Πώς να επαναφέρετε το παλιό προεπιλεγμένο φόντο της επιφάνειας εργασίας των Windows 10

Η ενημέρωση Μαΐου 2019 των Windows 10 διαθέτει ένα νέο, πιο φωτεινό προεπιλεγμένο φόντο επιφάνειας εργασίας. Φαίνεται υπέροχο—με το νέο φωτεινό θέμα. Εάν χρησιμοποιείτε το σκοτεινό θέμα των Windows 10, πιθανότατα θα θέλετε ένα πιο σκούρο φόντο.

Παραδόξως, το αρχικό φόντο επιφάνειας εργασίας των Windows 10 έχει αφαιρεθεί από την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10. Θα πρέπει να το κατεβάσετε από τον Ιστό ή να αντιγράψετε τα αρχεία του από έναν παλαιότερο υπολογιστή με Windows 10.

Η Microsoft δεν φιλοξενεί αυτήν την εικόνα ταπετσαρίας οπουδήποτε μπορούμε να βρούμε, αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε από αλλού. Βρήκαμε ένα αντίγραφο 4K της αρχικής ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας των Windows 10 στο Imgur. Διαφορετικά μεγέθη—και περισσότερες άλλες προεπιλεγμένες ταπετσαρίες των Windows 10—είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη. (Η Microsoft διαθέτει άλλες ταπετσαρίες των Windows 10 εδώ, αλλά όχι την αρχική ταπετσαρία των Windows 10.)

  Γιατί τα Windows 10 λένε "Αυτό το χρώμα δεν υποστηρίζεται" όταν επιλέγουν χρώματα έμφασης

Απλώς κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας στο Imgur και αποθηκεύστε το στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας—στο Chrome, επιλέξτε «Αποθήκευση εικόνας ως».

Εάν διαθέτετε υπολογιστή με παλαιότερη έκδοση των Windows 10, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο της ταπετσαρίας της επιφάνειας εργασίας. Απλώς μεταβείτε στο C:WindowsWeb4KWallpaperWindows για να βρείτε τα αρχεία φόντου σε μια ποικιλία αναλύσεων. Το αρχείο “img0_3840x2160.jpg” είναι η έκδοση 4K.

Αποθηκεύστε το στο OneDrive, στο Dropbox, στο Google Drive, σε μια μονάδα USB, σε ένα κοινόχρηστο αρχείο δικτύου ή στείλτε το μέσω email στον εαυτό σας—όσο θέλετε να το αποθηκεύσετε. Μετακινήστε το στον νέο σας υπολογιστή.

  Πώς να ελέγξετε τα επίπεδα φωτεινότητας στα Windows 10

Με τη λήψη της εικόνας στον υπολογιστή σας ή την αντιγραφή από άλλον υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε «Ορισμός ως φόντο επιφάνειας εργασίας» για να την κάνετε φόντο της επιφάνειας εργασίας του συστήματός σας.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Φόντο και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “Αναζήτηση” για να βρείτε την εικόνα ταπετσαρίας στο σύστημά σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερα δωρεάν υπόβαθρα επιφάνειας εργασίας επισκεπτόμενοι το Θέματα των Windows ενότητα στο Microsoft Store. Φυσικά, μπορείτε να κατεβάσετε μια εικόνα από οπουδήποτε στον ιστό και να την κάνετε και την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας—απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά υψηλή ανάλυση διαφορετικά θα φαίνεται άσχημη όταν τεντωθεί για να γεμίσει την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον υπολειπόμενο χρόνο μπαταρίας στα Windows 10