Ελευθερώστε χώρο στο Android καταργώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και διπλότυπες φωτογραφίες

Η Google διαθέτει μια μικρή εφαρμογή αυτήν τη στιγμή σε beta που ονομάζεται Files Go. Είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να ελευθερώσει χώρο σε τηλέφωνα Android. Η εφαρμογή προσδιορίζει εφαρμογές και αρχεία που σπάνια/ποτέ δεν χρησιμοποιείτε και βρίσκει διπλότυπες φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας τις οποίες μπορείτε να διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί πολύ όπως το Storage Sense στα Windows 10.

Files Go είναι σε έκδοση beta, αλλά είναι δημόσια beta. Μπορείτε να επισκεφτείτε την εφαρμογή στο Play Store και να την εγκαταστήσετε. Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι ενδέχεται να έχει προβλήματα σταθερότητας δεδομένου ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Δεν θα χάσετε αρχεία, αλλά η εφαρμογή μπορεί να διακοπεί. Έχει επίσης μια τακτοποιημένη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων που θα αναφέρουμε επίσης.

Ελευθερώστε χώρο στο Android

Εγκαταστήστε το Files Go στο τηλέφωνό σας και εκκινήστε το. Η εφαρμογή θα χρειαστεί άδεια για πρόσβαση σε αρχεία και φωτογραφίες στη συσκευή σας. Μόλις παραχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσβαση, θα εξετάσει τις φωτογραφίες σας και το φάκελο “Λήψεις” στη συσκευή σας και θα σας δείξει ποια στοιχεία μπορούν να διαγραφούν.

  Οθόνη κλειδώματος Android εμπνευσμένη από το iOS 7 με υποστήριξη Pebble

Η εφαρμογή δεν διαγράφει ποτέ αρχεία από μόνη της. Θα σας δείξει μια λίστα με αρχεία στα οποία δεν έχετε πρόσβαση και θα επιλέξετε ποια θα διαγραφούν. Χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να διαγραφούν τα αρχεία και στο τέλος θα έχετε μια ωραία χορευτική σταγόνα όταν εξαφανιστούν. Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάκτηση αυτών των αρχείων.

Το Files Go μπορεί να παρακολουθεί το φάκελο λήψης και να σας ειδοποιεί όταν έχετε αρχεία που δεν έχετε ανοίξει για περισσότερες από 30 ημέρες. Ομοίως, η εφαρμογή μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν η συσκευή σας έχει χαμηλό χώρο και όταν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτές τις ειδοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του Files Go. Πατήστε το κουμπί περισσότερα στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Android Pushbullet έρχεται στο iPhone

Αποστολή αρχείων σε κοντινούς φίλους

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Files Go διαθέτει επίσης μια δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων. Σκεφτείτε το σαν το AirDrop σε ένα iPhone, εκτός από το ότι πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Για να στείλετε αρχεία σε κοντινούς φίλους.

Τόσο η συσκευή σας όσο και η συσκευή του φίλου σας θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Files Go
Πρέπει να είστε και οι δύο εντός της εμβέλειας Bluetooth και WiFi
Πρέπει και οι δύο να προστεθούν ως επαφές ο ένας στις συσκευές του άλλου

Ανοίξτε το Files Go και μεταβείτε στην καρτέλα Αρχεία. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να στείλετε και πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης. Από το φύλλο κοινής χρήσης, επιλέξτε Αποστολή σε κοντινούς φίλους. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει τη σάρωση για κοντινούς φίλους στους οποίους μπορείτε να στείλετε το αρχείο.

  Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές Android στο Chromebook

Ζητήστε από τον φίλο σας να ανοίξει την εφαρμογή Files Go στη συσκευή του και να μεταβεί στην καρτέλα Αρχεία. Στην καρτέλα Αρχεία, ζητήστε από τον φίλο σας να πατήσει το κουμπί Λήψη.

Από την πλευρά σας, θα δείτε τη συσκευή του φίλου σας μόνο αφού πατήσει Λήψη στο δικό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή στην οποία θέλετε να στείλετε το αρχείο. Ο φίλος σας θα έχει την επιλογή να απορρίψει το αρχείο.

Το Files Go χρησιμοποιεί Bluetooth για να βρει κοντινές συσκευές/φίλους, ωστόσο, χρησιμοποιεί ένα hotspot WiFi για την αποστολή αρχείων.