Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC Bluetooth στα Windows 10

Όταν συνδέετε μια συσκευή Bluetooth στα Windows 10, εμφανίζεται με το όνομα που καθορίζεται από τον κατασκευαστή της. Για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να αντιστοιχίσετε ένα Nexus 6P, θα εμφανιστεί με αυτό το όνομα στις συζευγμένες συσκευές. Φυσικά, μπορείτε να αντιστοιχίσετε πολλά ακουστικά Nexus 6P στα Windows 10 και το καθένα θα εμφανίζεται με το ίδιο όνομα.

Τα Windows δεν πρόκειται να μπερδευτούν ως προς το ποια συσκευή είναι ποια, αλλά θα είστε εσείς. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι οι συσκευές iOS που σας επιτρέπουν να τις ονομάσετε. Τα Windows 10 αναγνωρίζουν μεμονωμένες συσκευές μέσω της διεύθυνσης MAC Bluetooth τους, γι’ αυτό δεν τις ανακατεύουν ποτέ, αλλά αυτή η διεύθυνση δεν αποκαλύπτεται ποτέ με το όνομα της συνδεδεμένης συσκευής.

  Πώς να διορθώσετε το βρόχο ανανέωσης του Microsoft Store στα Windows 10

Η διεύθυνση MAC Bluetooth μιας συσκευής είναι απαραίτητη εάν προσπαθείτε να συνδέσετε μια εφαρμογή με μια συζευγμένη ή συνδεδεμένη συσκευή Bluetooth. Δείτε πώς μπορείτε να το αναζητήσετε.

Διεύθυνση MAC Bluetooth

Πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή Bluetooth στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορεί να το έχετε ήδη αντιστοιχίσει, αλλά για να λάβετε τη διεύθυνση MAC Bluetooth μιας συσκευής, πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο σύστημα στο οποίο την αναζητάτε.

Αφού συνδέσετε τη συσκευή, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στην επιλογή Υλικό και Ήχος>Συσκευές και εκτυπωτές. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και να εισαγάγετε τα ακόλουθα στη γραμμή τοποθεσίας.

Control PanelHardware and SoundDevices and Printers

Αναζητήστε τη συσκευή για την οποία θέλετε να βρείτε τη διεύθυνση MAC. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Bluetooth. Θα δείτε ένα πεδίο διεύθυνσης MAC και η διεύθυνση θα πρέπει να είναι εκεί. Αν δεν είναι, κοιτάξτε λίγο πιο κάτω και θα δείτε ένα πεδίο Unique Identifier που θα σας δώσει τη διεύθυνση MAC.

  Πώς να σταματήσετε τις εταιρείες να ακούν τις εγγραφές του Voice Assistant σας

Μια διεύθυνση MAC μπορεί να αναγνωριστεί από τη μορφή της. είναι μια διεύθυνση 12 χαρακτήρων.

Μια διεύθυνση MAC δεν είναι ίδια με μια διεύθυνση IP. Μια συσκευή Bluetooth όπως ένα ζευγάρι ακουστικά ή ένα πληκτρολόγιο θα έχει μόνο διεύθυνση MAC Bluetooth αλλά όχι IP. Άλλες συσκευές, αυτές που μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όπως ένα τηλέφωνο, θα έχουν και διεύθυνση MAC και διεύθυνση IP. Οι διευθύνσεις θα εμφανιστούν επίσης στο σωστό πεδίο όταν το αναζητήσετε.

Η διεύθυνση MAC μιας συσκευής δεν αλλάζει σε σχέση με τη συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένη. Η διεύθυνση MAC που αναζητάτε στα Windows 10 θα είναι η ίδια για μια συσκευή, ανεξάρτητα από την άλλη συσκευή ή επιφάνεια εργασίας με την οποία είναι αντιστοιχισμένη και συνδεδεμένη.

  Αυτοματοποιήστε τη ζωντανή ταπετσαρία Muzei με το Tasker

Μια διεύθυνση MAC είναι αυτό που χρησιμοποιείτε όταν μια εφαρμογή δεν μπορεί να βρει τη συσκευή σας Bluetooth ή εάν εσείς οι ίδιοι πρέπει να κάνετε διαφοροποίηση μεταξύ δύο συσκευών με το ίδιο όνομα.