Πώς να βρείτε διπλότυπες τιμές στο Microsoft Excel

Το Microsoft Excel μπορεί να αναγνωρίσει δεδομένα για αυτό που είναι. νόμισμα, αριθμούς, τιμές συμβολοσειρών, ημερομηνίες και πολλά άλλα. Μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικούς τύπους με βάση το τι αναγνωρίζεται ως τιμή. Δεδομένου ότι το Excel μπορεί να αναγνωρίσει τιμές ως συγκεκριμένο τύπο, είναι λογικό ότι μπορεί επίσης να πει πότε μια τιμή επαναλαμβάνεται σε ένα δεδομένο σύνολο δεδομένων. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να βρείτε διπλότυπες τιμές στο Microsoft Excel και να τις διαγράψετε. Οι λειτουργίες επισήμανσης και διαγραφής είναι ξεχωριστές, επομένως, εάν χρειάζεται να βρείτε μόνο διπλές τιμές, αλλά όχι να τις διαγράψετε, μπορείτε να το κάνετε επίσης.

Βρείτε διπλές τιμές

Ανοίξτε το αρχείο Excel που θέλετε να σαρώσετε για διπλότυπα. Μπορείτε να σαρώσετε ένα ολόκληρο φύλλο ή μερικά επιλεγμένα κελιά. Επιλέξτε τις γραμμές και τις στήλες στις οποίες θέλετε να βρείτε διπλότυπες τιμές.

  Πώς να ελέγξετε τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο σε Mac

Στην Κεντρική καρτέλα, μεταβείτε στην επιλογή Μορφοποίηση υπό όρους> Επισήμανση κανόνων κελιών> Διπλότυπες τιμές.

Αυτό θα επισημάνει όλες τις διπλότυπες τιμές στις επιλεγμένες σειρές και στήλες και θα ανοίξει επίσης ένα μικρό παράθυρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε με ποιο χρώμα θα επισημαίνονται οι διπλότυπες τιμές. Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους προεπιλεγμένους συνδυασμούς χρωμάτων ή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σχήμα επιλέγοντας την επιλογή Προσαρμοσμένη Μορφή από το αναπτυσσόμενο μενού “Τιμή με”. Μπορείτε να ορίσετε το χρώμα της γραμματοσειράς του κελιού, το χρώμα γεμίσματος και το χρώμα και το στυλ του περιγράμματος όταν δημιουργείτε την προσαρμοσμένη μορφή.

  Δείτε τις συνήθεις εργάσιμες ώρες κατά τον προγραμματισμό συναντήσεων σε ζώνες ώρας

Διαγραφή διπλότυπων τιμών

Εάν αποφασίσετε ότι πρέπει να διαγραφούν οι διπλότυπες τιμές, μπορείτε να τις διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο ή μπορείτε να ζητήσετε από το Excel να τις διαγράψει για εσάς.

Επιλέξτε τη γραμμή ή τη στήλη για την οποία θέλετε να καταργήσετε τα διπλότυπα. Δυστυχώς, μπορείτε να διαγράψετε διπλότυπα μόνο από μία σειρά ή μία στήλη. Μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση διπλότυπων.

Εάν επιλέξετε πολλές στήλες ή πολλές σειρές, το Excel δεν θα βρει διπλότυπα. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν πρόκειται για τη διαγραφή τους, εξετάζει τις τιμές ως ένα σύνολο δεδομένων. Μια τιμή μπορεί να επαναλαμβάνεται σε ένα κελί, αλλά οι τιμές στη σειρά πάνω/κάτω από αυτό ή στη στήλη στην αριστερή/δεξιά πλευρά μπορεί να έχουν διαφορετική τιμή που την καθιστά μοναδική.

  Πώς να αλλάξετε την πολιτική εκτέλεσης του PowerShell

Για να το καταλάβετε, σκεφτείτε ότι έχετε ένα τραπέζι με τα ονόματα και τους μήνες γέννησης πενήντα ατόμων. Είναι αυτονόητο ότι θα έχετε διπλότυπα στο πεδίο μήνας γέννησης, ωστόσο, το όνομα που συνοδεύει τον μήνα γέννησης είναι αυτό που τον κάνει μοναδικό σημείο δεδομένων, γι’ αυτό το Excel δεν θα το διαγράψει.