Ξεφορτωθείτε το Australis και επαναφέρετε το κλασικό θέμα στον Firefox 29

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 29 στις μάζες. Ο επανασχεδιασμός της Australis, που είναι το πιο σημαντικό μέρος της ενημέρωσης, έχει αλλάξει πολύ. δεν φέρει πλέον τη γραμμή πρόσθετων και διαθέτει καμπύλες καρτέλες που μοιάζουν πλέον πολύ με το Google Chrome. Εάν δεν σας αρέσει πολύ η νέα διεπαφή χρήστη και θέλετε να επαναφέρετε το κλασικό θέμα που βρέθηκε σε προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης, τότε ένα μικρό πρόσθετο που ονομάζεται Classic Theme Restorer μπορεί να σας βοηθήσει να αναιρέσετε αυτές τις αλλαγές σε μια στιγμή. Αν και πολύ μικρό σε σχεδιασμό, το πρόσθετο ξεκλειδώνει τη δυνατότητα προσαρμογής των διαφόρων οπτικών στοιχείων του Firefox σύμφωνα με τις επιθυμίες της καρδιάς σας και πολλά άλλα.

  10 χρήσιμα πρόσθετα για Firefox Android που πρέπει να δοκιμάσετε

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στον νέο Firefox. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι δεν έχει την κλασική σχεδίαση με ευθείες άκρες, μπλοκάρισμα των γνωστών καρτελών του Firefox, αλλά μάλλον ενσωματώνει τη χρήση καμπυλών που σας κάνουν να σκεφτείτε το Google Chrome. Εκτός από αυτό, η Mozilla έχει καταργήσει επίσης το κουμπί μενού του Firefox που ήταν προηγουμένως προσβάσιμο από την επάνω αριστερή γωνία (αυτό που σας επέτρεπε να ανοίξετε νέες καρτέλες, νέο παράθυρο ή/και πρόσβαση στις Προτιμήσεις).

Μην στεναχωριέσαι! Το Classic Theme Restorer απορρίπτει εύκολα όλα όσα εισάγει η Australis και το κάνει πολύ καλά. Μετά την απλή εγκατάσταση του πρόσθετου, σας ζητείται να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης και μετά από αυτό, θα παρατηρήσετε αμέσως αρκετές αλλαγές που έγιναν στη διεπαφή του Firefox 29. Τώρα ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την παλιά εκπληκτική ομορφιά του Firefox στην έκδοση είκοσι εννέα.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 34 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Αλλά το καλύτερο στοιχείο για το Classic Theme Restorer είναι πράγματι το παράθυρο Ρυθμίσεις όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις αλλαγές που κάνει και να προσαρμόσετε άλλα στοιχεία, αν θέλετε. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση των καρτελών του Firefox, για παράδειγμα, ή να επιλέξετε εντελώς διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων, καθώς και να τροποποιήσετε το μέγεθος και την τοποθέτηση των καρτελών, αν θέλετε. Όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες στις καρτέλες Κύρια, Προσαρμοσμένα χρώματα, Ειδικά και Ειδικά 2 καρτέλες.

Οι καρτέλες Special και Special 2 φέρουν περαιτέρω ρυθμίσεις, οι οποίες και οι δύο πραγματοποιούν άμεσα αλλαγές μέσω εναλλαγής σημαδιών ελέγχου. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ενεργοποιήσετε τα μενού του πίνακα ή να αλλάξετε τη συμπεριφορά του διπλού κλικ για να ανοίξετε γρήγορα μια νέα καρτέλα χωρίς να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί. Όλες οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ αμέσως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πατήσετε πρώτα οποιοδήποτε κουμπί Εφαρμογή.

  Πώς να σταματήσετε τη φόρτωση GIF στον Firefox

Συνολικά, μια πολύ εύχρηστη επέκταση που διευκολύνει την επαναφορά των πραγμάτων όπως ήταν πριν από την κυκλοφορία του Australis. Μπορείτε να επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του πρόσθετου (σύνδεσμος που παρέχεται παρακάτω) για μια πολύ λεπτομερή περιγραφή, μερικά στιγμιότυπα οθόνης και φυσικά, για να αποκτήσετε πρόσβαση στον σύνδεσμο λήψης.

Εγκαταστήστε το Classic Theme Restore για Firefox