Περιηγηθείτε σε αρχεία πολυμέσων στο δίκτυό σας από το τηλέφωνό σας Android και μεταδώστε τα στο Chromecast

Εάν διαθέτετε Chromecast, πιθανότατα έχετε εγκατεστημένο το Plex ή μια παρόμοια εφαρμογή τόσο στον επιτραπέζιο υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνό σας Android. Το Plex είναι η καλύτερη εφαρμογή για ροή πολυμέσων στο Chromecast. Οι εφαρμογές για κινητά λειτουργούν ως εξαιρετικά τηλεχειριστήρια για την αναπαραγωγή πολυμέσων, αλλά αν ψάχνετε για μια εξαιρετικά απλή λύση μηδενικής ρύθμισης για την περιήγηση αρχείων πολυμέσων σε οποιαδήποτε συσκευή του δικτύου σας και την αναπαραγωγή τους μέσω Chromecast, το Plex δεν είναι αυτό που είστε ψάχνω. Η λύση βρίσκεται στο VLC player και στην έκδοση Beta της εφαρμογής Android. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου του Chrome

Για να περιηγηθείτε σε αρχεία πολυμέσων στο δίκτυό σας χρειάζεστε μια εφαρμογή που να μπορεί να αναζητά και να περιηγείται σε αρχεία σε τοποθεσίες δικτύου. Χρειάζεστε επίσης ένα τηλέφωνο Android που να υποστηρίζει εγγενώς τη μετάδοση, δηλαδή πρέπει να χρησιμοποιείτε Android 4.4.2 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή VLC Player όπως αναφέρθηκε προηγουμένως είναι σε Beta, οπότε για να τη κατεβάσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Beta και να γίνετε δοκιμαστής. Η σταθερή έκδοση της εφαρμογής στο Google Play Store δεν διαθέτει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση Beta είναι 1.9.0.

Μόλις έχετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, ανοίξτε την και ανοίξτε το συρτάρι πλοήγησης. Πατήστε την επιλογή «Τοπικό δίκτυο» και περιμένετε καθώς η εφαρμογή συμπληρώνει μια λίστα με κάθε συσκευή, υπολογιστή ή διακομιστή, στο δίκτυό σας. Μπορείτε να δείτε από τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης ότι η εφαρμογή αναγνωρίζει έναν διακομιστή Plex καθώς και υπολογιστές που δεν διαθέτουν εφαρμογές διακομιστή που εκτελούνται σε αυτόν.

  Το SHINE For Reddit είναι ένα δέρμα που εστιάζει αποκλειστικά στο περιεχόμενο [Chrome]

Πατήστε τον υπολογιστή ή τον διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης για αυτήν τη συσκευή, μετά από τα οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε και να επιλέξετε όποιο αρχείο θέλετε να παίξετε.

Έχοντας το αρχείο έτοιμο για αναπαραγωγή, το μόνο που μένει είναι να το κάνετε cast. Τραβήξτε προς τα κάτω την περιοχή ειδοποιήσεων και πατήστε το κουμπί «Μετάδοση». Η εγγενής υποστήριξη για το Chromecast σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει αυτόματα τα πολυμέσα που παίζονται και θα τα μεταδώσει τέλεια στην τηλεόραση ή την οθόνη σας. Εκτός από την ανάγκη της εφαρμογής Beta VLC, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να μπείτε στο σπίτι ενός φίλου, να συνδεθείτε στο δίκτυο WiFi του και να ξεκινήσετε τη μετάδοση πολυμέσων από τον υπολογιστή του στην τηλεόραση/οθόνη του μόνο με το τηλέφωνό σας.

  Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome στις προεπιλογές

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα VLC Beta

Γίνετε δοκιμαστής για VLC Beta