Πώς να συγχωνεύσετε αρχεία Excel

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδυάσετε φύλλα εργασίας, ή επιλεγμένα δεδομένα, από ξεχωριστά υπολογιστικά φύλλα του Excel σε ένα. Ανάλογα με το πόσα δεδομένα χρειάζεστε για να συγχωνεύσετε, μια μέθοδος μπορεί να λειτουργεί καλύτερα για εσάς από μια άλλη. Το Excel έχει ενσωματωμένες επιλογές για ενοποίηση δεδομένων, αλλά υπάρχουν επίσης μερικά εύχρηστα πρόσθετα που συγχωνεύουν φύλλα για εσάς με ευκολία.

Ακολουθήστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα πάντα για τους διάφορους τρόπους συγχώνευσης αρχείων excel.

Αντιγραφή και επικόλληση εύρους κελιών από πολλαπλά υπολογιστικά φύλλα

Τα παλιά καλά πλήκτρα πρόσβασης Αντιγραφή (Ctrl + C) και Επικόλληση (Ctrl + V) μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να συνδυάσετε αρχεία Excel. Μπορείτε να αντιγράψετε μια σειρά κελιών σε ένα φύλλο και να τα επικολλήσετε σε ένα νέο αρχείο υπολογιστικού φύλλου. Το Excel περιλαμβάνει επιλογές Αντιγραφής και Επικόλλησης στα μενού του. Για πιο προηγμένη επικόλληση, το Excel προσφέρει πολλαπλές επιλογές, όπως Τιμές, Τύπους, Διατήρηση πλάτους μορφοποίησης πηγής και πολλές άλλες.

Βασικές λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης του Excel

  • Αντιγραφή: Ανοίξτε το φύλλο από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε κελιά και επιλέξτε τα κελιά που χρειάζεστε. Κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σύρετε τον κέρσορα πάνω από το εύρος κελιών για να το επιλέξετε. Πατήστε Ctrl + C για να αντιγράψετε την επιλεγμένη περιοχή φύλλου. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ μέσα στα κελιά και να επιλέξετε Αντιγραφή.
  • Επικόλληση: Ανοίξτε ένα κενό υπολογιστικό φύλλο για να συμπεριλάβετε τα συγχωνευμένα δεδομένα. Επιλέξτε ένα κελί και πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης Ctrl + V για να το επικολλήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Επικόλληση από το μενού περιβάλλοντος.
  •   Πώς να αφαιρέσετε αξιόπιστες συσκευές από το iPhone σας

    Σύνθετες λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης του Excel

    Εάν δεν παρατηρήσατε τη διαφορά στις παραπάνω εικόνες, βλέπετε ότι η επιλογή βασικής επικόλλησης τοποθέτησε το περιεχόμενο στην τρέχουσα μορφή του νέου υπολογιστικού φύλλου. Πιο συγκεκριμένα, τα πλάτη κελιών ήταν ίδια στο επικολλημένο υπολογιστικό φύλλο ενώ ήταν διαφορετικά στο πρωτότυπο. Αυτό το σενάριο καταδεικνύει την πιθανή ανάγκη για προηγμένες λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης.

    Μερικές φορές, χρειάζεται να διατηρήσετε τη διάταξη και τη μορφοποίηση της πηγής ή απλώς να απαιτήσετε την επικόλληση των τύπων σε μια υπάρχουσα διάταξη. Άλλες φορές, χρειάζεστε το πλάτος της στήλης για να ταιριάζει ή μια συνδεδεμένη εικόνα για να παραμείνει συνδεδεμένη. Η λίστα συνεχίζεται, αλλά καταλαβαίνετε την ιδέα.

    Οι Προηγμένες Επιλογές Επικόλλησης στο Excel

  • Αντιγραφή: Ανοίξτε το φύλλο από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε κελιά και επιλέξτε τα κελιά που χρειάζεστε. Κάντε αριστερό κλικ στο ποντίκι και κρατήστε πατημένο ενώ σύρετε τον κέρσορα πάνω από τα επιθυμητά κελιά. Αφήστε και πατήστε Ctrl + C για να αντιγράψετε όλα τα επισημασμένα κελιά.
  • Επικόλληση: Ανοίξτε ένα υπάρχον ή κενό υπολογιστικό φύλλο για να επικολλήσετε τα αντιγραμμένα κελιά. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ειδική επικόλληση από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό το παράδειγμα επικολλά τα κελιά χρησιμοποιώντας το πλάτος της αρχικής πηγής. Σημειώστε ότι η επιλογή προηγμένης επικόλλησης εμφανίζει μια προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων επικόλλησης όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού από πάνω.
  • Επιβεβαιώστε ότι οι αλλαγές είναι αυτό που χρειάζεστε. Για να συγκρίνετε τις διαφορές πριν και μετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Αναίρεση και Επανάληψη.
  • Συνδυάστε φύλλα σε αρχεία Excel με την επιλογή Μετακίνηση ή Αντιγραφή

    Η επιλογή της καρτέλας Μετακίνηση ή Αντιγραφή είναι αυτή που μπορείτε να επιλέξετε για να αντιγράψετε ολόκληρα φύλλα σε άλλο υπολογιστικό φύλλο του Excel. Έτσι, μπορείτε να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε πολλά φύλλα από διαφορετικά αρχεία σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Η επιλογή δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε εύρη κελιών, αλλά είναι καλή για τη συγχώνευση πλήρων φύλλων.

      Πώς να σαρώσετε μια επαγγελματική κάρτα και να την αποθηκεύσετε στις επαφές σας
  • Ανοίξτε τα αρχεία που θέλετε να μετακινήσετε και ένα υπολογιστικό φύλλο στο οποίο θα τα αντιγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα φύλλου στο κάτω μέρος του παραθύρου του Excel και επιλέξτε Μετακίνηση ή Αντιγραφή.
  • Επιλέξτε το φύλλο (βιβλίο) στο οποίο θέλετε να μετακινηθεί το αρχείο χρησιμοποιώντας την αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Δημιουργία αντιγράφου για να αντιγράψετε το επιλεγμένο φύλλο. Εάν δεν κάνετε αυτήν την επιλογή, το φύλλο μετακινείται από το ένα υπολογιστικό φύλλο στο άλλο.
  • Πατήστε το κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο. Τώρα το υπολογιστικό φύλλο στο οποίο επιλέξατε να μετακινηθείτε θα περιλαμβάνει επίσης το φύλλο. Η καρτέλα του φύλλου περιλαμβάνει ένα (2) για να τονίσει ότι πρόκειται για δεύτερο αντίγραφο.
  • Η Επιλογή Ενοποίησης

    Το Excel διαθέτει μια ενσωματωμένη επιλογή Ενοποίησης που μπορείτε να επιλέξετε για να συγχωνεύσετε πιο συγκεκριμένες περιοχές κελιών από εναλλακτικά υπολογιστικά φύλλα μαζί σε ένα μόνο φύλλο εργασίας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για το συνδυασμό δεδομένων σε μορφές λίστας πινάκων. Τα εύρη δεδομένων στα ξεχωριστά υπολογιστικά φύλλα θα πρέπει να είναι σε μορφή λίστας με πίνακες που έχουν επικεφαλίδες στηλών και σειρών όπως αυτή που φαίνεται παρακάτω, η οποία είναι μια διάταξη πίνακα βάσης δεδομένων.

  • Αρχικά, ανοίξτε τα έγγραφα που περιέχουν τα δεδομένα που πρόκειται να ενοποιηθούν και ένα κενό υπολογιστικό φύλλο, διαφορετικά το κύριο φύλλο εργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τις συγχωνευμένες περιοχές κελιών.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Δεδομένα και επιλέξτε Ενοποίηση.
  • Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το Sum για το αναπτυσσόμενο μενού Function και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου Reference και εισαγάγετε το αρχείο υπολογιστικού φύλλου που περιλαμβάνει μια περιοχή κελιών που πρέπει να συγχωνεύσετε ή επιλέξτε το από την επιλογή Browse. Η επιλεγμένη διαδρομή αρχείου περιλαμβάνεται στη συνέχεια στο πλαίσιο Αναφορά.
  • Όταν έχετε επιλέξει όλες τις απαιτούμενες περιοχές κελιών από τα άλλα αρχεία υπολογιστικών φύλλων, επιλέξτε τις επιλογές Επάνω σειρά, Αριστερή στήλη και Δημιουργία συνδέσμων σε δεδομένα πηγής στο παράθυρο Ενοποίηση. Πατήστε OK για να δημιουργήσετε το φύλλο εργασίας ενοποίησης. Στη συνέχεια, θα ανοίξει ένα μεμονωμένο φύλλο που ενοποιεί όλες τις περιοχές κελιών από επιλεγμένα αρχεία υπολογιστικών φύλλων.
  •   Πώς να παίξετε παλιά παιχνίδια Flash το 2020 και μετά

    Αυτό σελίδα YouTube περιλαμβάνει μια επίδειξη βίντεο για το πώς μπορείτε να συνδυάσετε φύλλα από ξεχωριστά αρχεία με το εργαλείο Ενοποίησης.

    Πρόσθετα τρίτων με τα οποία μπορείτε να συγχωνεύσετε αρχεία Excel

    Εάν το Excel δεν διαθέτει αρκετές ενσωματωμένες επιλογές ενοποίησης για εσάς, μπορείτε να προσθέσετε μερικά εργαλεία τρίτων στο λογισμικό.

    • Ο Οδηγός ενοποίησης φύλλων εργασίας είναι ένα πρόσθετο τρίτου μέρους με το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε, να ενοποιήσετε και να ενώσετε φύλλα εργασίας από πολλά αρχεία Excel. Το πρόσθετο πωλείται στα 23,95 £ στο Ιστότοπος Abblebits.comκαι είναι συμβατό με όλες τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Excel από το 2007 και πάνω.

    • Το Kutools είναι ένα πρόσθετο του Excel που περιλαμβάνει μια πληθώρα εργαλείων. Ο συνδυασμός είναι ένα εργαλείο στο Kutools με το οποίο μπορείτε να συγχωνεύσετε πολλά φύλλα από εναλλακτικά αρχεία Excel σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο που περιλαμβάνει συνδέσμους προς όλα τα συνδυασμένα φύλλα εργασίας, όπως στο στιγμιότυπο ακριβώς παρακάτω. Αυτό Kutools για σελίδα Excel παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα πρόσθετα.

    Συγχώνευση αρχείων Excel

    Έτσι, μπορείτε να συγχωνεύσετε και να συνδυάσετε αρχεία Excel με τις επιλογές Αντιγραφή και Επικόλληση, Ενοποίηση και Μετακίνηση ή Αντιγραφή ή πρόσθετα τρίτων. Με αυτές τις επιλογές και εργαλεία, μπορείτε να συγκεντρώσετε πολλά φύλλα από πολλά αρχεία Excel σε ένα ενιαίο υπολογιστικό φύλλο και να ενοποιήσετε τις περιοχές κελιών τους.