Οι 5 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για Android

Ένα smartphone καταγράφει ήχο, τραβάει φωτογραφίες, αποθηκεύει σημειώσεις με σκαριφήματα, διαχειρίζεται λίστες και προσωπικές πληροφορίες και όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να κοινοποιηθούν από έναν χρήστη με μυριάδες τρόπους. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι αποθήκευσης πληροφοριών, ήταν λογικό όλοι να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Οι εφαρμογές λήψης σημειώσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τη ζωή σας, να ολοκληρώσετε τα πράγματα, να θυμάστε σημαντικές πληροφορίες, να λειτουργήσουν ως ένα γρήγορο μηχάνημα και γενικά να φιλοξενούν τυχαία κομμάτια πληροφοριών που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή σας. Δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών λήψης σημειώσεων για Android, αλλά δεν είναι όλες το ίδιο κατασκευασμένες. Αυτές είναι οι 5 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για Android που βρήκαμε.

Αυτές οι εφαρμογές δοκιμάστηκαν σε ένα Samsung Galaxy S8. Οι εφαρμογές δοκιμάστηκαν για σχεδιασμό, ευκολία στη χρήση, λειτουργικότητα και πόσο γρήγορα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και να ανακτήσουμε σημειώσεις. Μόνο 5 εφαρμογές επιλέχθηκαν λόγω των όσων έφεραν μεμονωμένα στο τραπέζι. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές εκεί έξω, η λίστα μας επικεντρώνεται σε εφαρμογές που το κάνουν καλύτερα από τις υπόλοιπες.

Πίνακας περιεχομένων

Evernote

Evernote είναι να σημειώσουμε τι είναι το Google για τις μηχανές αναζήτησης. Έχει ορίσει το είδος και έχει ορίσει τα σημεία αναφοράς για το τι πρέπει να κάνει μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες (απλό κείμενο, αριθμημένη λίστα ή λίστες ελέγχου), φωνητικά σημειώματα, σημειώσεις εικόνων και σήμανση εικόνων και αρχείων PDF και να τα μοιραστείτε με μια ομάδα/άτομο ή να παρακολουθείτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να χρωματίσετε τις λίστες σας ή να τις προσθέσετε με προσαρμοσμένες ετικέτες. Αποτελεί μια πολύ ευχάριστη αλλά και αποτελεσματική εμπειρία λήψης σημειώσεων. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με άλλους σε σημειώσεις και να συνομιλήσετε ενώ εργάζεστε σε πράγματα.

  Δημιουργήστε μια συντόμευση για την εκκίνηση εφαρμογών σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης στο Android 7

Το γραφικό στοιχείο κάνει τη λήψη σημειώσεων και τη διαχείριση ακόμα πιο εύκολη καθώς έχετε άμεση πρόσβαση στις λίστες αγορών σας ή στις λίστες εργασιών σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε υπενθυμίσεις που ενεργοποιούν ορισμένες σημειώσεις. Είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα που παίρνει νότες.

Google Keep

Google Keep αποστέλλεται με συσκευές Android, οπότε σχεδόν όλοι το έχουν. Ακριβώς επειδή είναι μια εφαρμογή στοκ δεν σημαίνει ότι στερείται λειτουργιών. Αντίθετα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές λήψης σημειώσεων στο Android. Με την υποστήριξη του υλικού σχεδιασμού, χρησιμοποιεί χρωματικά κωδικοποιημένα κενά για να οργανώσει τις σημειώσεις σας. Φαίνεται υπέροχο και είναι πολύ λειτουργικό. Κάθε σημείωση που προσθέτετε γίνεται μια κάρτα στην οποία μπορείτε να μετακινηθείτε γρήγορα. Η εφαρμογή Keep ενσωματώνεται στο Google Drive, ώστε η πρόσβασή σας να είναι καθολική σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε φωνή, να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων, να ορίσετε υπενθυμίσεις και να μοιραστείτε σημειώσεις με άλλα άτομα. Το πιο σημαντικό, έχει και υποστήριξη φορέματος Android. Το Google Keep συνήθως αποστέλλεται με όλες τις συσκευές Android από προεπιλογή, αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί ξεχωριστά, εάν χρειάζεται.

  Η ShortPaste συντομεύει όλες τις διευθύνσεις URL από το πρόχειρο όταν τις επικολλάτε [Android]

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote είναι η συνεισφορά της Microsoft στη θέση των εφαρμογών λήψης σημειώσεων. Ενσωματώνεται στο OneDrive με τον ίδιο τρόπο που το Google Keep ενσωματώνει στο Google Drive. Όπως το Evernote και το Google Keep, υποστηρίζει περιεχόμενο πολυμέσων καθώς και τακτικές σημειώσεις. Μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε χειρόγραφες σημειώσεις (το καλύτερο γίνεται με γραφίδα ή έξυπνο στυλό) με διαφορετικά μεγέθη χώρου γραμμής και προτιμήσεις μελανιού. Αν και το OneNote είναι δωρεάν σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα, υπάρχει επίσης μια πληρωμένη έκδοση που διατίθεται με παραγγελία του Office 365 που είναι λίγο πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει την απόδοση της εφαρμογής Android. Μιλώντας για το Microsoft Office, το OneNote ενσωματώνεται πολύ καλά με ολόκληρο το οικοσύστημα της Microsoft. Νομίζω ότι είναι λίγο φουσκωμένο, δεν είναι αρκετά μεγάλο για να βυθίσει ένα νέο τηλέφωνο με οποιοδήποτε μέτρο. Με μια απλή διαμόρφωση, μπορείτε ακόμη και να εισάγετε σημειώσεις από το OneNote στο Evernote.

S Σημείωση

Η Samsung διαθέτει δύο εφαρμογές λήψης σημειώσεων που αναφέρονται στο Play Store, S Σημείωση και Samsung Notes. Θα μιλήσουμε για το πρώτο. Το S Note είναι κατασκευασμένο για τη σειρά συσκευών Galaxy Note της Samsung, επομένως είναι πολύ φιλικό με το S-Pen. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή με βάση την αφή και την κανονική εισαγωγή κειμένου. Κάθε νέα σημείωση αποθηκεύεται ως σημειωματάριο και κάθε σημειωματάριο έχει πολλές σελίδες στις οποίες μπορείτε να γράψετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε ένα σημειωματάριο για είδη παντοπωλείου, ένα για μια λίστα υποχρεώσεων, ένα για ήχο, ένα για φωτογραφίες (που μπορείτε να σχολιάσετε) και βίντεο. Μπορείτε να μοιράζεστε σημειώσεις με άλλους χρήστες του S-Notes και μπορείτε να εξάγετε σημειώσεις ως εικόνες εάν/όταν χρειάζεται. Το S Note, ομολογουμένως, δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο μερικές από τις άλλες καταχωρήσεις εδώ, αλλά είναι λίγο πιο απλό στη χρήση από τη μέση εφαρμογή.

  Πώς να ρυθμίσετε τις ρουτίνες του Βοηθού στο Ρολόι Google στο Android

Omni Notes

Omni Notes, που δεν πρέπει να συγχέεται από τη σειρά λύσεων από το οικοσύστημα OMNI για macOS, είναι μία από τις συγκριτικά λιγότερο δημοφιλείς αλλά πολύ ικανές εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα. Με τις Omni Notes ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να μοιράζεστε και να συγχωνεύετε σημειώσεις, να τις οργανώνετε χρησιμοποιώντας ετικέτες και κατηγορίες, να δημιουργείτε λίστες υποχρεώσεων και σκίτσα, να εξάγετε/εισάγετε σημειώσεις για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της εικόνας και να προσθέτετε ηχητικά και γενικά συνημμένα αρχείων. Ενσωματώνεται καλά και με το Google Now. Λέτε “γράψτε μια σημείωση” και υπαγορεύετε κείμενο στο Omni Notes. Υποστηρίζει επίσης διάφορους τύπους widget, ενσωμάτωση με DashClock και συμβατότητα με οθόνες κλειδώματος (android 4.2+).