Πώς να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο Android

Βασικά Takeaways

  • Η υπηρεσία Find My Device της Google διευκολύνει τον εντοπισμό οποιασδήποτε συσκευής Android που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.
  • Οι χρήστες της Samsung μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SmartThings Find για να εντοπίσουν τα τηλέφωνά τους Galaxy ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης.
  • Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο Android μόνο με τον αριθμό IMEI του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εύκολο να παρακολουθείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android. Μπορείτε ακόμη και να το κλειδώσετε έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα σας από κανέναν άλλον και, στη χειρότερη περίπτωση, να τα επαναφέρετε εξ αποστάσεως εργοστασιακά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να βρείτε το τηλέφωνο Android που λείπει.

Πώς να παρακολουθείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας

Για να παρακολουθείτε το χαμένο σας τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Find My Device της Google από τον ιστό στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας.

  • Ανοιξε το Ιστότοπος Εύρεση της συσκευής μου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό Google που είναι συνδεδεμένος με το κλεμμένο ή χαμένο τηλέφωνό σας.
  • Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να παρακολουθήσετε από το επάνω μέρος της αριστερής πλευρικής γραμμής. Από προεπιλογή, η υπηρεσία εμφανίζει τη θέση της συσκευής που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα.
  • Το Find My Device θα εμφανίσει την τρέχουσα κατάσταση της κλεμμένης ή χαμένης συσκευής σας: τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της και την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ο χάρτης θα ανανεωθεί επίσης αυτόματα για να εμφανίσει την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής.
  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στην Αναπαραγωγή ήχου για να κάνετε τη συσκευή σας να κουδουνίζει ώστε να μπορείτε να βρείτε πού βρίσκεται. Αυτό είναι τέλειο αν απλώς τοποθετήσατε λάθος το τηλέφωνό σας.
  • Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε φυσικά στο χαμένο σας τηλέφωνο Android, κάντε κλικ στην επιλογή Ασφαλής συσκευή. Αυτό θα κλειδώσει το τηλέφωνό σας και θα αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό σας Google, εμποδίζοντας τον κλέφτη να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν. Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας αφού το κλειδώσετε και ακόμη και να εμφανίσετε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος.
  • Εάν οι πιθανότητες να πάρετε το χαμένο σας τηλέφωνο Android είναι ελάχιστες ή εάν υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα που δεν πρέπει να φτάσουν σε άγνωστα χέρια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή συσκευής. Θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google για να επιβεβαιώσετε αυτό το βήμα. Αλλά η συσκευή σας θα διαγραφεί μόνο όταν συνδεθεί στο διαδίκτυο.
  •   Αποκτήστε την εφαρμογή Σημειωματάριο των Windows σε Android

    Εκτός από τηλέφωνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My Device για να παρακολουθείτε ρολόγια Wear OS και tablet Android. Τα Pixel Buds της Google και ορισμένα επιλεγμένα ακουστικά τρίτων υποστηρίζουν επίσης το δίκτυο Find My Device.

    Πώς να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας μια άλλη συσκευή Android

    Όλα τα τηλέφωνα και τα tablet Android διαθέτουν την ενσωμάτωση Find My Device της Google. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας ή να αναπαράγετε έναν ήχο, διευκολύνοντας τον εντοπισμό του όταν έχει τοποθετηθεί λάθος ή κλαπεί.

    Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να ρυθμίσετε το Find My Device στο Android. Ρυθμίζεται αυτόματα όταν συνδέεστε για πρώτη φορά με τον λογαριασμό σας Google στο τηλέφωνό σας.

    Για να λειτουργήσει η παρακολούθηση της Εύρεσης συσκευής, το χαμένο σας τηλέφωνο Android πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να δείτε μόνο την τελευταία γνωστή τοποθεσία του τηλεφώνου χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

      Οι 5 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για Android
  • Ανοιξε το Εφαρμογή Google Find My Device σε άλλο τηλέφωνο Android. Εάν είναι η συσκευή σας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Διαφορετικά, πατήστε Είσοδος ως επισκέπτης και επιλέξτε το τηλέφωνο που θέλετε να παρακολουθήσετε.
  • Το Find My Device θα προσπαθήσει να παρακολουθήσει το χαμένο σας τηλέφωνο Android. Εάν η συσκευή δεν είναι προσβάσιμη, θα εμφανίσει την τελευταία γνωστή θέση της. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων πατώντας το εικονίδιο γρανάζι δίπλα στο όνομά του.
  • Εάν τοποθετήσατε λάθος το τηλέφωνό σας, πατήστε Αναπαραγωγή ήχου για να χτυπήσει και να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε. Η συσκευή σας θα κουδουνίζει για πέντε λεπτά ακόμα και όταν βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.
  • Πατήστε Ασφαλής συσκευή εάν θέλετε να κλειδώσετε τη συσκευή, να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google και να εμφανίσετε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος.
  • Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση στην τοποθεσία στο χαμένο τηλέφωνό σας, το Find My Device δεν θα μπορεί να παρέχει ακριβή τοποθεσία.

    Ενώ μπορείτε να βρείτε ένα χαμένο iPhone ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης, η υπηρεσία Find My Device της Google μπορεί να εμφανίσει την τοποθεσία της συσκευής σας μόνο εφόσον είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εντοπίσετε ένα χαμένο τηλέφωνο Android που είναι απενεργοποιημένο.

    Πώς να παρακολουθείτε το χαμένο τηλέφωνο Samsung

    Τα τηλέφωνα Samsung διαθέτουν τον δικό τους αντικλεπτικό μηχανισμό και εντοπισμό που ονομάζεται SmartThings Find. Αν και είναι παρόμοια με το Find My Device της Google, η υπηρεσία παρακολούθησης της Samsung έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Ωστόσο, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στη συσκευή σας Galaxy με τον λογαριασμό σας Samsung για να λειτουργήσει το SmartThings Find.

  • Πλοηγηθείτε στο Ιστότοπος SmartThings Find στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας.
  • Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Samsung που είναι συνδεδεμένος με το χαμένο σας τηλέφωνο.
  • Μια πλαϊνή γραμμή στα αριστερά δείχνει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας. Από εδώ, επιλέξτε το χαμένο σας τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ο χάρτης θα ενημερωθεί αυτόματα για να εμφανίσει την τελευταία γνωστή τοποθεσία του τηλεφώνου.
  • Εάν το τηλέφωνο κινείται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Παρακολούθηση τοποθεσίας για να ελέγχετε τη θέση του κάθε 15 λεπτά. Θα δείτε επίσης και άλλες επιλογές όπως Κλήση, Κλείδωμα και Διαγραφή δεδομένων μαζί του.
  •   Υπολογιστής κλασμάτων Android με λύσεις βήμα προς βήμα

    Υπάρχει επίσης μια επιλογή Επέκταση ζωής μπαταρίας που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, επιτρέποντάς σας να την παρακολουθείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Το SmartThings Find είναι πιο προηγμένο από την υπηρεσία Find My Device της Google. Μπορεί να δείξει την τοποθεσία του τηλεφώνου σας ακόμα και όταν δεν έχει ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί κάνοντας ping σε άλλα τηλέφωνα Galaxy που βρίσκονται κοντά μέσω Bluetooth και μεταδίδοντας τη θέση του χαμένου τηλεφώνου χρησιμοποιώντας αυτά.

    Μπορείτε να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας;

    Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία στο διαδίκτυο που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το χαμένο σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου. Μόνο οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς διαφορετικά θα αποτελούσε κίνδυνο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Έτσι, ακόμα κι αν χάσετε το τηλέφωνό σας με την κάρτα SIM μέσα σε αυτό, δεν μπορείτε να το παρακολουθήσετε.

    Ομοίως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας για να τον εντοπίσετε μόνοι σας. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με το χειριστή του δικτύου σας ή με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς έχουν τα απαιτούμενα εργαλεία για να το κάνουν για εσάς.

    Ενώ η Εύρεση συσκευής διευκολύνει την παρακολούθηση του χαμένου ή λανθασμένου τηλεφώνου σας Android, για να λειτουργήσει απαιτείται ενεργή σύνδεση Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, δεν είναι αλάνθαστο. ένας κλέφτης μπορεί να αφαιρέσει την κάρτα SIM και να δυσκολέψει τον εντοπισμό της. Ωστόσο, ένα τηλέφωνο με eSIM θα πρέπει να το αποτρέψει και να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συσκευή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.