Πώς να βρείτε ποιο επίπεδο Camera2 API υποστηρίζει το τηλέφωνό σας Android

Οι κάμερες τηλεφώνων, όσον αφορά τους τελικούς χρήστες, έχουν να κάνουν με τα pixel και τις δυνατότητες του επόμενου λειτουργικού συστήματος που θα υποστηρίζουν. Για τους περισσότερους, η αγορά ενός ναυαρχίδας τηλεφώνου είναι συνήθως το πιο ασφαλές στοίχημα, επειδή οι εφαρμογές κάμερας Android μπορεί να γίνουν πολύ φιλόδοξες και βασίζονται στο ότι η συσκευή σας έχει μια καλή κάμερα, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να τις εγκαταστήσετε. Με τις κάμερες, δεν είναι μόνο πόσα pixel είναι. Πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο, καθώς ένας από τους οποίους είναι το επίπεδο Camera2 API που υποστηρίζει το τηλέφωνό σας.

Επίπεδο API Camera2

Είναι πολύ εύκολο να μάθετε ποιο επίπεδο Camera2 API υποστηρίζει το τηλέφωνό σας. Το λειτουργικό σας σύστημα δεν θα σας ενημερώσει, αλλά μπορείτε να κάνετε λήψη μιας δωρεάν εφαρμογής με το όνομα Camera2 API Probe. Εγκαταστήστε το και εκτελέστε το στο τηλέφωνό σας. Δείτε την ενότητα Κατηγορία υποστήριξης επιπέδου υλικού. Το πρώτο πεδίο θα σας πει δύο πράγματα. αν η κάμερά σας υποστηρίζει ή όχι το Camera2 API και ποιο επίπεδο υποστηρίζει.

  Περιηγηθείτε σε αρχεία πολυμέσων στο δίκτυό σας από το τηλέφωνό σας Android και μεταδώστε τα στο Chromecast

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να σας δώσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κάμερα στη συσκευή σας, όπως εάν μπορείτε ή όχι να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο την έκθεση και την εστιακή απόσταση. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας μπορεί να μην έχει τα στοιχεία ελέγχου, ωστόσο μπορείτε να βρείτε εφαρμογές στο Play Store που θα σας επιτρέψουν να ελέγχετε χειροκίνητα και τα δύο αυτά πράγματα.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε είναι εάν η φωτογραφική μηχανή σας μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες RAW ή όχι. Μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες τόσο για την μπροστινή όσο και για την πίσω κάμερα. Μπορεί να έχουν τις ίδιες ή διαφορετικές προδιαγραφές. Ολόκληρη η λίστα προδιαγραφών μπορεί να αντιγραφεί στο πρόχειρό σας ή/και να αποσταλεί μέσω email σε κάποιον μέσω ειδικών κουμπιών στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης της εφαρμογής.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Γιατί έχει σημασία;

Εάν εκτελείτε μια συνηθισμένη εφαρμογή από το Play Store, είναι απίθανο να χρειαστείτε ποτέ αυτές τις πληροφορίες. Με ορισμένες εφαρμογές, αυτές που προορίζονται να εκτελούνται σε συγκεκριμένες συσκευές όπως τα τηλέφωνα Pixel ή ένα από τα κορυφαία τηλέφωνα της Nokia. Αυτές οι εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί για μια συγκεκριμένη συσκευή και κανονικά δεν θα εκτελούνται σε άλλες συσκευές, αλλά έχουν αναπτυχθεί μεταφερμένες εκδόσεις αυτών των εφαρμογών, ώστε οι χρήστες που έχουν άλλες συσκευές να μπορούν να επωφεληθούν από αυτές. Η εφαρμογή Google Camera είναι ένα δημοφιλές παράδειγμα.

Με τις μεταφερμένες εφαρμογές, υπάρχουν περιορισμοί και μερικές φορές απαιτούν η συσκευή σας να υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο Camera2 API. Αν θέλετε να εκτελέσετε μια τέτοια εφαρμογή και πρέπει να γνωρίζετε αυτή τη συγκεκριμένη προδιαγραφή για την κάμερα της συσκευής σας. αυτή η εφαρμογή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε.

  Διαχειριστής αιωρούμενου προχείρου που αποθηκεύει πολλά αποσπάσματα [Android]