Πώς να βαθμονομήσετε την πυξίδα στο Android για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας της συσκευής

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν το μαγνητόμετρο της συσκευής σας Android για να προσδιορίσουν την κατεύθυνση προς την οποία βαδίζετε. Για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας της συσκευής σας, πρέπει να βαθμονομήσετε την πυξίδα σας στην εφαρμογή Χάρτες Google. Να πώς.

Η συσκευή σας χρειάζεται ένα μαγνητόμετρο για να λειτουργήσει η λειτουργία πυξίδας και σχεδόν όλα τα smartphone Android το περιλαμβάνουν. Πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το Εφαρμογή Google Maps Android , αν δεν είναι ήδη.

Αυτές οι οδηγίες θα πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις Android.

  Πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Android με έναν υπολογιστή με Windows 10 με την εφαρμογή "Your Phone" της Microsoft

Έλεγχος της ακρίβειας κατεύθυνσης των Χαρτών Google

Πριν βαθμονομήσετε την πυξίδα σας, ελέγξτε εάν η κατεύθυνση της συσκευής σας αναφέρεται με ακρίβεια στην εφαρμογή Χάρτες Google.

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στη συσκευή σας Android και, στη συνέχεια, αναζητήστε το μπλε κυκλικό εικονίδιο που δείχνει την τοποθεσία σας. Εάν δεν είναι ορατό, πατήστε το κυκλικό εικονίδιο bullseye στην κάτω δεξιά γωνία.

Αυτό θα εμφανίσει την τοποθεσία σας, στο βαθμό που το καταλαβαίνουν οι Χάρτες Google. Η κατεύθυνση της συσκευής σας εμφανίζεται ως μια μπλε δέσμη σε στυλ φακού γύρω από το κυκλικό εικονίδιο τοποθεσίας σας.

  Οι 5 καλύτεροι εξομοιωτές Android κατάταξης

Εάν η εμβέλεια της δέσμης είναι πολύ μεγάλη, οι Χάρτες Google συνήθως σας ζητούν να βαθμονομήσετε την πυξίδα σας. Εάν δεν το κάνει, πρέπει να το βαθμονομήσετε χειροκίνητα.

Βαθμονόμηση της πυξίδας Android στους Χάρτες Google

Εάν οι Χάρτες Google δεν βαθμονομούν αυτόματα την πυξίδα σας, πρέπει να εκτελέσετε μη αυτόματη βαθμονόμηση. Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το μπλε κυκλικό εικονίδιο τοποθεσίας της συσκευής σας.

Πατήστε στο εικονίδιο τοποθεσίας για να εμφανίσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Στο κάτω μέρος, πατήστε το κουμπί “Βαθμονόμηση πυξίδας”.

Αυτό θα εμφανίσει την οθόνη βαθμονόμησης πυξίδας. Η τρέχουσα ακρίβεια της πυξίδας σας θα πρέπει να εμφανίζεται στο κάτω μέρος ως χαμηλή, μεσαία ή υψηλή.

  Ελευθερώστε χώρο στο Android καταργώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και διπλότυπες φωτογραφίες

Ενώ κρατάτε τη συσκευή σας και ακολουθείτε τη μέθοδο που εμφανίζεται στην οθόνη, μετακινήστε το τηλέφωνό σας τρεις φορές, διαγράφοντας έναν αριθμό οκτώ στη διαδικασία.

Οι Χάρτες Google θα σας ειδοποιήσουν μόλις βαθμονομήσετε επιτυχώς τη συσκευή σας, επιστρέφοντας αυτόματα στην κύρια οθόνη χάρτη της εφαρμογής.

Εάν η διαδικασία βαθμονόμησης ήταν επιτυχής, το εύρος της δέσμης κατεύθυνσης θα πρέπει να μειωθεί, βελτιώνοντας την ακρίβεια της τοποθεσίας σας στη διαδικασία.