Πώς να εγκαταστήσετε Bitcoin Knots σε Linux

Το Bitcoin Core Wallet είναι αρκετά υπέροχο, αν και έχει μερικές ελλείψεις. Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων δημιουργήθηκαν τα Bitcoin Knots. Είναι ένα παράγωγο του Core με αρκετές βελτιώσεις (διορθώσεις προγραμμάτων και νέες δυνατότητες όπως η εμφάνιση διευθύνσεων BTC στο GUI κ.λπ.). Για να εγκαταστήσετε το Bitcoin Knots, πρέπει να εκτελείτε το Ubuntu. Εναλλακτικά, θα πρέπει να μπορείτε να εξάγετε αρχεία Tar και να εκτελείτε δυαδικά πακέτα.

Ubuntu

Τα Bitcoin Knots μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο Ubuntu Linux και σε άλλα λειτουργικά συστήματα που το χρησιμοποιούν ως βάση. Για να το αποκτήσετε, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού και να προσθέσετε τον επίσημο PPA του Bitcoin Knots. Κατά την εγκατάσταση αυτού του PPA, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε: ο PPA δεν υποστηρίζει κάθε έκδοση του Ubuntu αυτήν τη στιγμή. Αντίθετα, έχει υποστήριξη για τις περισσότερες σύγχρονες εκδόσεις (16.04-17.10). Όσοι θέλουν να προσθέσουν αυτό το PPA στο Ubuntu 18.04 θα πρέπει να περιμένουν την επίσημη υποστήριξη του PPA.

Σημείωση: εάν είστε χρήστης του Ubuntu 18.04 που θέλει να εγκαταστήσει το Bitcoin Knots, σκεφτείτε να παραλείψετε τις οδηγίες PPA και να ακολουθήσετε τις γενικές. Για να προσθέσετε το PPA, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo add-apt-repository ppa:luke-jr/bitcoinknots

Αφού χρησιμοποιήσετε την εντολή add-apt-repository, η επίσημη σταθερή πηγή λογισμικού Bitcoin Knots θα βρίσκεται στον υπολογιστή σας Linux. Ωστόσο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Ubuntu δεν θα μπορεί να εγκαταστήσει τίποτα από αυτό ακόμα. Για να το διορθώσετε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εντολή ενημέρωσης. Το εργαλείο ενημέρωσης θα επιτρέψει στο Ubuntu να βγει και να ανανεώσει όλες τις διαθέσιμες πηγές λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του νέου που μόλις προσθέσαμε. Ενημερώστε εκτελώντας την παρακάτω εντολή:

sudo apt update

Η εκτέλεση της ενημέρωσης είναι καλή, καθώς επιτρέπει στο Ubuntu να ανανεώνει τις πηγές λογισμικού. Η εκτέλεση αυτής της εντολής θα εμφανίσει επίσης αναπόφευκτα ενημερώσεις λογισμικού που μπορεί να είναι διαθέσιμες. Εάν ο υπολογιστής σας Ubuntu (μετά την εκτέλεση της εντολής ενημέρωσης) λέει ότι υπάρχουν ενημερώσεις για εγκατάσταση, θα πρέπει να το κάνετε αμέσως. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, τα Bitcoin Knots ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά.

sudo apt upgrade -y

Αφού εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις λογισμικού και ανανεώσετε τις πηγές λογισμικού του Ubuntu, εγκαταστήστε το πορτοφόλι Bitcoin Knox στον υπολογιστή σας Linux.

sudo apt install bitcoin

Γενικές οδηγίες Linux

Η χρήση του πορτοφολιού Bitcoin Knots εκτός του Ubuntu είναι αρκετά απλή και ξεκινά με την απόκτηση του πιο πρόσφατου δυαδικού πακέτου με δυνατότητα λήψης. Το καλό με τη μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή είναι ότι όλος ο κώδικας είναι έτοιμος για χρήση και θα είναι εύκολο να εκτελεστεί σε σχεδόν οποιαδήποτε διανομή Linux. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εξαρτήσεις και όλα θα πρέπει να λειτουργούν. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα στις γενικές οδηγίες για το Bitcoin Knots είναι το γεγονός ότι οι ενημερώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα.

  Πώς να εκτελέσετε το Linux σε ένα iPad

Σημείωση: εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προμεταγλωττισμένο δυαδικό αρχείο, ο προγραμματιστής έχει κάνει τον πηγαίο κώδικα του Bitcoin Knots διαθέσιμο στο Linux. Πιάσε το εδώ και άρχισε να χτίζεις!

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, θα χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο αρχείο.

Μετά τη λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Bitcoin Knots, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε από τον αρχικό φάκελο στον κατάλογο ~/Downloads.

Όταν έχετε μετακινήσει το τερματικό στο φάκελο “Λήψεις”, μην το εξαγάγετε ακόμη. Η εξαγωγή ενός προγράμματος (ειδικά ενός πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων) σε αυτόν τον φάκελο είναι ένας καλός τρόπος για να διαγραφεί κατά λάθος. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το εργαλείο mv για να μετακινήσετε το αρχείο απευθείας στον αρχικό σας φάκελο.

mv bitcoin-0.15.1.knots20171111-x86_64-linux-gnu.tar.gz ~/

Τώρα που το αρχείο βρίσκεται στη σωστή θέση, είναι ασφαλές να το εξαγάγετε. Χρησιμοποιώντας την εντολή tar, ξεφουσκώστε το αρχείο.

tar -xvzf  bitcoin-0.15.1.knots20171111-x86_64-linux-gnu.tar.gz

Όλα εξάγονται και είναι έτοιμα για χρήση. Ωστόσο, προτού το κάνετε αυτό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο mv για να μετονομάσετε το φάκελο. Η μετονομασία του εξαγόμενου φακέλου δεν απαιτείται, αλλά η αλλαγή του σε “Bitcoin Knots” μπορεί να είναι χρήσιμη.

mv bitcoin-0.15.1 Bitcoin Knots

Χρήση Κόμβων Bitcoin

Για να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin Knots, θα πρέπει πρώτα να επισημάνετε το δυαδικό αρχείο ως εκτελέσιμο. Ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή cd για να εισέλθετε στο φάκελο “Bitcoin Knots”.

cd Bitcoin Knots

Μέσα στο φάκελο Bitcoin Knots, χρησιμοποιήστε ξανά την εντολή cd. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να μετακινηθείτε στον υποφάκελο bin, καθώς τα εκτελέσιμα προγράμματα βρίσκονται εδώ.

cd bin

Μέσα στον κάδο, χρησιμοποιήστε την εντολή ls για να προβάλετε όλα τα μεμονωμένα εκτελέσιμα αρχεία.

  Πώς να αποσυμπιέσετε τα αρχεία TarGZ στο Linux

ls

Αφού δείτε όλα τα αρχεία, αντιγράψτε τα ονόματα των αρχείων και ενημερώστε τα δικαιώματα για το καθένα.

sudo chmod +x filename

Το Bitcoin Knots έχει μια εφαρμογή GUI και είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι να χρησιμοποιήσουν όταν κάνουν λήψη αυτού του λογισμικού. Ενημερώστε τα δικαιώματα ως εξής:

sudo chmod +x bitcoin-qt

Στη συνέχεια, ξεκινήστε το πρόγραμμα με

./bitcoin-qt

Καθώς ξεκινά η εφαρμογή Bitcoin Knots, θα δείτε ένα μήνυμα. Αυτή η προτροπή θα προειδοποιήσει ότι πρέπει να κάνετε λήψη ολόκληρου του blockchain του Bitcoin. Επιτρέψτε στην εφαρμογή να το κάνει. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι έτοιμο για χρήση για αποστολή και λήψη Bitcoin.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Super Nintendo σε Linux με το Snes9x

Για να στείλετε μια συναλλαγή, κάντε κλικ στο κουμπί μενού “αποστολή” στο επάνω μέρος. Μετά από αυτό, πληκτρολογήστε μια διεύθυνση, το ποσό που θέλετε να στείλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “αποστολή” στο κάτω μέρος.

Εναλλακτικά, ζητήστε Bitcoin μέσω Bitcoin Knox κάνοντας κλικ στο κουμπί “Λήψη”. Από εκεί, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση, το ποσό και κάντε κλικ στο «αποστολή».