Πώς να αφαιρέσετε στοιχεία από το νέο μενού στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows

Το μενού Νέο στοιχείο στην Εξερεύνηση αρχείων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε νέα αρχεία στον τρέχοντα φάκελο, αλλά ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ορισμένες από τις επιλογές. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες καταχωρήσεις από τη λίστα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Νέο στοιχείο κάνοντας κλικ στην επιλογή του κουμπιού “Νέο στοιχείο” όταν βρίσκεστε σε έναν φάκελο Εξερεύνηση αρχείων.

ο

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή σε έναν φάκελο και, στη συνέχεια, δείχνοντας την επιλογή “Νέο” στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται.

ο

Ορισμένα προγράμματα θα προσθέσουν νέους τύπους αρχείων σε αυτό το μενού αυτόματα, κάτι που μπορεί να γεμίσει το μενού εάν δεν είναι πιθανό να τους χρησιμοποιήσετε ποτέ. Για να καταργήσετε μια καταχώρηση, πρέπει να μεταβείτε στο μητρώο των Windows και να διαγράψετε μια καταχώρηση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλά παράθυρα μιας εφαρμογής στο iPad σας

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack, και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Έναρξη και πληκτρολογώντας “regedit”. Πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και, στη συνέχεια, επιτρέψτε του να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.

  Πώς να δημιουργήσετε μια ομαδική συνομιλία του Microsoft Teams

Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του Επεξεργαστή Μητρώου θα υπάρχει ένα κλειδί ανώτατου επιπέδου με το όνομα HKEY_CLASSES_ROOT.

Όλοι οι τύποι αρχείων αποθηκεύονται εδώ. Θα αφαιρέσουμε τον τύπο αρχείου “Επικοινωνία” από το μενού Νέο στοιχείο. Αναπτύξτε το κλειδί HKEY_CLASSES_ROOT κάνοντας κλικ στο βέλος δίπλα του και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την επέκταση αρχείου που θέλετε να καταργήσετε από το μενού Νέο στοιχείο (στην περίπτωσή μας, αυτό είναι “.contact” για ένα αρχείο επαφής).

Αναπτύξτε αυτό το κλειδί και θα δείτε ένα δευτερεύον κλειδί που ονομάζεται “ShellNew”.

Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το κλειδί και κάντε κλικ στο «Διαγραφή» στο μενού περιβάλλοντος.

  Οι δέκα καλύτερες εφαρμογές Windows του 2015

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε τον τύπο αρχείου από το μενού Νέο στοιχείο, κάντε κλικ στο “Ναι”.

Και αυτό είναι όλο. Ο τύπος αρχείου—σε αυτήν την περίπτωση, ο τύπος αρχείου επαφής—δεν βρίσκεται πλέον στο μενού Νέο στοιχείο.

ο

Εάν έχετε διαγράψει κάτι εσφαλμένα, μπορείτε να το προσθέσετε ξανά, αν και θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αρχείο προτύπου. Αυτό συνήθως είναι τόσο απλό όσο η δημιουργία ενός κενού αρχείου και η χρήση αυτού, αλλά ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις πλήρεις οδηγίες.