Πώς να αυξήσετε ή να μειώσετε το διάστημα εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 10 μπορούν να αλλάξουν μέγεθος. Μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα ή μεγαλύτερα. Μπορείτε επίσης να τα ευθυγραμμίσετε σωστά σε διάταξη πλέγματος. Εάν δεν σας αρέσει το πλέγμα, μπορείτε να τα μετακινήσετε οπουδήποτε θέλετε απενεργοποιώντας το snap to grid. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά όταν αλλάζετε το μέγεθος των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας, το πλέγμα δεν αλλάζει. Εάν τα εικονίδια σας είναι πολύ μεγάλα, θα υπάρχει πολύ μικρό διάστημα μεταξύ τους. Εάν τα εικονίδια σας είναι πραγματικά μικρά, θα είναι αρκετός χώρος μεταξύ τους για να προσθέσετε άλλη μια ολόκληρη σειρά εικονιδίων. Το πλέγμα δεν αλλάζει πολύ με το μέγεθος του εικονιδίου, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το διάστημα των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας για να το κάνετε πιο κατάλληλο για τα εικονίδια.

  Πώς να κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows 8.1

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Για να αλλάξετε το διάστημα των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας, πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows. Αυτή είναι η επιφάνεια εργασίας μου με αρκετά μεγάλα εικονίδια. Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει πολύ μικρός χώρος μεταξύ των μεμονωμένων εικονιδίων.

Διάστημα εικονιδίων επιφάνειας εργασίας

Ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + R. Στο πλαίσιο εκτέλεσης, πληκτρολογήστε regedit για να ανοίξετε το μητρώο των Windows.

Μεταβείτε στην ακόλουθη θέση στο μητρώο των Windows.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopWindowMetrics

Με το πλέγμα, πρέπει να αλλάξετε τη διαφορά μεταξύ των σειρών του πλέγματος και των στηλών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο τιμές που πρέπει να επεξεργαστείτε. Κάθε τιμή διαχειρίζεται μια διαφορετική πτυχή του πλέγματος. Η τιμή IconSpacing θα αλλάξει το διάστημα μεταξύ των στηλών και το IconVerticalSpacing θα αλλάξει τα κενά μεταξύ των σειρών.

  Τρόπος εμφάνισης/απόκρυψης γραμμής εργασιών σε πολλές οθόνες στα Windows 10

Από προεπιλογή, η τιμή και για τα δύο έχει οριστεί σε -1128, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης σας.

Μπορείτε να το αλλάξετε σε οτιδήποτε μεταξύ -480 και -2780. -480 είναι ο ελάχιστος χώρος που μπορείτε να έχετε μεταξύ σειρών και στηλών εικονιδίων και -2780 είναι ο μέγιστος χώρος που μπορείτε να έχετε μεταξύ τους. Θα πρέπει να πειραματιστείτε με τους αριθμούς για να δείτε ποιος φαίνεται καλύτερος. Μετά από κάθε αλλαγή πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας για να εφαρμοστεί η νέα τιμή.

Τα παρακάτω είναι αυτά που λαμβάνετε όταν έχετε μεγάλα εικονίδια επιφάνειας εργασίας και το διάστημα έχει οριστεί σε -1500.

  Τι να κάνετε εάν το μενού αναζήτησης δεν λειτουργεί στα Windows 11

Δεν χρειάζεται να ορίσετε την ίδια τιμή και για τις δύο τιμές μητρώου. Μπορεί να θέλετε περισσότερο χώρο μεταξύ των σειρών από ό,τι θέλετε μεταξύ των στηλών, επομένως είναι εντάξει εάν οι τιμές δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα χρειαστεί να θυμάστε ή να σημειώσετε την προεπιλεγμένη τιμή και των δύο τιμών μητρώου, εάν θέλετε να επαναφέρετε ποτέ το πλέγμα στο προεπιλεγμένο του μέγεθος.

Η αλλαγή αυτών των τιμών δεν θα σπάσει τίποτα. μπορείτε ακόμα να ευθυγραμμίσετε τα εικονίδια στο πλέγμα, αν και αξίζει να αναφέρετε ότι με περισσότερο χώρο μεταξύ των γραμμών πλέγματος, μπορεί να καταλήξετε με περισσότερο χώρο μεταξύ της γραμμής εργασιών και της κάτω σειράς εικονιδίων από ό,τι συνηθίζετε συνήθως.