Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Εάν αναζητάτε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 10, μπορείτε να τον βρείτε εισάγοντας μια γρήγορη εντολή στη γραμμή εντολών. Δείτε πώς—συν ένα προσεγμένο μικρό κόλπο για την εύρεση του κλειδιού προϊόντος χρησιμοποιώντας μια μέθοδο μητρώου των Windows.

Βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Για να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 χρησιμοποιώντας τη Γραμμή εντολών, θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “cmd” στη γραμμή αναζήτησης των Windows.

Η γραμμή εντολών θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής” από το παράθυρο που εμφανίζεται. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στα Windows.

Μόλις ανοίξει, αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή και μετά πατήστε το πλήκτρο Enter:

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ο 25ψήφιος αριθμός-κλειδί προϊόντος.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Bad_Module_Info στα Windows 10

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος εμφανίζει το κλειδί προϊόντος των Windows που είναι αποθηκευμένο στο υλικολογισμικό BIOS ή UEFI του υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, δείχνει το αρχικό κλειδί των Windows που είχε ο υπολογιστής σας. Εάν έχετε εγκαταστήσει τα Windows με διαφορετικό κλειδί από τότε (ή έχετε αποκτήσει ψηφιακή άδεια), θα είναι διαφορετικό από το τρέχον κλειδί που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε το τρέχον κλειδί να χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας, Το ProduKey της NirSoft είναι ένα καλό γραφικό εργαλείο για την εύρεση του.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Αυτός ο τρόπος είναι γρήγορος, αλλά μάλλον δεν είναι ένας κωδικός που θα θυμάστε πολύ εύκολα. Εάν θέλετε έναν πιο γρήγορο τρόπο πρόσβασης στον αριθμό-κλειδί προϊόντος στο μέλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Μητρώου των Windows.

  Αναδυόμενα παράθυρα συνομιλίας Facebook Αποσυνδέει τα Windows συνομιλίας από το Facebook [Chrome]

Βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο μητρώου των Windows

Ενημέρωση: Αυτή η μέθοδος είναι σε όλο τον ιστό, αλλά δεν φαίνεται να επιστρέφει ένα πραγματικό χρησιμοποιήσιμο κλειδί στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10. (Για παράδειγμα, αυτό το σενάριο στη γκαλερί TechNet της Microsoft λειτουργεί διαφορετικά, αλλά συλλαμβάνει επίσης αποτελέσματα από το “DigitalProductId” στο μητρώο.) Από τον Ιούλιο του 2020, σας συνιστούμε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα και να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο.

Η συμβουλή του μητρώου των Windows δημοσιεύτηκε αρχικά από έναν χρήστη (του οποίου ο λογαριασμός δεν είναι πλέον ενεργός) στο φόρουμ της Microsoft.

Αρχικά, ανοίξτε το Σημειωματάριο κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “Νέο” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Έγγραφο κειμένου” από το μενού.

Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στο Σημειωματάριο:

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionDigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur  24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i  -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχείο” και επιλέξτε “Αποθήκευση ως”.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Elementary OS 6

Στην Εξερεύνηση αρχείων, ορίστε το αναπτυσσόμενο μενού “Αποθήκευση ως τύπου” σε “Όλα τα αρχεία” και δώστε ένα όνομα στο αρχείο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα, αλλά πρέπει να είναι αρχείο .vbs. Μπορείτε να το ονομάσετε κάπως σαν: productkey.vbs

Αφού εισαγάγετε ένα όνομα αρχείου, αποθηκεύστε το αρχείο.

Μπορείτε πλέον να προβάλετε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 ανά πάσα στιγμή ανοίγοντας το νέο αρχείο.