Πώς να κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows 8.1

Τα Windows 8 δεν ήταν δημοφιλή ή καλά αποδεκτά. Λίγοι άνθρωποι το αναβάθμισαν και η ζωή του κόπηκε απότομα, παρά το γεγονός ότι η Microsoft διόρθωσε τελικά το μενού Έναρξη. Ενώ τα Windows 8 ήταν ακόμα η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, κυκλοφόρησαν πολλοί φορητοί υπολογιστές και επιτραπέζιοι υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα. Στους χρήστες των Windows 8/8.1 δόθηκε η επιλογή να κάνουν δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10.

κατεβάστε το αρχείο ISO των Windows 8.1

Κατεβάστε το αρχείο ISO των Windows 8.1

Windows 8.1 Απρίλιος δεν ήταν δημοφιλές, αλλά σε κάποιους άρεσε. Η γραμμή γοητείας ήταν μοναδική όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη και έθεσε τη βάση για το πώς έμοιαζαν τα Windows 10 (μείον όλα τα λάθη). Εάν διαθέτετε ένα σύστημα Windows 8/8.1 που αναβαθμίσατε σε Windows 10 και θέλετε να εγκαταστήσετε το αρχικό λειτουργικό σύστημα, θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο λήψης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Enhance Mouse Pointer Precision στα Windows 10

Λήψη αρχείου ISO των Windows 8.1 – Microsoft

Η Microsoft δεν διαφημίζει τα Windows 8/8.1 στην πρώτη της σελίδα και παρέχει μόνο υποστήριξη για αυτό. Δεν πρόκειται να λάβει άλλες ενημερώσεις, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη του ISO από τη Microsoft.

Για λήψη του αρχείου ISO των Windows 8.1.

Επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο στον ιστότοπο της Microsoft.
Επιλέξτε την έκδοση που θέλετε να κάνετε λήψη (8.1, 8.1 K, 8.1 KN, 8.1 N ή 8.1 Single Language).
Κάντε κλικ στην Επιβεβαίωση.
Επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα.
Κάντε κλικ στον σύνδεσμο λήψης για 32 ή 64 bit, όποιο θέλετε να εγκαταστήσετε.
Αποθηκεύστε το αρχείο ISO.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Anaconda στο Ubuntu

Δημιουργία USB εγκατάστασης

Δεν υπάρχει εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων για τα Windows 8.1. Θα πρέπει να εγγράψετε το ISO σε μια μονάδα USB με ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Rufus για την εργασία.

Πριν προχωρήσετε, ελέγξτε εάν το σύστημά σας υποστηρίζει UEFI ασφαλούς εκκίνησης ή όχι. Θα επηρεάσει τον τρόπο εγγραφής του ISO σε μια μονάδα USB.

Συνδέστε τη μονάδα USB στο σύστημά σας (θα πρέπει να έχει μέγεθος τουλάχιστον 8 GB).
Κατεβάστε και τρέξε τον Ρούφους.
Εάν το σύστημά σας έχει παλαιού τύπου BIOS, ανοίξτε το Σχήμα κατατμήσεων, επιλέξτε MBR.
Εάν το σύστημά σας διαθέτει UEFI/Secure Boot, ανοίξτε το Partition scheme και επιλέξτε GPT.
Επιλέξτε τη μονάδα USB και το αρχείο ISO που κατεβάσατε.
Κάντε κλικ στο Έναρξη.
Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Συνδέστε το USB στο σύστημά σας και εγκαταστήστε τα Windows 8.1.

  Είναι το iPhone μου αδιάβροχο;

Λάβετε Windows 8 ISO

Τα Windows 8.1 ήταν η τελική και οριστική έκδοση των Windows 8. Δεν θα μπορείτε να βρείτε το Windows 8 ISO στον ιστότοπο της Microsoft. Ίσως μπορέσετε να βρείτε ένα torrent για αυτό, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτά. Θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί και γενικά θα πρέπει να θεωρούνται μη ασφαλή.

Εάν έχετε έναν δίσκο εγκατάστασης από τότε που αγοράσατε το σύστημά σας, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε τα Windows 8. Είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

συμπέρασμα

Τα Windows 8.1 είχαν κάποιες καλές δυνατότητες, αλλά οι χρήστες που πραγματοποιούσαν μετάβαση από τα Windows 7 στα Windows 8 δεν μπορούσαν να εργαστούν με το νέο μενού Έναρξη. Αν θελήσατε ποτέ να το δοκιμάσετε, το ISO είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν θα μπορείτε να αγοράσετε άδεια χρήσης για αυτό.