Πώς να απενεργοποιήσετε το Google Analytics στο Nintendo Switch eShop

ΕΠΟΜΕΝΟ ενημέρωση συστήματος 11.0.0, η Nintendo περιλαμβάνει μια επιλογή στο Switch eShop to απενεργοποιήστε την κοινή χρήση δεδομένων με το Google Analytics σε άλλες περιοχές εκτός της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό αποτελεί σοβαρό ζήτημα απορρήτου, ορισμένοι χρήστες μπορεί να προτιμήσουν να το απενεργοποιήσουν. Να πώς.

Τι είναι το Google Analytics και γιατί βρίσκεται στο My Switch;

Google Analytics είναι μια υπηρεσία μάρκετινγκ που διευθύνεται από την Google και συλλέγει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους επισκέπτες σε ιστότοπους (και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες) για πελάτες. Συγκεντρώνει αναφορές σχετικά με δημογραφικά στοιχεία και συνήθειες περιήγησης για να δείξει στους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών πώς να στοχεύουν καλύτερα πιθανούς αναγνώστες ή πελάτες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Φύλλα Google IF

Τη στιγμή της σύνταξης, οι μόνες επίσημες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το γιατί η Nintendo περιλαμβάνει πλέον το Google Analytics στο eShop της είναι από τις σελίδες προτιμήσεων, οι οποίες αναφέρουν τη «συλλογή των δεδομένων σας από τη Nintendo μέσω του Google Analytics». Δεν γνωρίζουμε ποια δεδομένα κοινοποιούνται μέσω του Analytics.

Η σελίδα επιλογών της Nintendo αναφέρει επίσης, “Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη μόνο στο Nintendo eShop για την κονσόλα Nintendo Switch”, που προφανώς σημαίνει ότι οι δραστηριότητες στο Switch σας εκτός του eShop δεν θα παρακολουθούνται από το Google Analytics.

  Τι είναι το Google Pay και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αποτρέψτε την Google από την παρακολούθηση κάθε κίνησής σας στο Διαδίκτυο

Πώς να απενεργοποιήσετε το Google Analytics στο Nintendo Switch eShop

Αρχικά, ενεργοποιήστε την κονσόλα Nintendo Switch και ξεκινήστε το eShop επιλέγοντας το εικονίδιο της τσάντας αγορών στην αρχική οθόνη.

Στο eShop, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα ανοίξει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στο Nintendo eShop.

Στο μενού “Πληροφορίες λογαριασμού”, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης ρυθμίσεων και εντοπίστε την ενότητα “Προτιμήσεις Google Analytics”. Επιλέξτε το κουμπί «Αλλαγή».

Στην οθόνη πληροφοριών λογαριασμού, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας στην ενότητα Google Analytics και πατήστε

Στη σελίδα προτιμήσεων του Google Analytics, αλλάξτε την εναλλαγή σε “Να μην γίνεται κοινή χρήση” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Αλλαγή”.

  6 τρόποι για να αξιοποιήσετε περισσότερο τον πίνακα της Microsoft

Θα δείτε ένα μήνυμα “Οι ρυθμίσεις σας έχουν αλλάξει”. Πατήστε ή επιλέξτε “OK” για έξοδο από το μενού.

Θα πει ο διακόπτης

Στη συνέχεια, θα δείτε ότι οι Προτιμήσεις σας στο Google Analytics έχουν οριστεί σε “Μην κοινοποιείτε”. Τώρα μπορείτε να βγείτε από την οθόνη Πληροφορίες λογαριασμού πατώντας το κουμπί «X» στα δεξιά σας Joy-Con ή να βγείτε από το eShop όλοι μαζί πατώντας το κουμπί Αρχική σελίδα στο χειριστήριό σας.

body #primary .entry-content ul#nextuplist {list-style-type: none;margin-left:0px;padding-left:0px;}
body #primary .entry-content ul#nextuplist li a {text-decoration:none;color:#1d55a9;}