Πώς να φτιάξετε ένα τούνελ SSH στο Linux

Όταν αποφεύγεται η λογοκρισία στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους «διακομιστές μεσολάβησης» και τις υπηρεσίες VPN. Είναι εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να παρακάμψουν πράγματα όπως η πολιτική λογοκρισία ή ακόμα και οι κανόνες πληροφορικής στον χώρο εργασίας. Είναι επίσης πολύ υπέροχα για όσους από εμάς είναι παρανοϊκοί στο διαδίκτυο και θέλουν ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας. Ως επί το πλείστον, πράγματα όπως τα VPN και ακόμη και οι δημόσιοι ιστότοποι μεσολάβησης λειτουργούν πολύ καλά. Είναι εύκολη η πρόσβαση και η ρύθμιση τους. Για τους χρήστες Linux, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να παρακάμψουν τους ανόητους κανόνες δικτύου και να δημιουργήσουν γρήγορα κάποιο απόρρητο κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. φτιάξτε μια σήραγγα SSH.

Πώς λειτουργεί το Tunneling

Το Tunneling λειτουργεί με τη δημιουργία ενός “tube” ή “tunnel” από τον κεντρικό υπολογιστή διακομιστή, στον πελάτη, εξάγοντας αποτελεσματικά την κίνηση από τον κεντρικό υπολογιστή στον πελάτη. Δίνοντάς του την αίσθηση ότι κάθεστε ακριβώς μπροστά στον διακομιστή, χρησιμοποιώντας τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο αντί για τον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεστε.

Η σήραγγα γίνεται δυνατή από το Secure Shell Protocol: SSH. Η δημιουργία σήραγγας SSH δεν απαιτεί οικιακό διακομιστή, κανενός είδους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εκτέλεση ενός διακομιστή SSH είναι πιθανότατα ένα από τα πιο ελαφριά προγράμματα. Καλό, θα μπορούσατε να το εκτελέσετε ακόμη και σε ένα κινητό τηλέφωνο, αν είχατε το κίνητρο.

  Πώς να προσαρτήσετε αυτόματα κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου στο Linux

Εγκατάσταση σήραγγας

Δεν είναι δυνατή η διέλευση σήραγγας SSH χωρίς διακομιστή SSH. Ευτυχώς, η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά εύκολη. Ξεκινήστε εγκαθιστώντας το SSH και το στοιχείο διακομιστή. Η εντολή εγκατάστασης των στοιχείων διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα.

Ubuntu

sudo apt install openssh-server

Arch Linux

sudo pacman -S openssh

sudo systemctl enable sshd

sudo systemctl start sshd

Debian

sudo apt-get install openssh-server

Fedora/OpenSUSE

Οι χρήστες του Fedora και του OpenSUSE θα διαπιστώσουν ότι το SSH είναι ήδη στο σύστημα. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να μην είναι ενεργοποιημένο. Ενεργοποιήστε το μέσω:

sudo systemctl enable sshd

sudo systemctl start sshd

Με τον διακομιστή εγκατεστημένο, ήρθε η ώρα για σήραγγα.

ΚΑΛΤΣΕΣ ΠΡΟΞΥ

Ο καλύτερος τρόπος για σήραγγα είναι η δυναμική μέθοδος. Αυτό διασφαλίζει ότι η κυκλοφορία παραμένει ασφαλής. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για λόγους απορρήτου. Επιπλέον, επειδή η σήραγγα SSH μετατρέπεται σε σύνδεση διακομιστή μεσολάβησης SOCKS, κανείς δεν θα μπορεί να κρυφακούει τη σύνδεσή σας.

ssh -C -D 1080 [email protected]

Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε “[email protected]” με το όνομα χρήστη και τη διεύθυνση IP του υπολογιστή στον οποίο προσπαθείτε να στείλετε το τούνελ.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το FSearch για να βρείτε αρχεία στο Linux

Διαμόρφωση του FireFox

Όποιο τύπο σήραγγας θέλετε να χρησιμοποιήσετε, εάν αυτό που θέλετε είναι να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, πρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης. Λάβετε υπόψη ότι αν και οι διακομιστής μεσολάβησης SOCKS λειτουργούν αρκετά καλά σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, το καλύτερο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ο Firefox. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει ισχυρές επιλογές.

Ξεκινήστε ανοίγοντας τον Firefox και μετά κάνοντας κλικ στο μενού χάμπουργκερ για να εμφανιστεί η περιοχή ρυθμίσεων. Κάντε κλικ στο “Προτιμήσεις”, για να εμφανιστεί η καρτέλα προτιμήσεων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Για προχωρημένους» και μετά στο «Δίκτυο».

Εντός της σελίδας Δικτύου, κάντε κλικ στο “ρυθμίσεις”, για να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης.

Βρείτε “Μη αυτόματη διαμόρφωση”, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου και επιλέξτε την περιοχή κειμένου SOCKS HOST. Σε αυτήν την περιοχή κειμένου για SOCKS HOST, βάλτε “127.0.0.1”. Χρησιμοποιήστε το “8888” για τη θύρα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK, ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε “about:config” στη γραμμή url.

Firefox Σχετικά: Config

Η περιοχή σχετικά με τις ρυθμίσεις παραμέτρων του Firefox είναι όπου οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν και να αλλάξουν την εσωτερική λειτουργία του Firefox. Για να λειτουργήσει ο διακομιστής μεσολάβησης SOCKS, πρέπει να αλλάξει μια ρύθμιση και τίποτα περισσότερο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το SWAP στο Linux

Στη σελίδα about:config, διαβάστε την προειδοποίηση που εμφανίζεται και αποδεχτείτε τη για να συνεχίσετε. Αποεπιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου εάν δεν θέλετε να δείτε ξανά την προειδοποίηση.

Στη γραμμή αναζήτησης, επικολλήστε το “network.proxy.socks_remote_dns”. Αναζητήστε την επιλογή “False” και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν ώστε να αλλάξει σε true. Μετά από αυτό, ο διακομιστής μεσολάβησης SOCKS θα λειτουργεί και η περιήγηση μπορεί να ξεκινήσει.

Σημείωση: Όταν αποσυνδεθεί η σήραγγα SSH, η σήραγγα θα κατέβει. Επιπλέον, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Firefox σε κανονική λειτουργία, θα πρέπει να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις δικτύου και να αλλάξετε τα πάντα στο κανονικό, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Βασική Τοπική Σήραγγα

Αυτό είναι ένα τούνελ που στέλνει μια σύνδεση τοπικά σε μια απομακρυσμένη σύνδεση. Είναι καλύτερο όταν θέλετε να συνδέσετε τον διακομιστή με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Εάν δεν χρειάζεστε απόρρητο και θέλετε απλώς μια απομακρυσμένη σύνδεση μέσω σήραγγας, χρησιμοποιήστε το τοπικό τούνελ.

ssh -L 8888:localhost:80 [email protected]

συμπέρασμα

Η δημιουργία σήραγγας μέσω SSH είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατευθύνετε την κίνηση στο Διαδίκτυο ιδιωτικά κατά παραγγελία. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χρήση ενός VPN σε Linux δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, υπάρχει χρόνος και τόπος για αυτούς. Εάν το μόνο που θέλετε είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κατευθύνετε την κυκλοφορία με ασφάλεια στο διαδίκτυο με το Linux, δημιουργήστε ένα τούνελ SSH.