Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Canta GTK σε Linux

ο Materia GTK Το θέμα έχει δημιουργήσει αρκετά spin-off θέματα που θέλουν να βελτιωθούν. Ένα από τα καλύτερα θέματα που βασίζονται σε Materia για Linux είναι το θέμα Canta GTK: ένα επίπεδο, υλικό σχεδίασης θέμα που έχει εξαιρετική υποστήριξη για σχεδόν κάθε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας GTK. Ακόμα καλύτερα, έρχεται ακόμη και με το θέμα εικονιδίων του!

Εγκαταστήστε το θέμα Canta GTK

Η εγκατάσταση του θέματος Canta GTK ξεκινά με την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων εξαρτήσεων. Αυτά τα αρχεία εξάρτησης είναι απαραίτητα γιατί χωρίς αυτά το θέμα θα αποδοθεί λανθασμένα. Μπορεί ακόμη και να αποτύχει να εγκατασταθεί εντελώς. Σε αυτό το σεμινάριο, θα καλύψουμε τα αρχεία που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτό το θέμα σε όλες τις μεγάλες διανομές Linux. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια λιγότερο γνωστή διανομή Linux, θα χρειαστεί να κάνετε την έρευνα μόνοι σας.

Όσοι χρησιμοποιούν μια λιγότερο γνωστή διανομή θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα “GTK engine murrine”, “git” κ.λπ.

Σημείωση: Οι χρήστες του Arch Linux μπορούν να παρακάμψουν αυτήν τη διαδικασία υπέρ ενός αυτόματου, Πακέτο AUR για Canta.

Ubuntu

sudo apt install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf

Debian

sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf

Arch Linux

pacman -S gtk-engine-murrine gtk-engines

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install gtk-murrine-engine gtk2-engines

OpenSUSE

sudo zypper install gtk-murrine-engine gtk2-engines

Με όλες τις σωστές εξαρτήσεις εγκατεστημένες, η Canta θα πρέπει να αποδίδει σωστά όλα τα γραφικά. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε τον πιο πρόσφατο πηγαίο κώδικα από το αποθετήριο Github του προγραμματιστή. Για να λάβετε τον κώδικα, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή git clone για να τον κατεβάσετε σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σας Linux αμέσως.

  Πώς να φιλοξενήσετε μερίδια NFS σε Linux

git clone https://github.com/vinceliuice/Canta-theme.git

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινήστε το τερματικό από τον αρχικό φάκελο στον πρόσφατα κλωνοποιημένο κατάλογο θεμάτων Canta. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή ls για να αποκαλύψετε όλα τα αρχεία μέσα στο φάκελο.

cd Canta-theme

ls

Η εγκατάσταση του θέματος Canta είναι τόσο απλή όσο η εκτέλεση ενός σεναρίου. Εκτελέστε το αρχείο install.sh και σύντομα όλα θα λειτουργήσουν!

./install.sh

Εκτελώντας το σενάριο install.sh ως κανονικός χρήστης, ο Canta θα πρέπει να εγκαταστήσει απευθείας στον κατάλογο του χρήστη. Η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το θέμα για κάθε χρήστη που θέλει πρόσβαση σε αυτό. Εναλλακτικά, είναι δυνατό να εγκαταστήσετε το θέμα έτσι ώστε κάθε χρήστης στον υπολογιστή να έχει πρόσβαση.

sudo ./install.sh

Σημειώστε ότι εάν το ./ δεν λειτουργεί, υπάρχουν άλλοι τρόποι εκτέλεσης του σεναρίου.

sudo sh install.sh

sudo bash install.sh

Εγκατάσταση του θέματος εικονιδίου Canta

Η εγκατάσταση του θέματος Canta GTK θα δώσει νέα ζωή στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux, ειδικά αν αγαπάτε τη γλώσσα σχεδιασμού υλικού. Ωστόσο, παρόλο που το Canta είναι εγκατεστημένο, ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας Linux μπορεί να χρειάζεται ακόμα βελτίωση. Για να το διορθώσετε, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το θέμα του εικονιδίου Canta. Αυτό το θέμα εικονιδίου θεωρείται ως συνοδευτική εφαρμογή στο ομώνυμο θέμα GTK. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και κάντε τα εξής.

  Πώς να ρυθμίσετε την προώθηση X11 στο Linux

Για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το θέμα του εικονιδίου Canta, θα χρειαστούμε τα εικονίδια Numix Circle. Το Numix Circle είναι απαραίτητο, καθώς τα εικονίδια Canta τα χρησιμοποιούν ως εναλλακτικά (αντικατάσταση εάν η Canta δεν έχει εικονίδιο για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα).

Χρησιμοποιώντας την εντολή git clone, πάρτε το Numix Circle από το διαδίκτυο.

cd /usr/share/icons/

sudo -s

git clone https://github.com/numixproject/numix-icon-theme-circle.git.

Η εγκατάσταση του Numix Circle απευθείας μέσω ενός Git Clone είναι πολύ πιο έξυπνη από τη λήψη ενός zip, την εξαγωγή του και τη μετακίνηση των αρχείων. Όλα πάνε ακριβώς εκεί που πρέπει και ενεργοποιούνται αμέσως.

Το Numix Circle ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας Linux. Χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο αρχείων Canta.

cd ~/Canta-theme/src

Μέσα στον φάκελο src, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον υποφάκελο εικονίδια.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο Corsair σε macOS και Linux

εικονίδια cd

Το θέμα Canta GTK συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης για να το χρησιμοποιήσει, συμπεριλαμβανομένου του προαιρετικού θέματος εικονιδίων. Ωστόσο, το θέμα του εικονιδίου δεν εγκαθίσταται με το κύριο θέμα. Αντίθετα, ο χρήστης πρέπει να το κάνει χειροκίνητα. Ευτυχώς, η εγκατάσταση του θέματος εικονιδίου Canta μοιάζει πολύ με το θέμα GTK.

Όπως και με το θέμα GTK, εκτελέστε το σενάριο εγκατάστασης εικονιδίων ως κανονικός χρήστης για να κάνετε το εικονίδιο διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένους χρήστες ή ως root για ολόκληρο το σύστημα.

./installer.sh

ή

sudo ./installer.sh

Ενεργοποίηση Canta

Τόσο το θέμα Canta GTK όσο και το θέμα εικονιδίων έχουν εγκατασταθεί, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να το ενεργοποιήσετε στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Λοιπόν, πώς το κάνετε; Λοιπόν, ανάλογα με το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε, θα είναι διαφορετικό. Καθώς το Canta είναι ένα θέμα GTK, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την πλήρη ενεργοποίησή του σε περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux όπως το KDE Plasma ή το LXQt. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε Gnome, Mate, XFCE κ.λπ., το θέμα θα λειτουργήσει υπέροχα!

Για να ενεργοποιήσετε το Canta, ανατρέξτε σε έναν από τους παρακάτω οδηγούς. Αναφέρονται σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την προσαρμογή των περιβαλλόντων επιφάνειας εργασίας Linux (συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής νέων εικονιδίων και θεμάτων GTK).