vertex

Τα εφέ «Οθόνη» προσθέτουν μια κινούμενη εικόνα σε ολόκληρη την οθόνη της εφαρμογής. Μπορείτε να συνδυάσετε εφέ φυσαλίδων και εφέ οθόνης εάν θέλετε. Σύρετε προς τα αριστερά για να δείτε τα διάφορα εφέ οθόνης. Μπορείτε να προσθέσετε κομφετί, μπαλόνια, λέιζερ, πυροτεχνήματα και πεφταστέρια. Πατήστε το κουμπί ακύρωσης για να στείλετε το μήνυμα χωρίς να προσθέσετε εφέ οθόνης.

Αντιδράσεις μηνυμάτων

Μπορείτε επίσης να «αντιδράτε» σε μηνύματα που έχετε λάβει. Σε αντίθεση με τα εφέ που λειτουργούν μόνο μεταξύ των iMessages, οι αντιδράσεις λειτουργούν τόσο για τα iMessages όσο και για τα μηνύματα κειμένου. Για να αντιδράσετε σε ένα μήνυμα, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα στο οποίο θέλετε να απαντήσετε. Δίπλα θα εμφανιστεί μια γραμμή για τα είδη των αντιδράσεων που μπορείτε να στείλετε. Πατήστε την αντίδραση που είχατε και θα σταλεί.

  Διαχειριστείτε τον διαβήτη παρακολουθώντας το σάκχαρο στο αίμα, τη δραστηριότητα και τη φαρμακευτική αγωγή [iOS]

Μπορείτε να αντιδράσετε με μια καρδιά, έναν αντίχειρα πάνω/κάτω, γέλιο π.χ. χαχα, θαυμαστικά και ερωτηματικά. Εάν ο παραλήπτης σας χρησιμοποιεί iMessages, θα εμφανιστεί ένα μικρό συννεφάκι δίπλα στο μήνυμα στο οποίο αντιδράσατε, το οποίο δείχνει τι είδους αντίδραση είχατε. Εάν ο φίλος σας δεν χρησιμοποιεί iMessages, θα λάβει την αντίδρασή σας ως ξεχωριστό κείμενο.