Τρόπος εμφάνισης/απόκρυψης γραμμής εργασιών σε πολλές οθόνες στα Windows 10


Η τρέχουσα κατάσταση των Windows 10 είναι τέτοια που έχετε δύο διαφορετικές εφαρμογές για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις. την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Πίνακα Ελέγχου και την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κρίνοντας από τις εκδόσεις προεπισκόπησης που κυκλοφόρησε η Microsoft στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Επετειακή Ενημέρωση, ο Πίνακας Ελέγχου είναι πιθανό να καταργηθεί σταδιακά με όλο και περισσότερες ρυθμίσεις προσβάσιμες από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μια νέα ρύθμιση που εμφανίζεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις είναι ένας ειδικός πίνακας για τη διαχείριση της γραμμής εργασιών. Τα Windows 10 έχουν πιθανώς την καλύτερη υποστήριξη πολλαπλών οθονών από όλους τους προκατόχους τους και από το Preview Build 14332, μπορείτε τώρα να επιλέξετε εάν θα εμφανίζεται/απόκρυψη η γραμμή εργασιών σε πολλές οθόνες και εάν θέλετε ή όχι να εμφανίζονται/απόκρυψη εικονίδια εφαρμογών σε τη γραμμή εργασιών σε μια δεύτερη οθόνη από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  Πώς να λάβετε την ενημέρωση των Windows 10 Creators

Συνδέστε τουλάχιστον μία άλλη οθόνη στο σύστημά σας και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση και κάντε κλικ στην καρτέλα Γραμμή εργασιών στο κάτω μέρος. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πολλαπλές οθόνες όπου έχετε έναν διακόπτη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργασιών σε όλες τις οθόνες. Απενεργοποιήστε το και η γραμμή εργασιών θα εμφανιστεί μόνο στην κύρια οθόνη σας.

Υποθέτοντας ότι αποφασίσατε να αφήσετε την παραπάνω επιλογή Ενεργή και η γραμμή εργασιών εμφανίζεται σε όλες τις συνδεδεμένες οθόνες, θα έχετε την επιλογή να εμφανίσετε τα κουμπιά της γραμμής εργασιών για ανοιχτές εφαρμογές σε όλες τις οθόνες, να εμφανίσετε τα κουμπιά της γραμμής εργασιών για εφαρμογές ανοιχτές σε μια συγκεκριμένη οθόνη ή να τις αποκρύψετε εντελώς. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Εμφάνιση κουμπιών γραμμής εργασιών σε» στην ενότητα Πολλαπλές οθόνες και επιλέξτε μία από τις τρεις επιλογές που αναφέρονται.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν αόρατο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Η επιλογή «Όλες οι γραμμές εργασιών» θα εμφανίσει τα κουμπιά της γραμμής εργασιών για ανοιχτές και καρφιτσωμένες εφαρμογές σε όλες τις οθόνες σας. Η «Κύρια γραμμή εργασιών και γραμμή εργασιών όπου το παράθυρο είναι ανοιχτό» θα εμφανίσει τα κουμπιά της γραμμής εργασιών στην κύρια οθόνη σας. Σε άλλες οθόνες, θα βλέπετε μόνο κουμπιά για εφαρμογές που είναι ανοιχτές σε αυτήν. Η τρίτη επιλογή «γραμμή εργασιών όπου το παράθυρο είναι ανοιχτό» θα εμφανίσει κουμπιά σε μια οθόνη που έχει ανοιχτό παράθυρο εφαρμογής.

Δεν υπάρχει ακόμη υποστήριξη για την εμφάνιση του δίσκου συστήματος σε πολλές οθόνες, αλλά ίσως θα προστεθεί σε επόμενες εκδόσεις προεπισκόπησης.

  Πώς ο βομβαρδισμός μέσω email χρησιμοποιεί ανεπιθύμητα μηνύματα για να κρύψει μια επίθεση