Πώς να αφαιρέσετε την επιλογή κοινής χρήσης από το μενού περιβάλλοντος στα Windows 10

Αγγίσαμε την κοινή χρήση με βάση τα συμφραζόμενα στα Windows 10 πριν από λίγο καιρό. Με την κοινή χρήση συμφραζομένων, μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων απευθείας από το μενού περιβάλλοντος μέσω εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν κοινή χρήση με βάση τα συμφραζόμενα εμφανίζονται αυτόματα στο μενού Κοινή χρήση, μαζί με μερικές προτεινόμενες εφαρμογές. Όσο και αν τα Windows 8 δεν ήταν καθόλου άσχημα για τις πολλές, πολλές κακές σχεδιαστικές επιλογές τους, η κοινή χρήση με βάση τα συμφραζόμενα αλά η γραμμή Charms δεν ήταν κακή. Αυτή η επιλογή Share μόλις υπάρχει. Εάν δεν σας αρέσει να το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να καταργήσετε το Share από το μενού περιβάλλοντος στα Windows 10.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτήν τη δυνατότητα στο παρελθόν και πιστεύατε ότι η επιλογή Κοινή χρήση προστέθηκε είτε από το OneDrive είτε από κάποια άλλη εφαρμογή μονάδας cloud που χρησιμοποιείτε, κάντε μια περιστροφή. Μπορεί να βρείτε ότι σας αρέσει. Αν όχι, η αφαίρεσή του είναι λίγο πολύ απλή. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να καταργήσετε το Κοινόχρηστο στοιχείο από το μενού περιβάλλοντος, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε δικαιώματα διαχειριστή.

  Πώς να ελέγξετε και να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σας με Windows

Κατάργηση κοινής χρήσης από το μενού περιβάλλοντος

Ανοίξτε το Μητρώο των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία. Από την ενημέρωση δημιουργών, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας σε μια τοποθεσία στο μητρώο από τη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος.

HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlers

Μέσα σε αυτό το κλειδί, υπάρχει ένα άλλο κλειδί που ονομάζεται “ModernSharing”. Διέγραψε το. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και η επιλογή Κοινή χρήση δεν θα υπάρχει πλέον.

Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι η επιλογή δεν ήταν άχρηστη, μπορείτε να την επαναφέρετε το ίδιο εύκολα. Θα χρειαστεί να τροποποιήσετε ξανά το μητρώο, ώστε να χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή. Επιστρέψτε στην ακόλουθη τοποθεσία και κάντε δεξί κλικ στο κλειδί ContextMenuHandlers. Επιλέξτε New>Key από το μενού περιβάλλοντος και ονομάστε το ModernSharing.

HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlers

Η επιλογή Κοινή χρήση θα επανέλθει στο μενού περιβάλλοντος οποιουδήποτε αρχείου στο οποίο κάνετε κλικ.

  Αποκλεισμός και απεγκατάσταση όλων των ενημερώσεων που επιβάλλουν την αναβάθμιση των Windows 10

Η επιλογή Κοινή χρήση προστέθηκε στο μενού περιβάλλοντος στην Ενημέρωση δημιουργών. Τα Windows 10 δεν το είχαν όταν κυκλοφόρησαν αρχικά. Φαίνεται ότι η Microsoft ήθελε να επενδύσει λίγο χρόνο και να σκεφτεί πώς εκτέλεσαν την κοινή χρήση συμφραζομένων, αλλά αυτό φαίνεται να είναι λάθος. Η επιλογή είναι εύκολο να χαθεί, οπότε αν δεν την αναζητήσετε μόνοι σας, είναι απίθανο να τη βρείτε. Τα Windows 8, παρ’ όλα τα ελαττώματα τους, είχαν ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό με τη μορφή της γραμμής Charms. Δεν ήταν μόνο καινοτόμο το χαρακτηριστικό, ήταν επίσης εύκολο στη χρήση και προσαρμογή. Αυτή η επιλογή κοινής χρήσης είναι άβολη και η Microsoft τη χρησιμοποιεί για να προωθήσει τις «προτεινόμενες εφαρμογές», κάτι που αρκεί για να αποβάλει οποιονδήποτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη κουραστεί από τις διαφημίσεις στα Windows 10, κάτι που βασικά είναι ότι η Microsoft προωθεί τα προϊόντα της στους χρήστες. Οι προτεινόμενες εφαρμογές φαίνονται σαν μέρος του, αν και οι εφαρμογές που προτείνονται δεν ανήκουν στη Microsoft.

  Πώς να επαναφέρετε το παλιό προεπιλεγμένο φόντο της επιφάνειας εργασίας των Windows 10