Πώς να κατεβάσετε τα Windows 10 S ISO

Οι εκδόσεις των Windows έχουν κατασκευαστεί είτε για οικιακή χρήση και φέρουν την ένδειξη “Home”, είτε για εργασία/επιχειρήσεις με την ένδειξη “Professional”. Το Home και το Professional είναι οι δύο εκδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμα τα Windows 10, ωστόσο, η Microsoft παρουσίασε μια νέα έκδοση τον Μάρτιο του 2017. Ονομάζεται Windows 10 S. Αυτή η έκδοση μπορεί να εκτελέσει μόνο την εφαρμογή Windows Store, σας περιορίζει στο Edge, δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε τομείς, αλλά έχει Bitlocker. Είναι επίσης λίγο δύσκολο να κατεβάσετε το Windows 10 S ISO. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Αν και είναι εύκολο να κατεβάσετε το επίσημο αρχείο ISO των Windows 10 από τη Microsoft, μπορείτε να κάνετε λήψη μόνο της έκδοσης Pro ή Home. Τα Windows 10 S απλώς δεν είναι διαθέσιμα στην ίδια σελίδα.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 να ξυπνούν τυχαία από τον ύπνο

Κατεβάστε το αρχείο ISO των Windows 10

Για να κάνετε λήψη του αρχείου ISO των Windows 10 S, πρέπει επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο της Microsoft.

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Προϊόν και επιλέξτε Surface Laptop. Όταν σας ζητηθεί σειριακός αριθμός, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο.

008694172257

Εάν δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αλλάξετε τα τρία τελευταία ψηφία σε κάτι άλλο. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να βρείτε μια εικόνα ενός φορητού υπολογιστή Surface στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε τον σειριακό αριθμό. Αν όχι, είστε σε μια μικρή δοκιμή και λάθος.

Μόλις ο ιστότοπος επαληθεύσει τον σειριακό αριθμό, θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη του αρχείου ISO των Windows 10 S. Είναι μια λήψη 5 GB, οπότε θα χρειαστεί χρόνος. Μετά από αυτό, είναι στο χέρι σας να το εγγράψετε σε USB.

  Πώς να βρείτε εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια στα Windows 10

Είναι παράνομο αυτό;

Το ISO των Windows 10 S δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί εκ των προτέρων. Εάν το εγκαταστήσετε σε ένα συνηθισμένο φορητό υπολογιστή, θα σας ζητήσει έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή ή tablet Surface, θα πρέπει να εντοπίσει αυτόματα το κλειδί προϊόντος για τη συσκευή σας. Το κλειδί προϊόντος σε αυτήν την περίπτωση βρίσκεται στη μητρική πλακέτα σας. Ωστόσο, για να είστε ασφαλείς, είναι καλή ιδέα να βρείτε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος πριν κάνετε μια νέα εγκατάσταση των Windows, ανεξάρτητα από την έκδοση που εγκαθιστάτε.

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω για τη λήψη του αρχείου ISO των Windows 10 S περιλαμβάνει τη χρήση του σειριακού αριθμού ενός φορητού υπολογιστή Surface που δεν κατέχουμε. Είναι ο σειριακός αριθμός κάποιου άλλου που χρησιμοποιούμε. Δεν πρόκειται ακριβώς να σας συλλάβει ούτε σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα δωρεάν αντίγραφο των Windows 10, επομένως θα πρέπει να είστε εντάξει.

  Γιατί είναι τόσο χαμηλό το FPS μου; Πώς να διορθώσετε προβλήματα χαμηλού FPS στα Windows 10

Οι σειρικοί αριθμοί σε συσκευές όπως το Surface ή εκείνοι σε φορητούς υπολογιστές Dell και HP απλώς προσδιορίζουν μια συσκευή. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον σειριακό αριθμό σε φορητό υπολογιστή Dell κάποιου άλλου για να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης για το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν θα ήταν πρόβλημα επειδή τα προγράμματα οδήγησης λειτουργούν μόνο εάν έχετε ήδη το σωστό προϊόν Dell.