Πώς να αφαιρέσετε το Chat από τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Εάν είστε πρόσφατος χρήστης των Windows 11, θα παρατηρήσετε ότι ορισμένες λεπτομέρειες διεπαφής έχουν αλλάξει. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το μενού Έναρξη έχει μετακινηθεί στο κέντρο της οθόνης σας μαζί με την προσθήκη Widgets, την επιλογή Προβολή εργασιών και ένα κουμπί Συνομιλία. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το Microsoft Teams Chat στη γραμμή εργασιών τους δεν είναι πολύ ωφέλιμο για αυτούς.

Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συνομιλία από τη γραμμή εργασιών. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε τη συνομιλία από τη γραμμή εργασιών στα Windows 11.

Πώς να αφαιρέσετε τη συνομιλία από τη γραμμή εργασιών

Υπάρχουν μερικά νέα εικονίδια στη γραμμή εργασιών εάν μόλις ενημερώσατε τα Windows 11. Το Teams είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που διαθέτει ένα από αυτά. Σε αντίθεση με την εφαρμογή Teams που χρησιμοποιείται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ή χώρους εργασίας, αυτή είναι λίγο πιο βελτιωμένη.

Ωστόσο, αυτή είναι μια προσωπική έκδοση του Teams και η νέα εφαρμογή Chat σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με στενή οικογένεια και φίλους μέσω ενός εικονιδίου κάμερας. Κάντε λήψη της κύριας εφαρμογής Teams και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε και τις δύο ταυτόχρονα.

  Το Filelize συγχρονίζει τα πρόσφατα αρχεία στην υπηρεσία αποθήκευσης Cloud που προτιμάτε [Windows]

Εάν κάνετε κλικ στο σύμβολο Chat, θα μεταφερθείτε στην εφαρμογή Teams. Ωστόσο, κάνοντας κλικ στο κουμπί Συνομιλία μετά την απεγκατάσταση του προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων θα το εγκαταστήσετε ξανά. Μπορείτε να αφαιρέσετε ή να αποκρύψετε το κουμπί συνομιλίας απενεργοποιώντας το στη γραμμή εργασιών σας. Για να το πετύχετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της γραμμής εργασιών και επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Το νέο παράθυρο ρυθμίσεων θα έχει Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών ως την επάνω επικεφαλίδα.
  • Βρείτε τη συνομιλία στη λίστα στοιχείων της γραμμής εργασιών.
  • Για να καταργήσετε τη συνομιλία, απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό στη δεξιά πλευρά. Το κουμπί συνομιλίας δεν θα είναι πλέον ορατό στη γραμμή εργασιών.
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Microsoft Teams εξακολουθεί να είναι παρόν στον υπολογιστή σας, ακόμη κι αν έχει φύγει το κουμπί συνομιλίας. “Εφαρμογές και δυνατότητες” είναι το σημείο όπου θα βρείτε την εφαρμογή εάν θέλετε να τη διαγράψετε εντελώς.

    Πώς να απεγκαταστήσετε το Microsoft Teams από τα Windows 11

    Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων του υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

  • Ανοίξτε το μενού Έναρξη, κάντε κλικ στο σύμβολο του γραναζιού που βρίσκεται κοντά στο κουμπί λειτουργίας και πατήστε Enter. Εναλλακτικά, επιλέξτε «Όλες οι εφαρμογές» από την επάνω δεξιά πλευρά του Μενού Έναρξης και μεταβείτε στο S για να εντοπίσετε τις Ρυθμίσεις.
  • Αφού ανοίξει το πλαίσιο Ρυθμίσεις, επιλέξτε «Εφαρμογές» που βρίσκεται στο δεξί μενού.
  • Στην κύρια οθόνη, επιλέξτε “Εφαρμογές και δυνατότητες”. Κάτω από την ενότητα “Εφαρμογές”, πληκτρολογήστε Microsoft Teams για να το βρείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Απεγκαταστήστε το κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά.
  • Θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ρωτάει αν θέλετε να συνεχίσετε. Για να καταργήσετε την εφαρμογή, κάντε κλικ στην “Κατάργηση εγκατάστασης”.
  • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η αφαίρεση. Η εφαρμογή Microsoft Teams θα αφαιρεθεί από τη λίστα Εφαρμογών και Δυνατοτήτων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  • Αφαιρέστε το εικονίδιο Chat από τη γραμμή εργασιών σας ως το τελευταίο βήμα. Αναζητήστε το Chat κάτω από τα στοιχεία της γραμμής εργασιών στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Το ρυθμιστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο κουμπί. Τα εικονίδια συνομιλίας στη γραμμή εργασιών δεν είναι πλέον διαθέσιμα.
  •   Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα Google με λογική διακλάδωσης

    Πώς να ανακτήσετε το εικονίδιο συνομιλίας

    Εάν καταργήσατε κατά λάθος τη συνομιλία ή διαπιστώσετε ότι τη χρειάζεστε, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε ξανά το εικονίδιο της συνομιλίας. Δείτε πώς:

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών σας και, στη συνέχεια, αναζητήστε τη «Συζήτηση» κάτω από τα στοιχεία της γραμμής εργασιών.
  • Ενεργοποιήστε το κουμπί του ρυθμιστικού επιλέγοντας «On» από το αναπτυσσόμενο μενού του στη δεξιά πλευρά.
  • Στη γραμμή εργασιών σας, το εικονίδιο Chat θα επιστρέψει. Όποτε το επιλέξετε, μπορείτε να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα με αυτό το κουμπί. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Microsoft Teams αμέσως με λίγα μόνο κλικ επιλέγοντας το κουμπί “Έναρξη”.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πρέπει να αφαιρέσω τη συνομιλία από τη γραμμή εργασιών;

    Το αν χρησιμοποιείτε ή όχι το Microsoft Teams κάνει τη διαφορά. Χάρη σε αυτήν την τελευταία ενημέρωση, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να μείνετε σε επαφή με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν μέσω συνομιλιών και συνομιλιών βίντεο με ένα μόνο κλικ στο μενού της γραμμής εργασιών σας. Αλλά δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε και δεν θα κάνει σημαντική αλλαγή αν το κάνετε.

      35 χρόνια Microsoft Windows: Θυμόμαστε τα Windows 1.0

    Από σήμερα, μπορείτε να συνδεθείτε, να προσθέσετε επαφές και να συμμετάσχετε σε μεμονωμένες και ομαδικές συνομιλίες χρησιμοποιώντας την τρέχουσα κυκλοφορία του Chat. Αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει και να προσθέτει νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα.

    Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συνομιλία;

    Για να ανοίξετε το πρόγραμμα, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Chat στη γραμμή εργασιών σας είτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + C, εάν το έχετε καταργήσει προηγουμένως από τη γραμμή εργασιών σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε «Συνέχεια» την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Chat.

    Περιμένετε να αρχικοποιηθεί η εφαρμογή αφού κάνετε κλικ στο “Συνέχεια”. Κάντε κλικ στο «Έναρξη» και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον λογαριασμό Teams που θέλετε να συνδέσετε. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας. Η τρέχουσα λειτουργικότητα της εφαρμογής Chat θα είναι διαθέσιμη σε εσάς μόλις συνδεθείτε με επιτυχία.

    Έχετε μόνο ό,τι χρειάζεστε στη γραμμή εργασιών σας

    Η γραμμή εργασιών είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές και αρχεία. Επομένως, εάν δεν χρησιμοποιείτε τη συνομιλία, είναι πιο βολικό να την αφαιρέσετε. Εάν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν για εσάς, ένα τρίτο μέρος μπορεί να σας βοηθήσει. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να ελέγξουν τα αποθετήρια και να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα και τα αρχεία που λείπουν. Αυτό συνήθως διορθώνει το πρόβλημα εάν το έχει προκαλέσει ένα κατεστραμμένο αρχείο συστήματος. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη βελτιστοποίηση του συστήματός σας.

    Χρησιμοποιείτε τη συνομιλία από τη γραμμή εργασιών; Το βρίσκετε χρήσιμο ή μάλλον ενοχλητικό; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!