Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP του αποστολέα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα email μπορούν να εντοπιστούν μέσω της IP τους. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι περισσότεροι που παρακολουθούν το μέσο έγκλημα. Αυτό που θα μπορούσατε να υποθέσετε είναι ότι αυτές οι πληροφορίες είναι δύσκολο να βρεθούν και ίσως χρειάζεστε είτε έναν φίλο χάκερ είτε ένα ένταλμα αναζήτησης για να τις λάβετε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να θυμάστε ότι η IP σας είναι δημόσια και είναι ένας τρόπος για να σας αναγνωρίσουμε στο διαδίκτυο, ώστε οι πληροφορίες να μην είναι μεγάλο μυστικό. γιατί όταν συνδέεται με ένα email, μετατρέπεται σε πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης.

Τούτου λεχθέντος, η εύρεση της διεύθυνσης IP του αποστολέα από ένα email που μόλις λάβατε, είναι εύκολο να βρεθεί. Δείτε πώς να το κάνετε.

Πίνακας περιεχομένων

Κεφαλίδες email

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι μόνο το σώμα του κειμένου που βλέπετε όταν τα λαμβάνετε. Πολλές πρόσθετες πληροφορίες αποστέλλονται με κάθε email που στέλνετε και περιέχονται όλες στις κεφαλίδες email. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα-πελάτες και υπηρεσίες email δεν εμφανίζουν κεφαλίδες email από προεπιλογή. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό δεν αφορούν τους περισσότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε να κάνετε με κάποιον που δεν είναι πολύ καλός με την τεχνολογία, θα τον μπερδέψετε περισσότερο.

  Πώς να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι φίλος σας σε διχόνοια

Όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κεφαλίδες και όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου υπολογιστή μπορούν να σας τα εμφανίσουν. Οι πληροφορίες στην κεφαλίδα περιέχουν, μεταξύ άλλων, τη διαδρομή που ακολούθησε το μήνυμα για να φτάσει σε εσάς. Αυτό σημαίνει ότι, εάν λάβατε ένα προωθημένο μήνυμα, θα μπορείτε να δείτε από την κεφαλίδα από ποιον προήλθε το μήνυμα, ακόμα κι αν το σώμα έχει καθαριστεί. Η διεύθυνση IP του αποστολέα βρίσκεται στο πεδίο Received:From στην κεφαλίδα.

Λήψη: Από

Για απλά email, π.χ. όπου ένας αποστολέας στέλνει ένα άμεσο μήνυμα σε άλλο άτομο, το πεδίο Λήφθηκε: από εμφανίζεται μόνο μία φορά. Ωστόσο, εάν έχετε λάβει ένα προωθημένο μήνυμα, θα δείτε περισσότερες από μία καταχώριση Λήφθηκε: Από την κεφαλίδα. Αν ψάχνετε για ανεπιθύμητα μηνύματα ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος, θα είναι λίγο πιο δύσκολο να βρείτε τη διεύθυνση IP του αποστολέα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Πώς να συνδέσετε ένα Samsung Galaxy Watch σε ένα νέο τηλέφωνο

Για τα προωθημένα μηνύματα, δείτε την τελευταία εμφάνιση της καταχώρισης Received:From στην κεφαλίδα και αυτή θα είναι η διεύθυνση IP του ατόμου που προωθήσατε το email σε εσάς.

Ωστόσο, για το spam, πρέπει να εργαστείτε σκληρότερα. Ένας spammer θα παραμορφώσει σκόπιμα τις πληροφορίες σε μια κεφαλίδα email (ναι, αυτό είναι δυνατό), πριν τις στείλει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το μονοπάτι. ξεκινήστε με την τελευταία εμφάνιση της καταχώρισης Received:From και αντιστοιχίστε την με το πεδίο “By” από την προηγούμενη εμφάνιση του πεδίου Received:From.

Εδώ, το πεδίο “Από” σάς ενημερώνει από ποια τοποθεσία στάλθηκε το προηγούμενο email. Θα πρέπει να ταιριάζει με το Received:από τις πληροφορίες του επόμενου πεδίου.

  Συστάσεις για μια καλή δουλειά

Εξαιρέσεις

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν εξαιρέσεις για την εύρεση της διεύθυνσης IP του αποστολέα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτή η εξαίρεση είναι το Gmail. Εάν ο αποστολέας ενός email χρησιμοποίησε τη διεπαφή ιστού του Gmail ή μια από τις επίσημες εφαρμογές του για να στείλει ένα email, οι πληροφορίες IP απλώς δεν θα υπάρχουν. Η IP στην καταχώριση Received:From είναι η IP του διακομιστή της Google. Αυτό είναι κάτι που η Google κάνει επίτηδες.

Σε αυτό, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εάν κάποιος έχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail αλλά την έχει διαμορφώσει με ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου ή κινητού όπως το Outlook ή το Thunderbird, η διεύθυνση IP θα προστεθεί από αυτούς τους πελάτες στο email. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι το email αποστέλλεται από έναν τέτοιο πελάτη. Όσον αφορά το Live mail και το Yahoo mail, και τα δύο περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP του αποστολέα στην κεφαλίδα ενός email.