Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή ατόμων στα Windows 10







Η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 αναμένεται το φθινόπωρο του 2017. Αυτή η ενημέρωση δεν έχει όνομα προς το παρόν όπως η Ενημέρωση Επετείου ή η Ενημέρωση Δημιουργών. Σίγουρα θα προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και υπάρχει επίσης Fluent design. Ο Fluent design αναμένεται να κυκλοφορήσει πλήρως με την επόμενη σημαντική ενημέρωση. Κυκλοφορεί ήδη σε bit στους χρήστες της σταθερής έκδοσης. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έρχεται στα Windows 10 είναι η γραμμή People. Είναι μια μικρή γραμμή που ανοίγει από τη γραμμή εργασιών σας. Σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις επαφές σας και να τις καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών. Είναι μια προσεγμένη λειτουργία, αλλά αν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη γραμμή People στα Windows 10 πολύ εύκολα.

Αφαιρέστε τη γραμμή ατόμων

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε την καρτέλα Γραμμή εργασιών και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Άτομα. Απλώς απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Εμφάνιση ατόμων στη γραμμή εργασιών» για να καταργήσετε τη γραμμή ατόμων στα Windows 10.

  Εργαλείο δημιουργίας GIF Screencast με ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας [Windows]

Απενεργοποιήστε το Shoulder Taps

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η γραμμή People δεν είναι μια άχρηστη μάταιη λειτουργία που προσθέτει η Microsoft για να προωθήσει το Skype στους χρήστες. Είναι πραγματικά χρήσιμο αλλά με μικρές ενοχλήσεις. Προκειμένη περίπτωση; χτυπήματα στους ώμους.

Τα καλά νέα είναι ότι αν σας αρέσει η γραμμή Άτομα αλλά όχι τα Taps, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Taps αλλά να διατηρήσετε τη γραμμή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην Εξατομίκευση> Γραμμή εργασιών. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Άτομα και απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση χτυπημάτων στους ώμους”.

  Πώς να διορθώσετε τη γόμα GIMP που δεν λειτουργεί

Τα χτυπήματα στους ώμους συνοδεύονται από μια ηχητική ειδοποίηση που σας κάνει να αναρωτιέστε τι σκεφτόταν η Microsoft, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο από την ίδια οθόνη και να κρατήσετε τα Taps ενεργοποιημένα, αν θέλετε.

Microsoft Going Social

Φαίνεται ότι η Microsoft προσπαθεί να βουτήξει το δάχτυλο του ποδιού στην πισίνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το Skype για Android διαθέτει ήδη μια λειτουργία που μοιάζει με ιστορία του Snapchat, επομένως αυτό δεν είναι απλή εικασία. Τα πατήματα στην εφαρμογή Άτομα είναι μικρά μηνύματα που μπορούν να στείλουν οι επαφές σας. Παρουσιάστηκαν από τη Microsoft στο Build 2017 και είναι αυτονόητο ότι θα είναι ενοχλητικά. Οι φίλοι σας μπορούν να σας στείλουν κινούμενα emoji, δηλαδή ένα πάτημα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να εμφανίζεται στην οθόνη σας στη μέση της εργάσιμης ημέρας. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν η γιαγιά άρχιζε να σας στέλνει αγάπη κάθε ώρα.

  Πώς να αποκτήσετε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων Google στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows

Το καλό είναι ότι ενώ η γραμμή People έχει ενοχλητικές περισπασμούς που προστίθενται σε μια κατά τα άλλα χρήσιμη λειτουργία, υπάρχει ένα κουμπί Off για αυτούς. Οι χρήστες δεν αναμένεται απλώς να αποδεχτούν ότι η Microsoft γνωρίζει καλύτερα και ότι μπορεί στην πραγματικότητα να τροποποιήσει τη δυνατότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.