Οι 5 καλύτεροι εξομοιωτές Android κατάταξης

Οι εξομοιωτές Android είναι ένας καλός τρόπος δοκιμής εφαρμογών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη. Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα περιβάλλοντα για να παίξουν παιχνίδια Android σε PC/Mac, έγιναν μια τρέλα. Ορισμένοι εξομοιωτές μπορούν να εκτελούν μόνο εφαρμογές, ενώ άλλοι μπορούν να μιμηθούν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα. Θα εξαντλήσουμε τους πιο δημοφιλείς εξομοιωτές Android και θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος. Για τους σκοπούς αυτής της ανάλυσης, αντιπαραθέτουμε τους 5 πιο δημοφιλείς εξομοιωτές Android.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ψάξουμε και ας μάθουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι εξομοιωτές Android —

5. Genymotion

Το Genymotion, είναι μια πολύ δημοφιλής πλατφόρμα εξομοίωσης Android. Είναι αρκετά ισχυρό και διαθέτει περιβάλλοντα εξομοίωσης σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής διαθέσιμης προς πώληση στην αγορά, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον (με σποραδικές ενημερώσεις).

Υπάρχουν premium εκδόσεις αυτής της εφαρμογής που προσθέτουν δυνατότητες, αλλά με λίγο γράσο αγκώνων μπορεί κανείς να τα καταφέρει μόνος του με τη δωρεάν έκδοση. Δεν συνοδεύεται από υποστήριξη ARM, επομένως θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα, γεγονός που το καθιστά λιγότερο βολικό στη χρήση.

Πλεονεκτήματα

Στιβαρό περιβάλλον
Οπτικά ελκυστικό
Προηγμένες δυνατότητες όπως OpenGL και υποστήριξη Hardware Acceleration
Ο ταχύτερος από τη δέσμη (βάσει αρχιτεκτονικής x86)

Μειονεκτήματα

Απαιτεί από τους χρήστες να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν το VirtualBox ξεχωριστά
Δεν είναι εξοπλισμένο με Εφαρμογές Google
Η δωρεάν έκδοση είναι εξαιρετικά περιορισμένη

  Το Bright Weather είναι άλλη μια υπέροχη εφαρμογή και γραφικό στοιχείο καιρού για Android

4. BlueStacks

Το BlueStacks θεωρείται ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους εξομοιωτές Android για Windows. Δεν είναι ένα συνοπτικό περιβάλλον εξομοίωσης. Θα ήταν πιο ακριβές να το ονομάσουμε Android App Player για Windows. Το BlueStacks είναι δωρεάν σε ορισμένες περιοχές τώρα. Κάποια στιγμή ήταν δωρεάν παγκοσμίως.

Μερικοί το χρησιμοποιούν για να παίξουν παιχνίδια όπως το Clash of Clans μέσω πολλών λογαριασμών. Είναι πιο εύκολο να το διαχειριστείτε, δεδομένης της φύσης plug and play του εργαλείου. Οι εκδόσεις παλαιού τύπου αυτής της εφαρμογής δεν ήταν τόσο ευχάριστες και απαιτούσαν πολλές λύσεις για να λειτουργούν ομαλά πολλές δημοφιλείς εφαρμογές.

Πλεονεκτήματα

Εγκατάσταση με ένα κλικ στα Windows.
Εύκολη εγκατάσταση APK τρίτων κατασκευαστών (διπλό κλικ και μετάβαση)
Αυτοσυντηρούμενο περιβάλλον, δεν απαιτεί VirtualBox.
Χρησιμοποιεί το αναγνωριστικό Gmail για πρόσβαση στο Play Store.

Μειονεκτήματα

Εάν θέλετε να ανακτήσετε την πρόοδο του παιχνιδιού σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να συνδεθείτε στις εφαρμογές G+ ή/και Παιχνίδια Play.
Περιορισμένη βιβλιοθήκη υποστηριζόμενων εφαρμογών.

3. ΝΟΧ

Το NOX είναι άλλος ένας παίκτης εφαρμογών που βρίσκεται λίγα βήματα μπροστά από τον ανταγωνιστή του BlueStacks. Προσφέρει πολύ περισσότερο έλεγχο από το παραδοσιακό πρόγραμμα αναπαραγωγής εφαρμογών σε σημείο που μπορεί να χρησιμεύσει ακόμη και ως ένα αξιοπρεπές περιβάλλον δοκιμών.

Πλεονεκτήματα

Δυνατότητα root και unroot με ένα κλικ.
Μπορείτε να καθορίσετε τον αριθμό και την ταχύτητα των επεξεργαστών CPU, καθώς και το μέγεθος της μνήμης RAM. Οι παίκτες και οποιοσδήποτε App-Testers μπορούν να διαθέσουν όσους λίγους ή όσους πόρους θέλουν.
Μπορείτε να εκχωρήσετε πατήματα πλήκτρων για μίμηση χειρονομιών αφής, ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε ολόκληρη την εμπειρία Android μέσω της αντιστοίχισης πληκτρολογίων μόνο.
Ενσωματωμένες επιλογές ελεγκτή GPS. Αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάζετε/προσομοιώνετε τοποθεσίες, κάτι που είναι χρήσιμο για παιχνίδια όπως το Pokemon Go!

  20 καλύτερες εφαρμογές Android και συμβουλές του 2016

Μειονεκτήματα

Εξαιρετικά αργή φόρτωση κατά την πρώτη εκκίνηση. Μπορεί να κοιτάτε την οθόνη φόρτωσης για λίγο πριν αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια ή να δοκιμάζετε εφαρμογές.
Η εκτέλεση πολλών παρουσιών απαιτεί ξεχωριστό εργαλείο.

2. AndyRoid

Ο ευρέως γνωστός ως Andy, αυτός ο εξομοιωτής αποδείχθηκε ότι είναι η πιο άρτια οπτικά και τεχνικά πλατφόρμα για εξομοίωση android στις δοκιμές μας. Σε σύγκριση με κάτι που απαιτεί πολλές ρυθμίσεις, όπως το Genymotion, το Andy είναι πολύ πιο εύκολο στη ρύθμιση.

Πλεονεκτήματα

Διαθέτει προδιαμορφωμένη υποστήριξη ARM, δηλαδή μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές που βασίζονται στην Google αμέσως
Η εγκατάσταση είναι τόσο απλή όσο η μεταφορά και η απόθεση πακέτων εφαρμογών Android (αρχεία APK) στην εξομοίωση (ή λήψη από το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android ως τηλεχειριστήριο όταν παίζετε παιχνίδια Android.
Ο Andy βασίζεται στο VirtualBox (όπως το Genymotion). Δεν απαιτεί καμία ειδική κάρτα γραφικών για να λειτουργεί ομαλά και λειτουργεί καλά μόνο με ενσωματωμένα γραφικά.

Μειονεκτήματα

Εάν δεν είστε προσεκτικοί κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορεί να καταλήξετε με bloatware στο σύστημά σας. Μην κάνετε απλώς κλικ στο «Επόμενο». Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τι εγκαθιστάτε.
Διάταξη βρετανικού πληκτρολογίου από προεπιλογή για κάποιο λόγο.
Η εγκατάσταση διαρκεί λίγο χρόνο

1. Επίσημος εξομοιωτής Android

Είναι λίγο άδικο, δεδομένου ότι αυτό είναι προσαρμοσμένο για τον ρητό σκοπό της όσο το δυνατόν ακριβέστερης εικονικοποίησης του Android. Με την υποστήριξη της πλατφόρμας IntelliJ (όπως η Java σε στεροειδή), μιμείται πολύ καλά τηλέφωνα Android. Μπορεί ακόμη και να μιμηθεί tablet, τηλεοράσεις, Wearables (ρολόγια κ.λπ.) και Android Auto. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο ξεκινάτε το πρόγραμμα και σας εμφανίζεται αμέσως μια εικονική οθόνη Android. απαιτεί μια σειρά βημάτων για να το πετύχει.

  Το TimePIN αλλάζει αυτόματα το PIN της οθόνης κλειδώματος Android κατά την τρέχουσα ώρα

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Android Studio
Ξεκινήστε το πρώτο σας έργο επιλέγοντας «Νέο έργο» και ονομάστε το όπως θέλετε (ή αφήστε το στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις)
Επιλέξτε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό (API 25 για Nougat 7.1.1) και την πλατφόρμα ανάπτυξης (Tablet, TV, Wear ή Auto)
Επιλέξτε «Add No Activity» και πατήστε Finish
Μόλις εκκινήσετε, μεταβείτε στα Εργαλεία > Android > Διαχειριστής AVG
Κάντε κλικ στο «Δημιουργία νέας εικονικής συσκευής»
Επιλέξτε τον τύπο της συσκευής που θέλετε να προσομοιώσετε
Εγκαταστήστε οποιοδήποτε πρόσθετο θέλει να εγκαταστήσετε
Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή

Πλεονεκτήματα

Ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης Android
Η εξομοίωση είναι συγκεκριμένη για μια συσκευή και κάθε εξομοίωση είναι ακριβής
Ενσωματωμένη υποστήριξη εφαρμογής Google

Μειονεκτήματα

Η τεράστια λήψη έρχεται στα 1,8 GB
Ακόμα μεγαλύτερη εγκατάσταση που απαιτεί περισσότερα από 7 GB
Ένα λάθος και έχετε κολλήσει με απίστευτα μεγάλους χρόνους φόρτωσης.
Πολύπλοκη καμπύλη μάθησης

– Συμπέρασμα –

Όλοι οι εξομοιωτές φέρνουν κάτι μοναδικό στο τραπέζι. Ορισμένα στοχεύουν στη δημιουργία ενός εύχρηστου προγράμματος αναπαραγωγής εφαρμογών, ενώ άλλα στοχεύουν παίκτες και δοκιμαστές εφαρμογών. Ωστόσο, όλοι τους θα παίζουν διαρκώς catch-up με τον Επίσημο εξομοιωτή Android. Έτσι, αν η ακρίβεια εξομοίωσης είναι ο στόχος σας, ξέρετε πού να πάτε. Εάν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε ορισμένες εφαρμογές Android χωρίς καμία δοκιμή, τότε το Nox θα σας εξυπηρετήσει μια χαρά.