Πώς να ελέγξετε και να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σας με Windows

Οι υπολογιστές έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που καταλάμβαναν ολόκληρα δωμάτια. Είναι πλέον φορητά και αρκετά μικρά ώστε να χωρούν σε ένα σακίδιο. Πολλά έχουν αλλάξει, αλλά ένα πράγμα εξακολουθεί να ισχύει. τείνουν να ζεσταίνονται. Ένας φορητός υπολογιστής δεν παράγει την ίδια ποσότητα θερμότητας με τους πρώτους υπολογιστές, αλλά εξακολουθεί να ζεσταίνεται. Εάν ένας υπολογιστής με Windows ζεσταθεί πολύ, μπορεί να τερματιστεί απροσδόκητα και να καταστρέψει το υλικό σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σας με Windows.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χρειάζεται να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σας με Windows μόνο εάν αισθάνεστε ότι είναι πολύ ζεστό. Είναι φυσιολογικό για έναν φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή να θερμαίνεται σε κάποιο βαθμό. Εάν παίζετε παιχνίδια, το σύστημά σας θα είναι προφανώς πιο ζεστό από ό,τι όταν είναι αδρανές ή εάν εκτελείτε εργασίες που απαιτούν λιγότερους πόρους. Δεν πρέπει να συγκρίνετε με το πόσο καυτό είναι το σύστημά σας όταν παρακολουθείτε Netflix με το πόσο καυτό είναι όταν παίζετε ένα παιχνίδι.

  Προσθέστε χειρονομίες ενεργοποιητή για εφαρμογή μουσικής με ένα tweak Cydia [Jailbreak]

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του υπολογιστή των Windows

Χρειάζεστε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υπολογιστή σας με Windows. Υπάρχουν αρκετά καλά διαθέσιμα εργαλεία, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Speed ​​Fan. Το όνομα το κάνει να ακούγεται σαν να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και το κάνει, αλλά παρακολουθεί επίσης τη θερμοκρασία του συστήματός σας. Το πιο σημαντικό, μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία μεμονωμένων εξαρτημάτων και να σας ενημερώνει εάν αυξάνεται ή μειώνεται.

Λήψη και εγκατάσταση Ανεμιστήρας ταχύτητας. Αφήστε το να λάβει μια ανάγνωση στο υλικό σας. Δεδομένου ότι μας απασχολεί μόνο η θερμοκρασία, η καρτέλα Readings είναι η μόνη που είναι σχετική. Μπορείτε να δείτε τη θερμοκρασία των μεμονωμένων πυρήνων της CPU και της GPU σας.

  Γειά σας και καλώς ήρθατε!

Η εφαρμογή έχει τις δικές της θερμοκρασίες με τις οποίες συγκρίνεται και εάν το σύστημά σας είναι πιο ζεστό από αυτά τα σημεία αναφοράς, θα το υποδείξει ως τέτοιο. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, ένας από τους πυρήνες της CPU είναι πολύ ζεστός.

Όπως είναι λογικό, τα σημεία αναφοράς μπορεί να μην ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τα προσαρμόσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση και επιλέξτε το στοιχείο για το οποίο θέλετε να τροποποιήσετε τη συγκριτική αξιολόγηση.

Στο κάτω μέρος, θα δείτε ένα πεδίο “Επιθυμητό”. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία που προτιμάτε για το συγκεκριμένο εξάρτημα. Δίπλα σε αυτό το πεδίο, θα δείτε ένα πεδίο Προειδοποίησης. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία που πιστεύετε ότι είναι πολύ ζεστή για το εξάρτημα. Κάντε κλικ στο OK και είστε έτοιμοι.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το PlayOnLinux για να παίξετε παιχνίδια των Windows σε Linux

Μπορείτε να δείτε τη συνολική θερμοκρασία για τον υπολογιστή σας στο δίσκο συστήματος επιλέγοντας την επιλογή “Εμφάνιση στο δίσκο”, ωστόσο, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται δεν είναι ευανάγνωστη και το χρώμα του κειμένου δεν βοηθά.