Πώς να συγχρονίσετε μηνύματα με το iCloud σε iOS και MacOS

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iPhone και την επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ότι διατηρείται το ιστορικό μηνυμάτων σας. Δεν χάνετε ούτε ένα μήνυμα κατά τη μετάβαση, εφόσον το αντίγραφο ασφαλείας είναι πρόσφατο, και κάνετε επαναφορά από αυτό αμέσως. Η Apple τώρα (επιτέλους) σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε μηνύματα με το iCloud, ώστε τα ίδια μηνύματα να εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές σας χωρίς να χρησιμοποιείτε επιπλέον εφαρμογές για το συγχρονισμό τους. Αυτή η δυνατότητα είναι ειδική επιλογή και υλικολογισμικό.

Πίνακας περιεχομένων

Απαιτήσεις

Εσυ πρεπει;

Συνδεθείτε στο iCloud στο iMac ή στο macBook και στις συσκευές σας iOS.
Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σας.
Πρέπει να εκτελείτε iOS 11.4 και macOS 10.13.5. Αυτές είναι και οι δύο νέες εκδόσεις του αντίστοιχου λειτουργικού συστήματος, επομένως θα χρειαστεί να ενημερώσετε τη συσκευή σας προτού προχωρήσετε.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Google από το πληκτρολόγιό σας [iOS]

Σε iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή. Πατήστε iCloud και στην οθόνη iCloud μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Μηνύματα. Ενεργοποιήστε το iCloud for Messages και είστε έτοιμοι. Εάν θέλετε να συγχρονίσετε μηνύματα μεταξύ ενός iPhone και ενός iPad, θα πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε συσκευή.

Στο macOS

Πρέπει πρώτα να κάνετε ενημέρωση στο macOS 10.13.5, αλλά αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Η αναμονή δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές ώρες, γι’ αυτό ελέγχετε τακτικά εάν είστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη λειτουργία.

  Εγγραφή, επεξεργασία, απόδοση και αποστολή βίντεο από συσκευή iOS

Μόλις το Macbook ή το iMac σας ενημερωθεί, ανοίξτε την εφαρμογή Messages στο Mac σας. Στη γραμμή μενού, μεταβείτε στην επιλογή Μηνύματα> Προτιμήσεις.

Μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμός και επιλέξτε την επιλογή «Ενεργοποίηση μηνυμάτων στο iCloud».

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συγχρονιστούν παλαιότερα μηνύματα μεταξύ συσκευών, αλλά τα νεότερα θα συγχρονιστούν αμέσως.

Αυτό θα συγχρονίσει μόνο μηνύματα μεταξύ συσκευών. Δεν μπορείτε να προβάλετε, να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, iMessage ή με άλλο τρόπο, από τη διεπαφή ιστού του iCloud. Δεν έχει εφαρμογή Messages και θα παραμείνει έτσι.

Ο στόχος αυτής της λειτουργίας είναι να διευκολύνει την αποχώρηση μιας συνομιλίας σε μια συσκευή και τη λήψη της σε μια άλλη. Είναι αντιπαραγωγικό εάν πρέπει να ελέγξετε μια διαφορετική συσκευή που μπορεί να είναι διαθέσιμη ή να μην είναι διαθέσιμη για να δείτε τι λέγατε προτού μπορέσετε να απαντήσετε σε διαφορετική συσκευή. Το iCloud θα συγχρονίσει μηνύματα, εικόνες, συνδέσμους, ηχητικά μηνύματα και βίντεο που έχετε στείλει μέσω ενός νήματος μηνυμάτων. Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, τα διάφορα νήματα συνομιλίας σας θα συγχρονιστούν με όλες τις συσκευές σας και σίγουρα θα δείτε αύξηση στον αριθμό των νημάτων που έχετε.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS